Többmilliárdos támogatás a koraszülött-ellátás fejlesztésére

Mintegy 3,8 milliárd forint támogatást ítéltek meg egy uniós pályázat keretében húsz egészségügyi intézmény koraszülött-ellátáshoz szükséges eszközparkjának a fejlesztésére – közölte az egészségügyi államtitkárság pénteken.
Az intézmények hat vidéki régióban pályázhattak a koraszülöttek ellátásához szükséges informatikai és orvostechnikai eszközök fejlesztésére. Az elnyert összeget így elsődlegesen korszerű lélegeztetőkészülékek, inkubátorok, multifunkciós betegőrző monitorok, úgynevezett perinatális diagnosztikai készülékek beszerzésére, valamint az ezek üzemeltetéséhez szükséges informatikai fejlesztésekre fordíthatják. 
Mint írták, az uniós forrásból a koraszülöttek ellátásával foglalkozó tizennégy, a legmagasabb szintű intenzív ellátást nyújtó centrum és hat alacsonyabb progresszivitási szintet képviselő intenzív újszülöttosztály részesül. A jövő év második felére így megújulhat a többi között az orvosegyetemek – Pécs, Szeged és Debrecen –, valamint több nagyobb város koraszülött-ellátásával foglalkozó intézmények eszközparkja.   "A pályázat eredményeként a koraszülött-ellátásban rendelkezésre álló eszközpark átlagos életkora az európai uniós normáknak megfelelően a jelenlegi 10 évről 5 év alá csökkenhet” – írta az államtitkárság. A közlemény szerint a koraszülöttek ellátásával foglalkozó, legmagasabb szintű centrumok szeptember végéig a közép-magyarországi régióban is további 1,1 milliárd forint keretösszeg erejéig pályázhatnak az orvosi eszközpark megújítására és a kapcsolódó informatikai rendszer fejlesztésére.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Magyar gimnazista lány áll a világ egyik legnagyobb innovációs versenyének élén!

Minden évben megrendezik a világ legnagyobb innovációs versenyét, ahol idén két magyar diáklány is brillírozott!

Lélekkozmetika: a belső, külső szépségért

Képzelj el egy olyan kozmetikát, ahol nem csak a bőröd, hanem a lelked is megváltozik. A testi-lelki-szellemi harmónia eléréséhez egy különleges módszert ismerhetsz meg, az Animi Lélekkozmetikát.

Szürke üzletrolók helyett, valami egészen kreatív színesíti az utcákat! (+képek)

A világ legnagyobb nyilvános szabadtéri galériáját akarják létrehozni.

Csodájára járnak: világít az egri bringaút!

Egy egyedülálló eljárásnak köszönhetően világít az egri kerékpárút egy szakasza. A megoldást egy egri vállalkozó fejlesztette ki, és itt alkalmazta először.

Magyar sikersztori - így építsd meg a világ legnagyobb kaszinóját!

Tizennyolc nemzetközi díjat zsebelt már be a magyar POSSIBLE Games a gyermekeknek kifejlesztett mobiljátékukkal...


NAPI BOLDOGSÁG