A mai nap fontos a buddhistáknak és keresztényeknek egyaránt

A húsvétra felkészítő negyvennapos böjt ma, hamvazószerdán veszi kezdetét a keresztények számára. És szintén ma van a tibeti hagyományok szerinti első "nagy" buddha nap az évben, az év első Tízmilliószoros napja.


A húsvétra felkészítő negyvennapos böjt hamvazószerdán veszi kezdetét, amely idén február 22-ére, mára esik. A keresztények ebben a bűnbánati időszakban Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak a megünneplésére készülnek, a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás segítségével.

A hamvazószerda arra az ősi hagyományra vezethető vissza, hogy a hívők a vezeklés részeként hamut szórtak a fejükre. Ennek emlékét a mai napig őrzi a szertartás: az előző évben megszentelt és elégetett barka hamujából a pap ezen a napon (és nagyböjt első vasárnapján) keresztet rajzol a hívek homlokára, közben pedig ezt mondja: „Emlékezzél, ember, hogy porból vagy és porrá leszel!” A hamu egyszerre jelképezi az elmúlást és a megtisztulást.

Tízmilliószoros nap „nagy” buddha nap a tibetiek szerint csodás erővel bír. A tibeti hagyományok szerint négy ilyen különleges nap van egy évben. Idén ez az első.

Ezek a napok energetikailag nagyon erősek, fokozottan alkalmasak arra, hogy a beáramló teremtő energiák révén segítséget kapjunk ahhoz, hogy elérjük, megteremtsük, amit szeretnénk, és hogy elengedjük azokat a dolgokat, amik miatt eddig nem sikerült. Ezen a napon minden, amit teszünk, gondolunk, mondunk, 10 milliószorosan száll vissza ránk. Érdemes megtennünk mindent, amiről szeretnénk, ha elementáris erővel hatna.

Legyünk tudatában mindennek és könnyítsünk életünkön testben és lélekben! 

Szerző: Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Virágtenger az asztalra: gyönyörű virágok, amik nélkül nem múlhat el a húsvét!

Csempészd be a tavaszt az otthonodba mesésen illatozó, könnyen elkészíthető virágkompozíciókkal, hogy gyönyörű legyen a húsvéti asztal, amikor körülüli a család. Mutatjuk a (szerintünk) legjobb húsvéti virágokat, és tippjeinket!

alapanyag, ami nem hiányozhat a konyhádból húsvét előtt

Ja, és az sem elhanyagolható, hogy a húsvéti ünnep közeledtével igen jól mutatnak majd az ünnepi asztalunkon, mert finomak, szezonjuk van és nagyon jól mennek a sonkához, tojáshoz!

Tippek, hogy túléljétek a húsvét utáni időszakot

Az ünnepek alkalmával mindenki hajlamos egy kicsit bűnözni. Ugyan, még egy szelet sütemény, vagy egy kis bor még nem árthat, másnap pedig rémesen érezzük magunkat miatta. Mi a teendő ebben az esetben? Erre hoztunk néhány tippet!

Eljött a "vízbehányó hétfő" - idén ezekkel a versekkel érdemes locsolni!

Ha a hagyományos "zölderdőbenjártam" már lejárt lemez, akkor itt van pár nagyszerű versike az idei évre. :)

Húsvét: ünnepkör és hagyomány egyben

Ez a vándorló ünnep sokak számára csak a csokitojások és nyuszik időszaka. De honnan ered, és hogyan határozzák meg az időpontját?


NAPI BOLDOGSÁG