Tudományos pályát, mérnöki karriert a lányoknak is!

Magyarországon is megrendezik a lányok napját április 26-án, a programmal a középiskolás, pályaválasztás előtt álló lányok érdeklődését szeretné felkelteni a műszaki kutatások, a mérnöki karrier iránt.


A lányok napján részt vevő vállalatok és egyetemek - BME, Bosch, Ericsson, Evopro, GE Healthcare, GE Lighting, Holografika, Kürt, Microsoft, Mol, Óbudai Egyetem, Siemens, Vodafone - nyílt napot tartanak az érdeklődő középiskolás lányoknak, bemutatva a náluk folyó kutatás-fejlesztési munkát. 
   
A hasonló rendezvényeket már évek óta szervező országokban a lányok érdeklődése kimutathatóan megnőtt a K+F, a műszaki és informatikai területek iránt - olvasható a szervezők tájékoztatójában.
   
Mint írták, a program segítséget nyújt a pályaválasztásban és abban, hogy a nyílt napon szerzett tapasztalatok alapján merjék a tudományos karriert vagy a mérnöki pályát választani. 
   
A Nők a Tudományban Egyesület jóvoltából tartandó rendezvényen a részt vevő vállalatok és egyetemek vállalták, hogy körbevezetik az érdeklődő középiskolás lányokat a színfalak mögött, és betekintést adnak mindennapjaikba. A nyílt nap során lehetőség nyílik személyes kérdéseket is feltenni a vendéglátó mentoroknak.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy pozitív nap - ÉRTED!

Hogyan tudod magad igazán szeretni, hogy másokkal is ezt tehesd? Hogyan tudod megőrizni a pozitív életszemléletedet? Vagy lépjünk pár lépést vissza: hogyan tudod megszerezni azt?

Az asszony, aki szabadságát adta azért, hogy mi, magyar nők tanulhassunk!

Hosszú út vezetett odaáig, hogy mi nők tanulhassunk, és állampolgári jogainkat gyakorolhassuk. De nézzük meg mi köze ennek Ferenc Józsefhez és Teleki Blankához?

A legfontosabb szerelmi tanácsok leányoknak nagyanyáinktól

Szerelmi tanácsok lányoknak, olyanoktól, akik megértenek minket, akik átérzik a helyzetünket, mégis kellő tapasztalattal bírnak: azaz a nagymamáinktól...

Gyere be! - Kamaszlányok szobái a világ különböző tájairól (Rania Matar fotóival)

Ahány ember, annyiféle szoba. A libanoni származású fényképésznő az Egyesült Államokban és a Közel-Keleten élő tinilányok szobáiról készített fotósorozatot.

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~


NAPI BOLDOGSÁG