Belépés

Többmilliárdos támogatás a koraszülött-ellátás fejlesztésére


Mintegy 3,8 milliárd forint támogatást ítéltek meg egy uniós pályázat keretében húsz egészségügyi intézmény koraszülött-ellátáshoz szükséges eszközparkjának a fejlesztésére – közölte az egészségügyi államtitkárság pénteken.
Az intézmények hat vidéki régióban pályázhattak a koraszülöttek ellátásához szükséges informatikai és orvostechnikai eszközök fejlesztésére. Az elnyert összeget így elsődlegesen korszerű lélegeztetőkészülékek, inkubátorok, multifunkciós betegőrző monitorok, úgynevezett perinatális diagnosztikai készülékek beszerzésére, valamint az ezek üzemeltetéséhez szükséges informatikai fejlesztésekre fordíthatják. 
Mint írták, az uniós forrásból a koraszülöttek ellátásával foglalkozó tizennégy, a legmagasabb szintű intenzív ellátást nyújtó centrum és hat alacsonyabb progresszivitási szintet képviselő intenzív újszülöttosztály részesül. A jövő év második felére így megújulhat a többi között az orvosegyetemek – Pécs, Szeged és Debrecen –, valamint több nagyobb város koraszülött-ellátásával foglalkozó intézmények eszközparkja.   "A pályázat eredményeként a koraszülött-ellátásban rendelkezésre álló eszközpark átlagos életkora az európai uniós normáknak megfelelően a jelenlegi 10 évről 5 év alá csökkenhet” – írta az államtitkárság. A közlemény szerint a koraszülöttek ellátásával foglalkozó, legmagasabb szintű centrumok szeptember végéig a közép-magyarországi régióban is további 1,1 milliárd forint keretösszeg erejéig pályázhatnak az orvosi eszközpark megújítására és a kapcsolódó informatikai rendszer fejlesztésére.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Számítógéppel a fel nem ismert betegségek ...

Az orvostudományban alkalmazott vizsgáló módszerek rengeteg apró jelet is rögzítenek. Ezeket a szakorvos ...

Új műtők a debreceni Transzplantációs ...

Két új transzplantációs műtőt kap a közeljövőben a Debreceni Egyetem Transzplantációs Centruma, a ...


Népszerű termékek
Piros Macaron Szappan
1189 Ft

Piros színű macaron szappanok díszdobozva csomagolva

Megnézem a terméket
Kalocsai mintás szappan
1189 Ft

Kalocsai mintával díszített szappan díszcsomagolásban.

Megnézem a terméket
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése