Adományvonal szeptemberben és októberben a fogyatékkal élők lakóotthonáért

Fogyatékkal élők lakóotthonának felépítését támogatják azok, akik szeptemberben és októberben a 1788-as adományvonalat hívják vagy szöveges üzenetet küldenek.

Az adományvonalon kapott támogatásból a Nem Adom Fel Alapítvány a fogyatékos fiataloknak állandó lakhatást biztosító, Magyarország első passzívházaként működő közösségi intézményét szeretné létrehozni. Az Óbudán épülő lakóotthont két szintesre és összesen 800 négyzetméter területűre tervezik; tizennégy lakó számára biztosít majd lakhatást. Az épületet várhatóan 2012-ben adják át. A "1788 - az emberi hívószám" szlogenről is ismert hello holnap! adományvonal a Magyar Telekom vezetékes és mobiltelefon-hálózatából is elérhető. A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forint, amely összeg áfa-mentes (a Domino feltöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével). A 2011. szeptemberben és októberben beérkező hívások díja teljes egészében a Nem Adom Fel Alapítványé lesz, amely ezt az összeget a tervezett lakóotthon felépítésére és működtetésére fordítja - közölte a telekommunikációs vállalat kedden.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ilyen az, amikor egy egész falu összefog!

Egy kislány gyógyulásáért fogott össze Szepetnek.

Gyerekek, akikről példát vehetnénk!

Kedvesség, kreativitás, adni akarás. Ez jellemzi azokat a gyerekeket, akik valamivel jobbá tették a világot.

8 tonna élelmiszer gyűlt össze a "Vegyen egy jó szót" jótékonysági akció során

A november 17-től december 6-ig tartó akció során a kézírásos szavakból és mondatokból 8 tonna ennivaló lett.

Az adományozás kisokosa - mit, hogyan, hova?

A karácsony közeledtével egyre többen játszanak el az adományozás gondolatával.Cselekedjünk is! Cikkünkből megtudhatod, mit hová érdemes vinni, hogy jó kezekbe kerüljön.

Advent a cirkuszban - Jótékonysági előadások a rászoruló gyerekek részére

Hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyerekeket fogad a következő napokban a Fővárosi Nagycirkusz az "Advent a cirkuszban" elnevezésű jótékonysági akció keretében.