Tudományos pályát, mérnöki karriert a lányoknak is!


Magyarországon is megrendezik a lányok napját április 26-án, a programmal a középiskolás, pályaválasztás előtt álló lányok érdeklődését szeretné felkelteni a műszaki kutatások, a mérnöki karrier iránt.


A lányok napján részt vevő vállalatok és egyetemek - BME, Bosch, Ericsson, Evopro, GE Healthcare, GE Lighting, Holografika, Kürt, Microsoft, Mol, Óbudai Egyetem, Siemens, Vodafone - nyílt napot tartanak az érdeklődő középiskolás lányoknak, bemutatva a náluk folyó kutatás-fejlesztési munkát. 
   
A hasonló rendezvényeket már évek óta szervező országokban a lányok érdeklődése kimutathatóan megnőtt a K+F, a műszaki és informatikai területek iránt - olvasható a szervezők tájékoztatójában.
   
Mint írták, a program segítséget nyújt a pályaválasztásban és abban, hogy a nyílt napon szerzett tapasztalatok alapján merjék a tudományos karriert vagy a mérnöki pályát választani. 
   
A Nők a Tudományban Egyesület jóvoltából tartandó rendezvényen a részt vevő vállalatok és egyetemek vállalták, hogy körbevezetik az érdeklődő középiskolás lányokat a színfalak mögött, és betekintést adnak mindennapjaikba. A nyílt nap során lehetőség nyílik személyes kérdéseket is feltenni a vendéglátó mentoroknak.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

A legfontosabb szerelmi tanácsok leányoknak nagyanyáinktól

Szerelmi tanácsok lányoknak, olyanoktól, akik megértenek minket, akik átérzik a helyzetünket, mégis kellő tapasztalattal bírnak: azaz a nagymamáinktól...

Gyere be! - Kamaszlányok szobái a világ különböző tájairól (Rania Matar fotóival)

Ahány ember, annyiféle szoba. A libanoni származású fényképésznő az Egyesült Államokban és a Közel-Keleten élő tinilányok szobáiról készített fotósorozatot.

Látványos kísérletek, izgalmas programok a Kutatók Éjszakáján

Országszerte 101 intézményben rendezik meg pénteken a Kutatók Éjszakáját.

Augusztus elsején ismét Strandok éjszakája

A programsorozathoz csatlakozó fürdők és strandok változatos programokkal, hosszabb nyitva tartással, sok esetben kedvezményes belépőkkel várják a vendégeket augusztus 1-jén.

Pénztárcakímélő februári programok Budapesten

Ingyenes vagy pénztárcabarát programok csak neked!