"Fényvillamos" rója a főváros útjait (képekkel)

A karácsonyi "fényvillamos" az adventi időszakban naponta jár majd a pesti rakparton és Budán.


A felújított, 3.500 méter hosszú fényfűzérrel, és 39.200 ledes izzóval feldíszített 56 éves UV-villamos harmadik éve közlekedik Budapesten decemberben és január elején. A villamossal idén két szakaszon, a pesti rakparton és Budán is utazhatnak az érdeklődők, január 6-ig minden héten hétfőtől szerdáig a 61-es villamos vonalán a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között, csütörtöktől vasárnapig pedig a 2A vonalon a Jászai Mari tér és a Boráros tér között.


A Széll Kálmán térről és a Jászai Mari térről az első járat mindig fél ötkor, az utolsó a Móricz Zsigmond körtérről és a Boráros térről 20:40-kor indul el. A fényvillamos, amelyen normál jeggyel, vagy bérlettel lehet utazni, december 24-én és január 31-én nem közlekedik. Az eddigiektől eltérően a pénteki utolsó menet után a villamos nem a kocsiszínbe megy, hanem a "Mindig péntek" program keretében más vonalakon tovább közlekedik. A járat minden péntek este 5 perccel 9 óra előtt indul a Boráros térről, és bejárja Kamaraerdőt, Újpestet, Kőbányát és Kispestet is. A járat menet közben csak fotózás céljából áll meg, a tervek szerint éjjel 11 óra és éjfél között a Hidegkúti Stadionhoz érkezik.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Erre a 4 dologra kell választ adnod advent időszakában

Advent a december 25-e előtti negyedik vasárnappal kezdődök és karácsonyig tart. Eredete a 4. századik nyúlik vissza, amikor VII. Gergely pápa négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát. Így tehát idén december 3-ára esett advent első vasárnapja, ekkor kezdődik meg hivatalosan az egyházi esztendő.

Ami nélkül nincs Karácsony: fények kül- és beltérre (giccsmentesen)

Karácsonykor sokan fényárba úsztatjuk az otthonunk kívül-belül. Most megkísérlünk túllépni a villogó olcsó túlzsúfolt felállásokon. Tény, hogy az ünnepi díszkivilágítás azért mégiscsak különleges! Mutatjuk, mire gondolunk!

Nem kell Bécsig szaladnunk, ha igazán szépet szeretnénk látn: A legszebb hazai adventi vásárok

Magyarországi adventi vásárok és programok egy csokorban. Ahol kellemes kikapcsolódás és meghitt hangulat várja a karácsonyra készülődőket.

Erre a 4 dologra kell választ adnod advent időszakában

Olyan ritkán vagyunk csendben, ez pedig ijesztő. Advent 4 hete lehetőséget ad arra, hogy hangtalan légy, jobban megismerd önmagad és új célokat állíts fel a jövőre nézve. Az a 4 dolog, amit mindenképp át kell gondolnod az adventi időszakban:

10 dolog, ami nélkül nem múlhat el a decembered!

Végre itt vagy, december! Már nagyon vártalak, mert Te tartogatod számomra az évben a legtöbb örömöt és varázslatot (bele sem fér mind egy bejegyzésbe) - vallja Anni, a napiboldogság bloggere, és mi mélyen egyetértünk vele.


NAPI BOLDOGSÁG