10 örökérvényű igazság, amikre Micimackó tanított meg minketMicimackó (angolul Winnie-the-Pooh) Milne gyermekének, Christopher Robinnak a mackójáról kapta a nevét. A kisfiú a játékot egy hús-vér medvéről, Winniepegről nevezte el, akit az állatkertben gyakran meglátogatott. Persze nem csak a maci, hanem maga Robin is szerepelt Milne meséjében: édesapja róla mintázta Róbert Gida alakját. Mesében elmondott történetük hamar világhírű lett. 

Talán nem is gondolnánk, hogy a szelíd Micimackó olyan értékes tanácsokat fogalmazott meg, amelyek semmit sem vesztettek érvényességükből. A Distractify nevű oldal összeszedte legfontosabb igazságait: 1. - Hogyan betűzzük azt, hogy szeretlek? - kérdezte Malacka. 
    - Azt nem lehet betűzni, csak érezni - válaszolta Micimackó. 2. A folyók tudják, hogy nincs értelme sietni. Egyszer úgyis célba érünk. 


3. Szeretném, ha egy nappal előtted halnék meg, mert akkor nem kellene nélküled élnem.4. Ha akarsz, maradj, és várd meg, amíg a többiek megkeresnek téged. De sokkal jobb lenne, ha néha te közelednél hozzájuk.


5. Légy előzékeny, és gondolj a másikra is! Érezni fogod a különbséget. 


6. Néha a legkisebb dolgok foglalják el a legnagyobb helyet a szívedben.


7. Egy nap barátok nélkül olyan, mint a bödön egy csepp méz nélkül. 

 
8. Ha eljön a nap, amikor már nem lehetünk együtt, őrizz meg engem a szívedben. Ott leszek mindig.  


9. A szeretet azt jelenti, hogy akár több lépést is hátrálsz azért, hogy a másiknak örömet szerezz.


10. Szerencsés vagyok, hogy van valamim, aminek nagyon nehéz búcsút inteni.
Pozitív Nap

Forrás: distractify.com

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ha egy kutya lenne a tanárod, ezeket a leckéket tanítaná meg neked (+videó)

A kutya és ember közti szoros kötelék a sírig tart, és talán még azon is túl. Láthatjuk naponta, hogyan kötődik hozzánk legjobb barátunk.

A lényeg a részletekben rejlik: 50 létfontosságú gondolat, amire az élet tanít

Sokszor csak ülünk, és várjuk, hogy valami nagy és jelentőségteljes dolgot tanuljunk az élettől. Azt hisszük, monumentális rájövések és felfedezések kellenek ahhoz, hogy azt mondhassuk: elég bölcsek vagyunk. Pedig a bölcsesség a részletekben rejlik.

Találd meg az útravalód! 29 ősi, indián bölcsesség a mindennapokhoz

Az indiánok szerint az ember rokona a többi élőlénynek, és nem felsőbbrendű azoknál...

Miért boldogtalanok a mai fiatalok? A megfejtés az orrunk előtt hevert!

Talán soha egyetlen korábbi nemzedék tagjai sem voltak ennyire frusztráltak és a helyüket nem találók, mint a mai huszon- és harmincévesek. Ez a gondolatmenet hibátlanul megválaszolja a miérteket.

4 örök érvényű igazság, amiket az Életrevalók tanított nekünk! (+videók)

Az Életrevalók őszinteségével és életszerűségével még a legkérgesebb szívű emberekre is képes hatni, és ezt kevés mű mondhatja el magáról...


NAPI BOLDOGSÁG