Belépés

Rekordot döntöttünk - ritkán látni így a fővárost! (gyönyörű fotók)


Még az Országház is sötétbe borult szombat este, amikor globálisan és Magyarországon is rekordrészvétellel zárult a Föld órája mozgalom 2012. évi rendezvénysorozata.


A világ 150 országából 6494 város, hazánkból 93 település csatlakozott a nemzetközi szervezetek, élükön a Természetvédelmi Világszövetség (WWF) felhívásához, és kapcsolta ki egy órára az elektromos berendezéseket. Nyíregyháza nyerte a Föld órája fővárosa címet, ahonnan a magyarországi regisztráltak közel harmada csatlakozott a kezdeményezéshez.

Parlament és Lánchíd elsötétítve, Budapest

Szombat este fél kilenckor ismét kialudtak a világ nagyvárosainak díszfényei. A 2007-ben Sydney-ből indult kezdeményezés mára a világ legnagyobb önkéntes akciója lett, amelyhez minden eddiginél több, 150 ország csatlakozott 2012-ben.

A Várnegyed is sötétbe borult.

A WWF Magyarország csapata Budapesten a Lánchídról kapcsolta le a főváros fényeit. Budapesten négyezer ember ünnepelte az összefogás erejét és a Földet a 60 perc sötétséggel - tájékoztatott Antal Alexa, a WWF média menedzsere.

A városháza és a templom München központjában, Németország

"Az idei WWF Föld órája hatalmas siker volt. A nagyvilágból összesen 150 ország és 6494 város csatlakozott, ami több mint eddig bármikor. Hazánkban is túlszárnyaltuk a tavalyi akciót, idén összesen 93 település, 467 vállalat és intézmény és közel 9000 magánszemély csatlakozott" mondta az esemény után Figeczky Gábor, a WWF Magyarország igazgatója.

Az Akropolisz, Athén, Görögország

"A WWF Föld órája azonban nem csak arról szól, hogy évente egy órára lekapcsoljuk a fényeket. A kezdeményezés célja egy élhetőbb, fenntartható jövő kialakítása. A bolygó védelmében tett lépéseket ez az akció motiválja, és a sikerek azt igazolják, hogy a 60 perces sötétségen túl a hosszú távú eredmények sem maradnak el" tette hozzá az igazgató.

A Swietokrzyski híd és a kultúrpalota, Varsó, Lengyelország

Az akció eredményeként számos nagyváros tett komoly lépéseket az elmúlt években a fenntarthatóság jegyében, például Sydneyben a közvilágítást ledek látják el, és a WWF Föld órája olyan gesztusoknak is helyet ad, mint például az Öt Falu Egyesület azon felajánlása, hogy a leggyorsabban csatlakozó XVI. kerületi óvodának az összes csaptelepét víztakarékos adagolóval látja el - olvasható a WWF közleményében.

Barcelona, Spanyolország

A WWF tájékoztatása szerint idén a mozgalomba bekapcsolódtak olyan országok is, mint Irak és Líbia, ahol a közelmúltban még háború dúlt. Oroszországból is óriási részvételről számoltak be, 15 millió ember kapcsolta le a világítást.

Míg 2007-ben az első ilyen megmozdulásban 2,2 millió ember vett részt, tavaly már 1,8 milliárd, idén pedig mintegy kétmilliárd ember csatlakozott a mozgalomhoz.


Szerző: Pozitív Nap / MTI
Képek forrása: MTI/EPA

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Legyen a te városod a Föld órájának hazai ...

Területtisztító, szépítő és szemétszedő verseny keretében keresi a Föld órája globális program ...

Kell egy kis áramszünet - időnként Földünknek ...

Tavaly 1,8 milliárd ember szentelt 60 percnyi figyelmet a Földnek - tudatosabbak lettünk azóta? Te részt ...


Népszerű termékek
Macaron szappan
1189 Ft

A 3 db. macaron szappant a szivárvány minden színében kérheted

Megnézem a terméket
Kalocsai mintás szappan
1189 Ft

Kalocsai mintával díszített szappan díszcsomagolásban.

Megnézem a terméket
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése