Elgondolkodtató karácsonyi üzenet

“Mit adnék  karácsonyra  Neked? Amit én karácsonyra szívesen adnék Neked, nem lesz becsomagolva, nem lesz rajta szalag sem, nem a posta hozza, és nem kerül egy fillérbe sem. A lista hosszú, de a szívemből jön, ahogy kitárom előtted,  mit is adnék:
- örömöt, ami hálából fakad,
- a bimbóból virággá hajló rózsa fenségét,
- az igazi szenvedély tiszteletre méltó erejét, amit nem érdekel a világi siker,
- szabadságot, hogy nem ítélsz meg senkit, még saját magadat sem,
- békét, hogy Te magad légy önnön legjobb barátod,
- bölcsességet, hogy megértsd hibáidat, és megbocsásd mások ballépését,
- együttérzést, hogy magadhoz ölelhesd a világot úgy, ahogy van, és nem úgy, ahogy te újraalkotnád legszívesebben,
- a magány meglepő örömét,
- erőt, hogy a sajnálkozást éppúgy elvethesd, mint a feszültséget, és gyengéden élhess a jelennek, hogy Magadat és mindenki mást a szív szemével láthass, aminek csak a szeretet számít.
És végül azt kívánom, hogy a fény feltárja előtted, hogy mindez az ajándék már benned él, és csak arra vár, hogy kibontsd!”
undefined

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Az élet valóban szeretetteljes pillanatai (képriport)

Mondják: az igazi szeretet az apró hétköznapi dolgokban mutatkozik meg leginkább. Ezt vallja Nidhi Chanani is művészetével. Képeit végiglapozva pedig rájövünk, valami igaz csak van ebben...

A házaspár, akik 12-szer újították meg fogadalmukat

Nem ritka gesztus egy házaspár részéről, hogy megújítva házasságukat, kifejezik, megerősítik szeretetüket, kapcsolatukat. Így gondolja ez a házaspár is, akik az egész világot beutazva már egy tucatszor mondták ki a boldogító igent.

Eközben a Keleti Pályaudvarnál...

Kitesznek magukért a Máltai Szeretetszolgálat orvosai, dolgozói és önkéntesei. De nézzük, mi történik nap mint nap a Keleti Pályaudvarnál és kik segítenek a rászorulókon.

Megdöbbentő teszt Budapesten: te megölelnéd a szeretetkoldus fiút? (videó)

Orosz György humorista: "Az ölelésben az a legjobb, hogy azonnal vissza is kapjuk." De vajon hányan ölelnek meg az utcán csak úgy, egy szeretetkoldus fiút?

Anya csak egy van - a család, amely kilenc gyermeket fogadott örökbe

Melissa és Scott Groves egy alaszkai házaspár, akiknek egyetlen gyermekük volt a feleség korábbi házasságából. Szerettek volna még több gyermeket vállalni, de hosszú próbálkozás után sem jártak sikerrel. De ez korántsem vezetett kétségbeeséshez, sőt, ennek köszönhető, hogy a házaspár nyolc csemete életét változtatta meg örökre.