Belépés

Krónika egy önzetlen városról: Bicskéről, és kisfilm egy fiúról, egy új lábról…


Egy 20 éves fiatalember az önzetlen segítségnyújtás révén indított gyűjtésnek, Erőss Zsolt hegymászó sorstársi támogatásának, és a Ladánybene 27 együttes dalának köszönhetően állhatott újra talpra. Hetlinger Ákos Magyarországon elsőként visel, sportolásra is alkalmas műlábat.

Egy baleset, majd szerencsétlen egészségügyi összefüggések miatt amputálni kellett Ákos fél lábát, holott előtte aktívan sportolt, mozgalmas életet élt. A bicskei Vajda János Gimnázium és Szakközépiskolában érettségizett fiú volt osztályfőnöke, Vigyikánné Horák Andrea indította el a "lavinát", ami egy nagyszerű összefogássá nőtte ki magát. Óráról órára csatlakoztak a segítők a közösségi oldalakon keresztül, amik mintegy mozgatórugójává váltak az eseményeknek. Tessely Zoltán polgármester meghívására csatlakozott Erőss Zsolt hegymászó is, aki emblematikus alakja az akaraterő megerősítésének és a fizikai csapások leküzdésének. (És akinek október 6-án bemutatott „A Hópárduc talpra áll” dokumentumfilmjéről már a napokban hírt adtunk.) „Meglepett, s örömmel töltött el, ahogyan  a város megmozdult értem” - mondta meghatottan Hetlinger Ákos. A fiatalember a Kodolányi főiskola idegenforgalom szakos hallgatója, s egyáltalán nem mellékesen édesapa! Héthónapos Bende kisfia bizonyára sportolhat majd apukájával, mert a gyűjtés célja ez volt. 
Ezen az nagyszerű, vágatlan videón pontosan érzékelhető, mekkora érzelmi hozadékkal járt
az összefogás, s a segíteni akarás a város történetébe feltétlenül beíródott Önzetlenség napján! 
A legkorszerűbb művégtag önrész-összegének összegyűjtését szeptember 17-én tartották. Ezreket mozdított meg a felhívás: óvodások, idősek, fiatalok, s a legkülönbözőbb zenei, sport- és egyéb műfaj kedvelői fogtak össze Ákosért. A reggeltől éjszakáig tartó jó hangulatú napot a város az Önzetlenség napjává nyilvánította. Hetlinger Ákos óriási együttérzéssel és szeretettel lett gazdagabb az adományok mellett. Az egész város és környék megmozdult, de messziről is érkeztek a hírre, amely remek szórakozást ígért, s felfokozott érzelmeket. A gyönyörű Batthyány-kastély – gyermekotthon - udvarán landolt a menet, s éjszakába nyúlóan zenéltek, beszélgettek, mulattak a jelenlevők. A Ladánybene volt az egyik főszereplő, s még sokan mások hozzáadták a magukét a kezdeményezéshez, amiből az adomány születhetett. A végeredmény 1 millió 200 ezer forint, amely fedezhette a szilikon harisnyás, hajlított formájú karbon művégtag önrészét. Ez pedig magasabb életminőséget, aktív sportéletet biztosíthat Hetlinger Ákosnak. 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

A hópárduc talpra áll - Dokumentumfilm Erőss ...

Élhet-e az ember fél lábbal teljes életet? Zsolt már a kórházi ágyán elhatározza: szeptemberben újra ...

Posztumusz fotókiállítás Erőss Zsolt ...

Erőss Zsoltnak a hegymászó expedíciói során készült felvételeiből nyitottak meg posztumusz ...


Népszerű termékek
Vakító mosoly
AKCIÓ!

Hófehér fogak 40% kedvezménnyel!

Megnézem a terméket
40% kedvezmény!
Februárban

Ragyogó mosoly otthoni fogfehérítéssel

Megnézem a terméket
Láthatatlan fogtömés
14 000 Ft

Ne halogasd tovább, cseréld ki régi töméseidet!

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése