Láss és hallj csodát – megújul a közmédia, ezúttal végre tartalmilag is!

Már betéve ismerjük a közmédia múltból táplált archívumát, de valljuk be lekötni már nem igen tudott minket. Mostantól vadonatúj tartalmakat fogyaszthatunk az állami médiumokból. Lehet, hogy ezentúl elsőként kapcsolunk a közszolgálati csatornákra? 

Megkérdeztem néhány ismerősömet miért nézi az m1-et vagy a Duna tv-t, ha egyáltalán nézi. A válaszok elsöprő hányada a reklámtól mentes műsorokat mondta indoknak. Nos, ez szép és jó, de azért ennél több kell ahhoz, hogy az állami médiumok betöltsék valós funkciójukat, vagyis az értékközvetítést. A közmédiumok mostani törekvéseit látva úgy tűnik elindult egy új irány, ami szeretné felszámolni az évek óta tartó nézőszám csökkenést. Október elsejétől folyamatosan jelentkeznek a közszolgálati csatornákon azok a műsorok, amelyekben bizonyítani fogják: a közszolgálati televíziózás és rádiózás vissza kívánja foglalni az őt megillető helyet a magyar médiapiacon.

Újra nyitunk! Ez a mottója a változásnak és októbertől már érdemes keresni, nézni, hallgatni az új műsorkínálatot amiből bőven válogathatunk. 37 új adást tűz műsorra az m1, 17 új műsor indul a Dunán. Kulturális csatornává alakul át Duna 2 néven az eddigi Duna Autonómia; gyerek, ifjúsági és családi csatorna lesz az m2. Kisebb változások, finomhangolások történnek a Kossuth, a Petőfi és a Bartók Rádió műsoraiban is. A közszolgálati csatornák kedvelt műsorvezetői közül többen új feladatot kaptak, de új műsorvezetők is feltűnnek a képernyőn és a rádióban. „Az volt a célunk, hogy a nézők és hallgatók minden pillanatban találjanak a közszolgálati televízió- és rádiócsatornákon olyan programokat, amelyek színvonalas szórakoztatást, vagy igényes, értékes tájékoztatást nyújtanak.” Hirdetik a közmédiumok. „Tartsanak velünk, októbertől Újra nyitunk!”
A közmédia megújítása fontos szakaszához érkezett 2011 őszén. 
Tudatos médiafogyasztóként kapcsoljunk az m1-re, Dunára, m2-re és teszteljük, fogyasszuk az új programokat, hiszen nekünk készültek és ígéretesen hangzanak. Most mi is újra nyithatunk régi-új csatornáink felé! 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Így használd jól a Facebookot - lecke egy igazán sármos színésztől

Joseph Gordon-Levitt igyekszik tenni a nagyobb jóért, s ehhez nem rest a közösségi médiát is ötletesen felhasználni. A "Minden nap csodás" elnevezésű megmozdulásának következő eleme a nyilvános zene lett.

Így néznének ki a valóságban a celebek tökéletes fényképei - paródia mesterfokon

Figyelem, a képek megtekintése után garantált az alhasi izomláz és megnövekedett papírzsepi fogyasztás - a nevetéstől potyogó könnyek ellen.

Te mit csinálnál, ha eltűnne a Duna? (+videó)

Te hogyan reagálnál arra, ha reggel, átbuszozva a Petőfi-hídon, nem látnád magad alatt a nagy kékséget?

Így épültek (fel és újjá) Budapest hídjai

A 24.hu összeállítása által elismeréssel adózunk a tervezőknek és az építésben szerepet vállaltak tízezreinek! Gondoljatok erre, amikor éppen áthajtotok, vagy átsétáltok a Duna hídjainak egyikén...

Lenyűgöző vadság: Európa Amazonasa Magyarországon van (+képek, videó)

Sokaknak él az a fejében, hogy igazán egzotikus és gyönyörű tájakat csak a világ másik oldalán találhatunk. A valóságban, viszont egyáltalán nem kell messzire mennünk ilyen élmények átéléséhez.


NAPI BOLDOGSÁG