A mai nap fontos a buddhistáknak és keresztényeknek egyaránt

A húsvétra felkészítő negyvennapos böjt ma, hamvazószerdán veszi kezdetét a keresztények számára. És szintén ma van a tibeti hagyományok szerinti első "nagy" buddha nap az évben, az év első Tízmilliószoros napja.


A húsvétra felkészítő negyvennapos böjt hamvazószerdán veszi kezdetét, amely idén február 22-ére, mára esik. A keresztények ebben a bűnbánati időszakban Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak a megünneplésére készülnek, a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás segítségével.

A hamvazószerda arra az ősi hagyományra vezethető vissza, hogy a hívők a vezeklés részeként hamut szórtak a fejükre. Ennek emlékét a mai napig őrzi a szertartás: az előző évben megszentelt és elégetett barka hamujából a pap ezen a napon (és nagyböjt első vasárnapján) keresztet rajzol a hívek homlokára, közben pedig ezt mondja: „Emlékezzél, ember, hogy porból vagy és porrá leszel!” A hamu egyszerre jelképezi az elmúlást és a megtisztulást.

Tízmilliószoros nap „nagy” buddha nap a tibetiek szerint csodás erővel bír. A tibeti hagyományok szerint négy ilyen különleges nap van egy évben. Idén ez az első.

Ezek a napok energetikailag nagyon erősek, fokozottan alkalmasak arra, hogy a beáramló teremtő energiák révén segítséget kapjunk ahhoz, hogy elérjük, megteremtsük, amit szeretnénk, és hogy elengedjük azokat a dolgokat, amik miatt eddig nem sikerült. Ezen a napon minden, amit teszünk, gondolunk, mondunk, 10 milliószorosan száll vissza ránk. Érdemes megtennünk mindent, amiről szeretnénk, ha elementáris erővel hatna.

Legyünk tudatában mindennek és könnyítsünk életünkön testben és lélekben! 

Szerző: Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Teremts ma: eljött az év harmadik tízmilliószoros napja! (+100 pozitív gondolat)

Az év harmadik tízmilliószoros napjához érkeztünk, tehát amit teszel, gondolsz, az mind tízmilliószorosan hat vissza rád. Hogy ez még jobban sikerüljön 100 pozitív állítással segítünk!

3 egyszerű és finom recept, hogy ne menjen kárba a húsvéti tojás

Néhány egyszerű tojásos ételrecept, hogy a húsvét elteltével a hímes tojás se menjen kárba! Jó étvágyat...

10 ezer húsvéti tojás egy almafán (képekkel, videóval)

Láttál már ilyet? 50 éve, minden évben tojások ezrei lepnek el egy német almafát. Tavalyhoz hasonlóan, idén is felkerült rá a 10 ezer tojás. Megmutatjuk a részleteket!

Nyuszi ül a... - locsolóversek 2015-re

Idén ne csak a klasszikus locsolóverseket szavaljuk el!

Itt a Húsvét, úgyhogy ideje nyuszikat nézegetni (képriport)

Vészesen közeleg a Húsvét, amire nem csak tojásfestéssel vagy csoki-és sonkavásárlással lehet ráhangolódni, hanem édes nyuszikról készült képek nézegetésével is.