Karácsony akkor és most (fotópályázat) - Ha az ünnep elérkezik, ünnepelj egészen…

Kedves Olvasóink! 

 

Adventi várakozásunk közepette – az ünnepre való hangolódás jegyében- megkíséreltük felidézni a régi és a mostani karácsonyok meghitt hangulatát, ehhez kértük kedves Olvasóink segítségét is! Ezúton köszönjük a beérkező szebbnél-szebb pillanatképeket, fényképeket, melyekből egy csokorra valót most fogadjanak tőlünk sok-sok szeretettel! 

 

Áldott, békés karácsonyt kívánunk e képekkel és Márai Sándor soraival!


Karácsony akkor! Régi idők ünnepei...

(További képekért kattints a fotóra!)


Az ünnepekről - Füveskönyv

 
Ha az ünnep elérkezik, akkor ünnepelj egészen…
Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata.
Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek!
Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies. Legyen benne tánc, virág, fiatal nők, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. S mindenekfölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség.
Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá, testben és lélekben.
S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre.
 
(Márai Sándor)

Karácsony most! Olvasóink által beküldött képekből válogattunk.

(További fotókért kattints a képre)


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy egyedi, és megindító karácsonyi kisfilm

A most következő kisfilm kicsit máshogyan nyúl a karácsony témájához, mint ahogyan a legtöbb ilyen témájú film szokott. Valószínűleg, pont emiatt fog megmaradni mindenki fejében.

Nincs szebb város Budapestnél karácsonykor (képriport)

A világ nagyvárosai ünnepi díszbe öltöznek karácsonykor. Sokan, sokféle helyet tartanak ilyenkor a legcsodásabbnak, mi mégis meg vagyunk róla győződve, hogy a karácsonyi Budapest nyomába egy hely sem érhet. Ezt hajlandóak vagyunk akár képekkel is alátámasztani!

Ezek nélkül nem érdemes nekiindulni az ünnepeknek: karácsonyi zenék TOP 20

Bejglisütéshez, karácsonyfa díszítéshez, asztalterítéshez, vagy ajándékbontáshoz mindig jól jön egy hangulatos zeneválogatás. Ha nem akarsz a rádióra vagy a tv-re hagyatkozni, meg nem kérsz a reklámokból, akkor rakd össze magad a kedvenc karácsonyi zenéidet. Adunk hozzá pár ötletet, és egy bájos karácsonyi kisfilmet is.

Ez a kislány csodás dolgot tett: jelnyelven közvetítette siket szüleinek a karácsonyi koncertet (+videó)

A Floridában élő hét éves Claire Koch fellépett a karácsonyi ünnepségen az iskolájában. Azonban a valóságban, ennél jóval többet tett. Valami olyasmit, amivel minden ott tartózkodónak megmelengette a szívét. Az esetről szerencsére videó is készült.

Érdemes lesz felnézned az égre idén karácsonykor

A december 25-ei az első ilyen karácsony lesz ebben az évszázadban. 1977 óta várakozhatunk rá, hogy telihold világítsa be a karácsonyi eget. Idén azonban, ha az időjárás is kedvezni fog nekünk, pontosan ez fog történni.