Köszönjük, Sió! Program - Idén a tanszerek beszerzésében is segít a Sió

A héten indulnak útnak 120 magyarországi általános iskolába a Köszönjük, Sió! Program iskolatáskái.

A Sió-Eckes Kft. idén negyedik éve működő jótékonysági programja, a Köszönjük, Sió! Program, 2011-ben több mint 1.000. alsó tagozatos kisdiák családjának könnyíti meg az iskolakezdést. A korábbi évekhez hasonlóan az általános iskolák és alapítványaik pályázhattak az adományokért. A Program úgy támogatja a rászoruló családokat, hogy évről-évre az iskolákon keresztül adományt küld a gyermekeknek, valamint a nem rászoruló gyermekektől azt kéri, hogy rajzaikkal támogassák iskolájuk pályázatát. A két szálon futó Programban a Sió-Eckes augusztus végén szállítja az adományokat az iskolákba. A pályázatok részeként beküldött rajzok online szavazáson vesznek részt, de nemcsak közönségszavazatokkal nyerhetnek az alkotók és iskoláik, hanem a Sió-Eckes munkatársaiból álló zsűri is jutalmaz.

2011-ben, a Sió-Eckes partnere, a Callisto Europe Kft., felajánlotta, hogy speciális tanszervásárlási ajánlatot dolgoz ki az általános iskolák részére, ennek köszönhetően nemcsak az adományok eljuttatásában vállal szerepet a cég, hanem a magyarországi általános iskolák, tanulók és családjaik kedvezményes áron házhoz szállítással szerezhetik be a tanulmányokhoz szükséges eszközöket, füzeteket, ceruzákat. 

A Köszönjük, Sió! Program első alkalommal 2008-ban adományozott iskolatáskákat a rászoruló általános iskolás gyermekeknek. Azóta mintegy 5.000. magyar kisgyermek, 540 intézmény és több tízezer család ismerhette meg a Programot. Az online Galériában (www.koszonjuksio.hu) pedig több mint 10.000. rajz gyűlt össze az évek során.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Így szórakozik Matt Damon az utca emberével! (+videó)

Az egyik legszimpatikusabb amerikai filmsztár a tiszta vízért és saját filmjéért kampányol, rendkívül vicces módon.

Akkor a legnehezebb, ha üres az iskolatáska- segítsünk, hogy minden gyermek elkezdhesse a sulit

Az, hogy a gyermekek iskolába járnak egy teljesen természetes, magától értetődő dolog, az viszont már nem, hogy minden csöppségnek tele legyen az iskolatáskája a megfelelő felszerelésekkel. Most mi is segíthetünk!

Az adományozás kisokosa - mit, hogyan, hova?

A karácsony közeledtével egyre többen játszanak el az adományozás gondolatával.Cselekedjünk is! Cikkünkből megtudhatod, mit hová érdemes vinni, hogy jó kezekbe kerüljön.

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Adj ajándékba valódi kedvességet és törődést

Egy új adományozási forma hazánkban!


NAPI BOLDOGSÁG