Belépés

Augusztus 20. - Az ünnepnaptól új díszkivilágítása lesz az Országháznak


Augusztus 20-tól kap a Parlament épülete új díszkivilágítást, amelyet először az ünnepi tűzijáték után láthatnak majd az érdeklődők - közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdán Budapesten.

Kovács Zoltán a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta, az új világítás - két évvel a Parlament dunai homlokzatának felújítása után - végre méltó formában emeli ki a főváros, az ország ékességét. Jelenleg csupán az épület kupoláját világítják meg, ezt követően azonban a dunai homlokzat, a tornyok és a tetőzet is sárga, nátriumlámpás díszvilágítást kap, amelyet lépcsőzetes elrendezéssel alakítottak ki. Ezt az épület elé telepített vagy süllyesztett, oszlopokra és a homlokzatra szerelt, illetve a tetőzeten és az erkélyeken elhelyezett lámpatestek alkotják - derült ki a sajtóértekezleten kiosztott tájékoztatóból, amely szerint a keresztbevilágítások elkerülésével a fényszennyezés is csökken.

Először 2006-ban kapott a Parlament díszkivilágítást az 1956-os Szabadságharc 50. évfordulójának alkalmából.
A díszkivilágítás főpróbája augusztus 16-án este lesz. A szükséges kandelábereket, állványokat és a süllyesztett fényberendezéseket már elhelyezték. Az új díszkivilágítást - a közbeszerzési eljárás lebonyolítása után - a Lisys Fényrendszer Zrt. építette ki, a beruházás nettó 485 millió forintból valósult meg. A tájékoztatás szerint ez a cég készítette el egyebek mellett a Budavári Palota, a Művészetek Palotája, a Nemzeti Színház, a Szépművészeti Múzeum és a Millenniumi emlékmű díszvilágítását is.


MTI

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Augusztus 20. - "Minden nemzet egyszeri és ...

Minden nemzet egyszeri és megismételhetetlen érték - emelte ki Semjén Zsolt a Kisebbségekért díj ...

A legrégebbi magyar ünnep: országszerte az ...

Egyházi, illetve családi programokkal kísért önkormányzati rendezvényeket tartanak ma, augusztus 20-án.


Népszerű termékek
Pink mini muffin szappan
866 Ft/3db

Elbűvölő mini muffin, pink kosárkával, csillámmal és ...

Megnézem a terméket
Kalocsai dekor szappan
1189 Ft

Egyedi mintával készítünk más szappant is!

Megnézem a terméket
Piros Macaron Szappan
1189 Ft

Piros színű macaron szappanok díszdobozva csomagolva

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése