Láss és hallj csodát – megújul a közmédia, ezúttal végre tartalmilag is!

Már betéve ismerjük a közmédia múltból táplált archívumát, de valljuk be lekötni már nem igen tudott minket. Mostantól vadonatúj tartalmakat fogyaszthatunk az állami médiumokból. Lehet, hogy ezentúl elsőként kapcsolunk a közszolgálati csatornákra? 

Megkérdeztem néhány ismerősömet miért nézi az m1-et vagy a Duna tv-t, ha egyáltalán nézi. A válaszok elsöprő hányada a reklámtól mentes műsorokat mondta indoknak. Nos, ez szép és jó, de azért ennél több kell ahhoz, hogy az állami médiumok betöltsék valós funkciójukat, vagyis az értékközvetítést. A közmédiumok mostani törekvéseit látva úgy tűnik elindult egy új irány, ami szeretné felszámolni az évek óta tartó nézőszám csökkenést. Október elsejétől folyamatosan jelentkeznek a közszolgálati csatornákon azok a műsorok, amelyekben bizonyítani fogják: a közszolgálati televíziózás és rádiózás vissza kívánja foglalni az őt megillető helyet a magyar médiapiacon.

Újra nyitunk! Ez a mottója a változásnak és októbertől már érdemes keresni, nézni, hallgatni az új műsorkínálatot amiből bőven válogathatunk. 37 új adást tűz műsorra az m1, 17 új műsor indul a Dunán. Kulturális csatornává alakul át Duna 2 néven az eddigi Duna Autonómia; gyerek, ifjúsági és családi csatorna lesz az m2. Kisebb változások, finomhangolások történnek a Kossuth, a Petőfi és a Bartók Rádió műsoraiban is. A közszolgálati csatornák kedvelt műsorvezetői közül többen új feladatot kaptak, de új műsorvezetők is feltűnnek a képernyőn és a rádióban. „Az volt a célunk, hogy a nézők és hallgatók minden pillanatban találjanak a közszolgálati televízió- és rádiócsatornákon olyan programokat, amelyek színvonalas szórakoztatást, vagy igényes, értékes tájékoztatást nyújtanak.” Hirdetik a közmédiumok. „Tartsanak velünk, októbertől Újra nyitunk!”
A közmédia megújítása fontos szakaszához érkezett 2011 őszén. 
Tudatos médiafogyasztóként kapcsoljunk az m1-re, Dunára, m2-re és teszteljük, fogyasszuk az új programokat, hiszen nekünk készültek és ígéretesen hangzanak. Most mi is újra nyithatunk régi-új csatornáink felé! 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy fiatal csapat úgy mutatja be a Dunakanyart, ahogyan előttük még senki

Az elmúlt évek legszuperebb kezdeményezésében, a DunakanyarGO-ban az ország egyik méltatlanul mellőzött tájegységét ismerhetjük meg

Ez biztosan le fog nyűgözni: holnap kerül a mozikba az eddigi legszebb film Gemencről

Nem szabad kihagyni, kicsiket és nagyokat egyaránt le fog nyűgözni! :)

Fókuszban Budapest: csinos kis videót posztolt a BBC a dunai jégzajlásról

Hetek óta igen kemény hideg van Európában, amire ma rátett egy lapáttal az ónos eső is, de legalább a dunai jégzajlás szépsége valamelyest kárpótol minket.

A csoda előtted hever! Dunakanyar, ahogyan még nem láttad

Ilyen lélegzetelállítóan szép fotót a Dunakanyarról még nem láttunk. Tényleg nem!

12 érdekes tény Európa Amazonasáról

Duna folyónkhoz mindannyian kötődünk, legalább egy történetet el tudunk mesélni róla, még akkor is, ha az ország teljesen más táján élünk.


NAPI BOLDOGSÁG