20 virág, amelyet nyugodt szívvel megehetsz

Köztudott, hogy rengeteg virágot használnak fel az ételek dekorálásához, a természetgyógyászatban vagy az orvostudományban - az azonban már nem mindenki számára egyértelmű, melyiknek a szirma ehető. A Superstar Magazine 20 olyan virágot gyűjtött össze, amelyek szirmai természetes színt és finom ízt adnak ételeinknek. 


Bár sokféle lehetőség közül választhatunk - egyesek például virágszirmokból készítenek házi fagylaltot, vagy a snidling virágával teszik pikánsabbá a pizzát - kellő körültekintéssel kell csipegetni a természet szépségeit. Először mindig bizonyosodjunk meg arról, milyen fajtával állunk szemben, és ügyeljünk arra, hogy a lentebb felsorolt esetekben csak a szirmokat fogyasszuk el. Ne feledjétek: a vadon nőtt virágok a legegészségesebbek, hiszen őket valószínűleg semmilyen kémiai szerrel nem kezelték.

Ha valamiben nem vagytok száz százalékig biztosak, kérjétek szakember segítségét!

1. Angyalgyökér

Édeskés, cukros íze miatt a cukrászdák kedvelt alapanyag: kiváló a különféle tortákhoz, édességekhez.  


2. Bazsalikom

A bazsalikom virága hasonlóan pikáns ízű, mint a levele, de sokkal lágyabb, selymesebb. Saláták, köretek ízesítéséhez használják a leggyakrabban.
 


3. Körömvirág

A borsos, fűszeres "bukéja" szinte minden ételhez jól passzol. 


4. Szegfű

Fűszeres, szegfűszeghez hasonló ízvilággal rendelkezik, levesek, saláták és tengeri herkentyűk remek kiegészítője.


5. Kamilla

Édes és selymes virág, amely pudingokhoz vagy süteményekhez passzol a leginkább.


6. Krizantém

A krizantém szirmai is az erősen fűszeres ízt képviselik - célszerű előbb megfőzni, majd úgy feldobni vele a salátákat. 


7. Citrom

Édes és nagyon illatos virág, amely nem csak ékesíti a tortákat, édességeket, hanem felejthetetlen aromát is ad nekik. 


8. A lóhere virága

Édes, kissé "likőrös" ízek keverednek ebben a virágban. Válasszunk fehér, piros vagy rózsaszín darabokat - frissen és sütve is kihagyhatatlan!


9. Bodzavirág

Amilyen az illata, olyan az íze: mint a cukor. Óvatosan vágjuk apróra, hogy ne sérüljenek a virágok, ezután pedig bármihez hozzáadhatjuk.


10. Fukszia

Az élénk, erős színvilág az, ami a fuksziát a saláták, köretek felejthetetlen hozzávalójává teszi.


11. Kardvirág

Bár nehéz elhinni, de a kardvirág íze leginkább a salátához hasonlítható, így általában különféle köretekhez szokták tálalni.


12. Hibiszkusz

A hibiszkusz virága olyan, mintha áfonyát ennénk - a gyümölcssaláták egyik elengedhetetlen alapanyaga.


13. Jázmin

Édességek, valamint kagylók és rákfélék zamatát erősíti fel ez a csodás virág.


14. Levendula

Pikáns és édes ételekhez egyaránt ajánlott - különösen ajánljuk a levendulacukrot kekszekhez, lekvárokhoz vagy zöldséges, fűszeres fogásokhoz. 


15. Citromverbéna

Különösen teák és desszertek ízesítője lehet kellemes, citromos íze miatt. 


16. Orgona

Friss, citromhoz hasonlító esszenciája miatt tortákhoz, fagylaltokhoz fogyaszthatjuk - egyes receptek szerint ha krémes sajttal összeturmixoljuk, ropogtatnivalókhoz is kiváló. 


17. Rózsa

Bár elképesztő illatával vesz le a lábunkról, íze nem kevésbé finom! Gyümölcsös ételekhez, hideg italokhoz is jó ötlet hozzáadni. 


18. Napraforgó


Főleg a dióhoz szokták hasonlítani a napraforgó sárga virágának zamatát, amely rendkívül jól "hatástalanítja" a zöldsaláták színének, ízének semlegességét.


19. A cukorborsó virága

A cukorborsó nevében benne van, hogy a virága mennyire meg tudja édesíteni a salátákat és a halételeket.


20. Ibolya

Az egyik leguniverzálisabb virágszirom: saláták, italok, köretek, húsételek, desszertek is békében megférnek mellette. 


Tudj meg többet a témáról: 

Öreganyáink tudománya: ahol a valós élet és az árokparti patika kezdődik!


Pozitív Nap

Forrás: superstarmagazine.com

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Boldogságot teremtő videósorozatot: íme 50 óra a természet hangjaival és lenyűgöző szépségével

Miután kutatások is alátámasztják, hogy a természetfotók látványa növeli a boldogságszintet, így a BBC Earth elkészített egy videósorozatot, ami ötször 10 órában kalauzol el a természet legszebb helyeire.

Mennyire életrevaló a gyerekünk? Tesztelhetjük!

Sokan vannak, akik felnőttek bár, de gondot okoz számukra egy csekk kitöltse, vagy egy családi költségvetés elkészítése. Felnőnek úgy a gyermekeink, hogy nem látják a valódi világot, nem tudnak a "működési elveiről". Hogy ez a szülő kímélete vagy a fiatal érdektelensége miatt van így, a végkifejletet nézve tulajdonképp mindegy is...

Csak ámulunk: szenzációsak az év panorámafotói

Nem győzünk álmélkodni az év panorámafotóin! Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg az EPSON nemzetközi panorámafotós pályázatát, a győzteseket pedig szerdán ki is hirdették.

A merész döntések visznek téged oda, ahol lenned kell (Ne félj meghozni őket)

Utunk mindenképp vezet valahová, csak épp nem mindegy, hogy hová. A merész döntések visznek téged oda, ahol lenned kell.

Hogyan szorítod ökölbe a kezed? Sok mindent elárul rólad

Eszedbe jutott valaha is, hogy még az sem mindegy, hogyan szorítod ökölbe a kezed? Pedig valóban nem az. Ez az önkéntelen avagy tudattalan mozdulat nagyon érdekes dolgot árul el rólad. Szóval, hogyan szorítod ökölbe a kezed? És vajon mit jelent mindez a számodra?


NAPI BOLDOGSÁG