Belépés

A mai nap fontos a buddhistáknak és keresztényeknek egyaránt


A húsvétra felkészítő negyvennapos böjt ma, hamvazószerdán veszi kezdetét a keresztények számára. És szintén ma van a tibeti hagyományok szerinti első "nagy" buddha nap az évben, az év első Tízmilliószoros napja.


A húsvétra felkészítő negyvennapos böjt hamvazószerdán veszi kezdetét, amely idén február 22-ére, mára esik. A keresztények ebben a bűnbánati időszakban Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak a megünneplésére készülnek, a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás segítségével.

A hamvazószerda arra az ősi hagyományra vezethető vissza, hogy a hívők a vezeklés részeként hamut szórtak a fejükre. Ennek emlékét a mai napig őrzi a szertartás: az előző évben megszentelt és elégetett barka hamujából a pap ezen a napon (és nagyböjt első vasárnapján) keresztet rajzol a hívek homlokára, közben pedig ezt mondja: „Emlékezzél, ember, hogy porból vagy és porrá leszel!” A hamu egyszerre jelképezi az elmúlást és a megtisztulást.

Tízmilliószoros nap „nagy” buddha nap a tibetiek szerint csodás erővel bír. A tibeti hagyományok szerint négy ilyen különleges nap van egy évben. Idén ez az első.

Ezek a napok energetikailag nagyon erősek, fokozottan alkalmasak arra, hogy a beáramló teremtő energiák révén segítséget kapjunk ahhoz, hogy elérjük, megteremtsük, amit szeretnénk, és hogy elengedjük azokat a dolgokat, amik miatt eddig nem sikerült. Ezen a napon minden, amit teszünk, gondolunk, mondunk, 10 milliószorosan száll vissza ránk. Érdemes megtennünk mindent, amiről szeretnénk, ha elementáris erővel hatna.

Legyünk tudatában mindennek és könnyítsünk életünkön testben és lélekben! 

Szerző: Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Pozitív gondolatokra, cselekvésekre fel! - A ...

November 17-e csütörtök TÍZMILLIÓSZOROS nap, vagyis pozitív gondolatokra és pozitív cselekvésekre ...

Kezdődjék a böjt!

A húsvétra felkészítő negyvennapos böjt hamvazószerdán veszi kezdetét, amely idén február 13-ára, ...


Népszerű termékek
Rózsaillatú Szívszappan
360 Ft

Esküvők romantikája, szerelem kifejezője; a szívszappan!

Megnézem a terméket
Kalocsai mintás szappan
1189 Ft

Kalocsai mintával díszített szappan díszcsomagolásban.

Megnézem a terméket
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése