Díjmentesen lehetett utazni a MÁV-val az Autómentes napon - csak forgalmi kellett hozzá

Díjmentesen utazhattak a MÁV vonatain csütörtökön azok az autósok, akik az Autómentes napon úgy döntöttek, hogy nem használják gépkocsijukat - közölte a MÁV-START Zrt.


Szerdai közleményükben az állt, hogy a MÁV is csatlakozik a "Forgalmival a vasúton!" elnevezésű akcióhoz, így a szeptember 22-i Európai Autómentes Napon a forgalmi engedélyüket felmutató utasok ingyenesen utazhattak a belföldi vasúti vonalakon. A kedvezményt igénybe vehette a vonaton a forgalmi engedély felmutatásával a gépjármű tulajdonosa vagy üzemben tartója. Figyelmeztettek azonban, hogy a nem magántulajdonban lévő személygépkocsik forgalmi engedélye nem használható fel a díjmentes utazásra. 

A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. osztályon használható, illetve 1. osztályon a kocsiosztály-különbözet díját kell megfizetni. Feláras (InterCity) vonaton az utasoknak a megfelelő felárat (pót - és helyjegyek árát) meg kell fizetniük. Korábban a GYSEV is bejelentette csatlakozását az Európai Autómentes Naphoz, hasonló feltételekkel. Vonatra fel! 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Magyar vonat kicsit másképp

Két pályázó, a kilencéves Haidekker Zsófia és a 12 éves Farkas András alkotása nyerte a MÁV Ha nagy leszek, vasutas leszek! című rajzpályázatát

Mivel közlekedsz? Megmondom, ki vagy!

Mindegyik közlekedési eszköznek megvan a saját maga előnye és ugyanúgy a hátránya. Ezért is olyan árulkodó, hogy ki mit választ célja elérése érdekében.

Így ismerkedünk az új metróval: csak a nyitás napján több mint 120 ezren próbálták (+videók)

Négy tematikus videó a teljes vonalhosszról, amik bemutatják az egyes állomások jellegzetességeit és az építés jellemzőit is!

"Hihetetlen, de elkészült" - Elindult a 4-es metró! (Képriportunkban megmutatjuk milyen lett)

"Az biztos, hogy nagyon szép lett, örüljünk neki" - zárta beszédét Tarlós István a ma délelőtti megnyitó ünnepségen. Megmutatjuk a részleteket!

Buszokkal a demokráciába: fejlett város az, ahol még a gazdagok is tömegközlekednek! (+videó)

Egy város, melynek buszhálózata a környezetvédők körében nagy sikertörténetként van számon tartva!