Egyre többen bringázunk!

Idén márciusban 75%-os növekedés jelentkezett a kerékpáros forgalomban országosan, az egy évvel korábbihoz képest. Ez pedig igen biztató kilátás! Lássuk a részleteket!


Bár továbbra sem ér fel egy rendes forgalomszámlálással, a Kerékpárosklub és a TNS Hoffmann felmérései visszatérő alkalmakkal kutatják a biciklivel közlekedők arányát. Ebből pedig az a tendencia igazolódik, hogy jelentősen több a biciklis az utcákon mint egy éve: nagyjából 75%-os a növekedés tavaly márciushoz képest.

2010 tavaszától a Magyar Kerékpárosklub rendszeresen publikál országos reprezentatív adatokat a magyarországi kerékpárhasználat alakulásáról. Az adatfelvételek elvégzését a TNS-Hoffmann Hungary piackutató cég vállalta, támogatva ezzel szervezetet. Eddig 8 adatfelvételi hullám volt, az utolsóra 2012. március 16. és 21. között került sor. Az eredmények a kérdezés előtti 2 hétre (azaz a 2012. március 2. és 21. közötti időszakra) vonatkoznak.


A kutatás főbb eredményei a következők:


- Országos szinten a magyar lakosság 39%-a használt kerékpárt közlekedésre és/vagy túrázásra.
- közlekedési eszközként országos szinten a magyar lakosság 38%-a használ kerékpárt. Ugyanez az arány Budapesten 14% volt, jóval magasabb, mint a tavaly tavasszal mért érték (8%).
- A vizsgált időszakban a kerékpárt közlekedési célra használók 35%-a ült kerékpárra naponta.
- A kerékpárral kirándulók aránya országos szinten 6, Budapesten 8% volt.
- A feltárt adatok azt mutatják, hogy tavasszal a közlekedési célú kerékpárhasználat szinte kizárólagos, a kerékpárt csak túrázásra használó válaszadók aránya mindössze 1 százalék.

A bringázás pedig jó. Vidéken, városban, hétköznap, hétvégén, munkába, túrára - mindenre megfelel. Csinálhatod melegítőben, vagy kiskosztümben, a lényeg, hogy tekerd és haladj valamerre!

Ezt pedig úgy néz ki, hogy egyre több hazánkfia és lánya megtapasztalja. Kerékre fel! :)


Szerző: Pozitív Nap
Adatok forrása: Magyar Kerékpárosklub

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Az élni akarás diadala: erőteljes akkor és most fotók koraszülött gyermekekről

Egy francia fotós Red Methot egésze új ötlettel állt elő, méghozzá nem mással, mint koraszülött gyerekek „akkor és most” fotózásával. Nem lehetett könnyű kivitelezni a fotós elképzelését, ennek ellenére egy kifogástalan sorozattal drukkolt elő.

Ilyen lenne a Coca-Cola őszinte logója

Vagyis megmutatná feketén fehéren, hogy ha iszod a barnás fekete széndioxiddal dúsított löttyöt előbb, vagy éppen szerencsés esetben utóbb, következményekkel jár belső szerveidre nézve...

Ez a legfinomabb őszi desszert! (Egészséges és pofon egyszerű)

Nincs benne liszt, glutén, finomított cukor. Azonban az legemblematikusabb konyhai összetevője adja az alapot: a sütőtök! Ennek a fogásnak most szezonja van!

Intimtorna - miért, mikor és meddig?

0-ből 10 kismamát foglalkoztat, hogy magzata minél egészségesebb legyen. Nem is beszélve a szülés utáni nehézségekről, melyeket lehetetlen elkerül. Azért, hogy tisztába tegyük a szülés előtti és utáni kérdéseket, melyek az intimtorna körül forognak egy igazi szakértőt hívtunk segítségül.

6 ok, amiért boldogabbak azok, akik minden reggel beágyaznak

Lustábbak és nehezen ébredők figyelmébe ajánlott indokok, hogy miért érdemes minden reggel beágyazni.