Belépés

Ingyenes kínai nyelvoktatás indul a Miskolci EgyetemenIngyenes kínai nyelvoktatás indul a napokban a Miskolci Egyetem, az új kurzusra bármely szakra és évfolyamra járó hallgatók jelentkezhetnek, hogy piacképes diplomájuk értékét tovább erősítsék - tájékoztatott a campus.


A közlemény szerint a mandarin nyelv elsajátításával a rohamosan bővülő üzleti és kereskedelmi, a külföldi cégek áttelepüléséből adódó és a kelet-ázsiai ország nyújtotta lehetőségekre készülhetnek fel a hallgatók.
    
"Ez az első lépés afelé, hogy Miskolcon létrejöhessen egy önálló Konfuciusz Intézet, amely az ELTE Konfuciusz Intézet szakmai támogatásával kezdi meg működését. Az amerikai Modern Nyelvek Szövetségének statisztikái szerint 2009-ben több mint 60 ezer főiskolai és egyetemi diák iratkozott be valamilyen szintű kínai nyelvi kurzusra, miközben 1998-ban számuk még a 30 ezret sem érte el" - olvasható a felsőoktatási intézmény tájékoztatójában.
    

A mandarint választók aránya az összlakossághoz viszonyítva Japánban és Dél-Koreában a legmagasabb, a kínai nyelv mindkét országban az angolt szorítja egyre inkább háttérbe - tették hozzá. Magyarországon mindössze néhány felsőoktatási intézményben folyik kredites kínai nyelvoktatás, így az egyetemisták számára kivételes lehetőségről van szó. Az intézet ugyanakkor nemcsak a Miskolci Egyetem, hanem a régió számára is új lehetőségeket nyújt - írták.
    
A kínai nyelvet oktató, Pekingből érkező tanár a kínai kultúrával, szokásokkal is megismerteti majd a hallgatókat. A középfokú tanulmányokat folytató diákok számára egy kiválasztott középiskolában, a Zrínyi Ilona Gimnáziumban lesz kínai nyelvoktatás, kezdetben szakkör, majd második idegen nyelv formájában.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Sosem késő: diploma az ötödik X-en túl

Nem kis akaraterő és küzdelem árán diplomát szerzett az amerikai Columbia Egyetemen a tanintézet 52 ...

A Nyelvtudás Napja Magyarországon először

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete az idegennyelv-ismeret és a nyelvtanulás fontosságára kívánja ...


Népszerű termékek
Kalocsai dekor szappan
1189 Ft

Egyedi mintával készítünk más szappant is!

Megnézem a terméket
Piros Macaron Szappan
1189 Ft

Piros színű macaron szappanok díszdobozva csomagolva

Megnézem a terméket
Kalocsai mintás szappan
1189 Ft

Kalocsai mintával díszített szappan díszcsomagolásban.

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése