Díjmentesen lehetett utazni a MÁV-val az Autómentes napon - csak forgalmi kellett hozzá

Díjmentesen utazhattak a MÁV vonatain csütörtökön azok az autósok, akik az Autómentes napon úgy döntöttek, hogy nem használják gépkocsijukat - közölte a MÁV-START Zrt.


Szerdai közleményükben az állt, hogy a MÁV is csatlakozik a "Forgalmival a vasúton!" elnevezésű akcióhoz, így a szeptember 22-i Európai Autómentes Napon a forgalmi engedélyüket felmutató utasok ingyenesen utazhattak a belföldi vasúti vonalakon. A kedvezményt igénybe vehette a vonaton a forgalmi engedély felmutatásával a gépjármű tulajdonosa vagy üzemben tartója. Figyelmeztettek azonban, hogy a nem magántulajdonban lévő személygépkocsik forgalmi engedélye nem használható fel a díjmentes utazásra. 

A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. osztályon használható, illetve 1. osztályon a kocsiosztály-különbözet díját kell megfizetni. Feláras (InterCity) vonaton az utasoknak a megfelelő felárat (pót - és helyjegyek árát) meg kell fizetniük. Korábban a GYSEV is bejelentette csatlakozását az Európai Autómentes Naphoz, hasonló feltételekkel. Vonatra fel! 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Az özönvíz előtt: DiCaprio új mozija ingyen, magyarul, teljesen legálisan!

A Before the Floodban (azaz magyarul Az özönvíz előtt) című moziban azt kutatja DiCaprio, mit lehet tenni a globális felmelegedés megfékezéséért. Érdemes rászánni az idődet, és itt most meg is nézheted már magyarul is.

A tehetség hihetetlen mértékben tör utat magának az évek során - elképesztő fotók előtte és utána

Hihetetlen, hogy kitartó munkával mekkora fejlődést értek el ezek a rajztehetségek. Van, hogy évtizedek alatt, de akad olyan, akinek egy-két esztendő is elég volt!

Magyar vonat kicsit másképp

Két pályázó, a kilencéves Haidekker Zsófia és a 12 éves Farkas András alkotása nyerte a MÁV Ha nagy leszek, vasutas leszek! című rajzpályázatát

Mivel közlekedsz? Megmondom, ki vagy!

Mindegyik közlekedési eszköznek megvan a saját maga előnye és ugyanúgy a hátránya. Ezért is olyan árulkodó, hogy ki mit választ célja elérése érdekében.

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~


NAPI BOLDOGSÁG