Köszönjük, Sió! Program - Idén a tanszerek beszerzésében is segít a Sió

A héten indulnak útnak 120 magyarországi általános iskolába a Köszönjük, Sió! Program iskolatáskái.

A Sió-Eckes Kft. idén negyedik éve működő jótékonysági programja, a Köszönjük, Sió! Program, 2011-ben több mint 1.000. alsó tagozatos kisdiák családjának könnyíti meg az iskolakezdést. A korábbi évekhez hasonlóan az általános iskolák és alapítványaik pályázhattak az adományokért. A Program úgy támogatja a rászoruló családokat, hogy évről-évre az iskolákon keresztül adományt küld a gyermekeknek, valamint a nem rászoruló gyermekektől azt kéri, hogy rajzaikkal támogassák iskolájuk pályázatát. A két szálon futó Programban a Sió-Eckes augusztus végén szállítja az adományokat az iskolákba. A pályázatok részeként beküldött rajzok online szavazáson vesznek részt, de nemcsak közönségszavazatokkal nyerhetnek az alkotók és iskoláik, hanem a Sió-Eckes munkatársaiból álló zsűri is jutalmaz.

2011-ben, a Sió-Eckes partnere, a Callisto Europe Kft., felajánlotta, hogy speciális tanszervásárlási ajánlatot dolgoz ki az általános iskolák részére, ennek köszönhetően nemcsak az adományok eljuttatásában vállal szerepet a cég, hanem a magyarországi általános iskolák, tanulók és családjaik kedvezményes áron házhoz szállítással szerezhetik be a tanulmányokhoz szükséges eszközöket, füzeteket, ceruzákat. 

A Köszönjük, Sió! Program első alkalommal 2008-ban adományozott iskolatáskákat a rászoruló általános iskolás gyermekeknek. Azóta mintegy 5.000. magyar kisgyermek, 540 intézmény és több tízezer család ismerhette meg a Programot. Az online Galériában (www.koszonjuksio.hu) pedig több mint 10.000. rajz gyűlt össze az évek során.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Így szórakozik Matt Damon az utca emberével! (+videó)

Az egyik legszimpatikusabb amerikai filmsztár a tiszta vízért és saját filmjéért kampányol, rendkívül vicces módon.

Akkor a legnehezebb, ha üres az iskolatáska- segítsünk, hogy minden gyermek elkezdhesse a sulit

Az, hogy a gyermekek iskolába járnak egy teljesen természetes, magától értetődő dolog, az viszont már nem, hogy minden csöppségnek tele legyen az iskolatáskája a megfelelő felszerelésekkel. Most mi is segíthetünk!

Az adományozás kisokosa - mit, hogyan, hova?

A karácsony közeledtével egyre többen játszanak el az adományozás gondolatával.Cselekedjünk is! Cikkünkből megtudhatod, mit hová érdemes vinni, hogy jó kezekbe kerüljön.

Adj ajándékba valódi kedvességet és törődést

Egy új adományozási forma hazánkban!

Mindenki Karácsonya: 300 gyermekvendéggel

December 20-án 13 órától a Mindenki Karácsonya című rendezvényen háromszáz hátrányos helyzetű gyereket látnak vendégül a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.


NAPI BOLDOGSÁG