"Fényvillamos" rója a főváros útjait (képekkel)

A karácsonyi "fényvillamos" az adventi időszakban naponta jár majd a pesti rakparton és Budán.


A felújított, 3.500 méter hosszú fényfűzérrel, és 39.200 ledes izzóval feldíszített 56 éves UV-villamos harmadik éve közlekedik Budapesten decemberben és január elején. A villamossal idén két szakaszon, a pesti rakparton és Budán is utazhatnak az érdeklődők, január 6-ig minden héten hétfőtől szerdáig a 61-es villamos vonalán a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között, csütörtöktől vasárnapig pedig a 2A vonalon a Jászai Mari tér és a Boráros tér között.


A Széll Kálmán térről és a Jászai Mari térről az első járat mindig fél ötkor, az utolsó a Móricz Zsigmond körtérről és a Boráros térről 20:40-kor indul el. A fényvillamos, amelyen normál jeggyel, vagy bérlettel lehet utazni, december 24-én és január 31-én nem közlekedik. Az eddigiektől eltérően a pénteki utolsó menet után a villamos nem a kocsiszínbe megy, hanem a "Mindig péntek" program keretében más vonalakon tovább közlekedik. A járat minden péntek este 5 perccel 9 óra előtt indul a Boráros térről, és bejárja Kamaraerdőt, Újpestet, Kőbányát és Kispestet is. A járat menet közben csak fotózás céljából áll meg, a tervek szerint éjjel 11 óra és éjfél között a Hidegkúti Stadionhoz érkezik.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Fényvillamosok a sínen! Végre elindultak az ünnepi nosztalgiajáratok (képekkel)

Az ünnepi időszak alatt LED-ekkel díszített villamos és troli közlekedik a fővárosban.

Advent a cirkuszban - Jótékonysági előadások a rászoruló gyerekek részére

Hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyerekeket fogad a következő napokban a Fővárosi Nagycirkusz az "Advent a cirkuszban" elnevezésű jótékonysági akció keretében.

Készítsd el saját adventi koszorúdat ízlésesen, olcsón, mindössze 15 perc alatt!

Nincs még adventi koszorúd? A boltból vennéd, hiszen azt a megoldást könnyebbnek ítéled? Készítsd most el saját koszorúdat 5 lépésben olcsón, ízlésesen, mindössze 15 perc alatt.

Erre a 4 dologra kell választ adnod advent időszakában

Olyan ritkán vagyunk csendben, ez pedig ijesztő. Advent 4 hete lehetőséget ad arra, hogy hangtalan légy, jobban megismerd önmagad és új célokat állíts fel a jövőre nézve.

15 gyönyörű adventi naptár ötlet

Advent a várakozás, a készülődés időszaka, amelynek szerves része az adventi naptár. A Napi Boldogság most 15 remek, saját kezűleg elkészíthető ötletet ajánl!