Láss és hallj csodát – megújul a közmédia, ezúttal végre tartalmilag is!


Már betéve ismerjük a közmédia múltból táplált archívumát, de valljuk be lekötni már nem igen tudott minket. Mostantól vadonatúj tartalmakat fogyaszthatunk az állami médiumokból. Lehet, hogy ezentúl elsőként kapcsolunk a közszolgálati csatornákra? 

Megkérdeztem néhány ismerősömet miért nézi az m1-et vagy a Duna tv-t, ha egyáltalán nézi. A válaszok elsöprő hányada a reklámtól mentes műsorokat mondta indoknak. Nos, ez szép és jó, de azért ennél több kell ahhoz, hogy az állami médiumok betöltsék valós funkciójukat, vagyis az értékközvetítést. A közmédiumok mostani törekvéseit látva úgy tűnik elindult egy új irány, ami szeretné felszámolni az évek óta tartó nézőszám csökkenést. Október elsejétől folyamatosan jelentkeznek a közszolgálati csatornákon azok a műsorok, amelyekben bizonyítani fogják: a közszolgálati televíziózás és rádiózás vissza kívánja foglalni az őt megillető helyet a magyar médiapiacon.

Újra nyitunk! Ez a mottója a változásnak és októbertől már érdemes keresni, nézni, hallgatni az új műsorkínálatot amiből bőven válogathatunk. 37 új adást tűz műsorra az m1, 17 új műsor indul a Dunán. Kulturális csatornává alakul át Duna 2 néven az eddigi Duna Autonómia; gyerek, ifjúsági és családi csatorna lesz az m2. Kisebb változások, finomhangolások történnek a Kossuth, a Petőfi és a Bartók Rádió műsoraiban is. A közszolgálati csatornák kedvelt műsorvezetői közül többen új feladatot kaptak, de új műsorvezetők is feltűnnek a képernyőn és a rádióban. „Az volt a célunk, hogy a nézők és hallgatók minden pillanatban találjanak a közszolgálati televízió- és rádiócsatornákon olyan programokat, amelyek színvonalas szórakoztatást, vagy igényes, értékes tájékoztatást nyújtanak.” Hirdetik a közmédiumok. „Tartsanak velünk, októbertől Újra nyitunk!”
A közmédia megújítása fontos szakaszához érkezett 2011 őszén. 
Tudatos médiafogyasztóként kapcsoljunk az m1-re, Dunára, m2-re és teszteljük, fogyasszuk az új programokat, hiszen nekünk készültek és ígéretesen hangzanak. Most mi is újra nyithatunk régi-új csatornáink felé! 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

A 86 éves Instagram sztár nagymama folyamatosan lenyűgözi követőit (képriport)

A divatos nagymama folyamatosan elképeszti követőit az Instagrammon, amellyel bebizonyítja, hogy az életben a legtöbb dolog kortalan...

Így táncolnak a 11 hónapos ikrek apjuk gitárszólójára (+videó)

Ennél elragadóbb videóval nem is lehetne kezdeni a hétvégét!

El tudtok képzelni nála türelmesebb gazdit? Ő az, aki Tokió utcáin sétáltatja teknősét...

Új látványosságnak számít Tokióban az idős bácsi, aki nap mint nap az utcára viszi sarkantyús teknősét.

Lefilmezték a világ egyetlen fekete flamingóját (+videó)

Cipruson, Limassol és az Akrotiri katonai bázis között található nagy sósvizű tóban valószínűleg a világ egyetlen fekete flamingójáról készítettek videót.

Egy apuka szívmelengető képei Down-szindrómás kisfiáról

A kis Will a Lawrence család egyetlen tagja, akinél Down-szindrómát diagnosztizáltak. Az édesapja eldöntötte, teljesíti azt a vágyát, amely minden más gyerekben is megfogalmazódik: hogy repülhessen.

10 kép, ami villanyt gyújt a fejedben a Föld sorsáról

Minden tudós évek, évtizedek óta azt szajkózza, hogy ha nem vigyázunk a Földre, akkor előbb vagy utóbb, de kimerítjük a tartalékait.


Népszerű termékek
Rózsaillatú Szívszappan
360 Ft

Esküvők romantikája, szerelem kifejezője; a szívszappan!

Megnézem a terméket
Piros Macaron Szappan
1189 Ft

Piros színű macaron szappanok díszdobozva csomagolva

Megnézem a terméket
Kalocsai dekor szappan
1189 Ft

Egyedi mintával készítünk más szappant is!

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése