Este kilencig hosszabbítottak - hajrázik a Mikulásgyár

A meghirdetettnél tovább, este 9 óráig nyitva lesz a Mikulásgyár és gyűjti az adományokat a budapesti Ötvenhatosok terén (Felvonulási téren), valamint egyes bevásárlóközpontokban országszerte.


Az adatok szerint országszerte legalább 80 ezer ember adakozott, a tavalyihoz képest az adományok két és félszerese gyűlt össze, melynek 30 százaléka élelmiszer. Győrben volt a legeredményesebb a gyűjtés, itt 566 nagyméretű dobozt töltöttek meg adományokkal, Nagykanizsán 336, Kecskeméten 227 doboznyi ajándékot csomagoltak össze. A legkevesebben Kaposváron adakoztak, ahol 87 doboznyi gyűlt össze. Az élelmiszer-adományok száma a tavalyihoz képest megduplázódott. Az élelem mellett nagyon sok "jó minőségű" játék érkezett - ismertette Kardos István, a Magyar Vöröskereszt fővárosi szervezetének igazgatója szerdán az MTI-vel.

A karitatív rendezvényen a Magyar Vöröskereszt 400 önkéntese és a Mikulásgyár 300 saját önkéntese dolgozott. A gyár saját "dolgozói" közül tavaly ötöde, idén pedig már fele érkezett valamelyik hazai vállalattól. Zugló önkormányzata szerdán 100 négyzetméteres helyiséget ajánlott fel a Mikulásgyárnak, hogy ott raktározhassák el a felszereléseket jövő decemberig - hangsúlyozta Éskovács Péter kommunikációs vezető, hozzátéve: a Mikulágyár kulcsait is Zugló önkormányzata őrzi. Mint mondta, a karitatív akció idején nagyon sok külföldi dolgozott önkéntesként a Mikulásgyárban, szerdán éppen kolumbiai és török fiatalok.

Zsolnai Endre főszervező arra hívta fel a figyelmet, hogy idén a közszolgáltatók és a különböző engedélyeket kiadó hivatalok is nagyon pozitívan álltak a Mikulásgyár munkájához. Az engedélyt azonban csak októberben kapták meg a fővárostól, így nem indulhatott el időben a szervezés. Annak érdekében, hogy a Mikulásgyár 2012-ben az eddigieknél is nagyobb segítséget tudjon adni a rászorulóknak, már januárban beadják az engedélyre vonatkozó kérelmeket a főpolgármesteri hivatalhoz. A szervezők remélik, hogy sürgősséggel bírálják el a Mikulásgyár ügyét és a bécsi karitatív akciókhoz hasonlóan, távlatokban gondolkodva tervezhetik meg a karitatív akció 2012-es munkáját.

Idén december 9. és 21. között várta az adományokat a Mikulásgyár a budapesti Ötvenhatosok terén (Felvonulási téren) és országszerte 14 plázában. A segíteni szándékozók december 9-től bármely postán térítésmentesen adhatták fel a Mikulásgyárnak szánt csomagot.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Meglepő módon tüntetnek a Brexit utáni rasszizmus ellen

A Brexit utáni zűrzavarban a brit és külföldi állampolgárok megtalálták a közös nevezőt, együtt lépnek fel a rasszizmus ellen.

Most ne a névjegykártyád legyen a belépőd, hanem egy csomag a rászorulóknak!

Mi "Bankár Mulatósok" is tudunk segíteni karácsony közeledtével az arra rászorulóknak."

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Újabb csoda Budapesten: hajléktalan nénit fogadott be egy 18 éves lány (+videó)

Megható magyar történet emberségről, szeretetről, gondoskodásról.

Kezdjünk újra összejárni!

Az embernek társaság kell, barátok, ismerősök, akikkel beszélgethet, játszhat akinek segíthet, akiktől segítséget kaphat. Írás a vidék egy mozgolódó közösségéről.


NAPI BOLDOGSÁG