A FIBA Europe elnöke szerint nagyon erős a magyar Eb-pályázat

Olafur Rafnsson, a FIBA Europe elnöke szerint nagyon erős a 2015-ös női kosárlabda Európa-bajnokság megrendezésére benyújtott magyar pályázat. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) európai és az Izlandi Olimpiai Bizottság első embere erről azután nyilatkozott, hogy a Sándor Palotában csütörtökön fogadta őt Schmitt Pál köztársasági elnök. 

“Magyarország nagyon erős pályázatot nyújtott be, de arról egyelőre nem beszélhetek, hogy mekkora az esélye a rendezés elnyerésére” – fogalmazott az izlandi sportdiplomata, aki azt sem árulta el, hogy az Eb-rendezés iránt érdeklődő további négy ország – Spanyolország, Fehéroroszország, Izland és Szerbia – közül végül is hányan nyújtották be jelentkezésüket az augusztus eleji határidőig. “A pályázati kérdésekkel részletesen a főtitkár úr foglalkozik, az viszont biztos, hogy a végső döntésünket az év végén, a müncheni elnökségi ülésünkön fogjuk meghozni” – tette hozzá Rafnsson. A FIBA Europe elnöke a férfi Európa-bajnokság mezőnyének 16-ról 24-re emeléséről és annak hátteréről is beszélt. “Tudomásul kell venni, hogy ma már több erős ország van kosárlabdában, mint korábban, gondolok itt például Montenegróra. Azzal, hogy 24-re emeltük a nagydöntő létszámát, azoknak az országoknak is esélyük nyílik az Eb-részvételre, amelyek a 15-35. helyet foglalják el az európai ranglistán. A döntésnek köszönhetően több ország küzdhet a továbbjutó helyekért, közöttük élesebb lesz a harc, s ezáltal nemcsak az érintett országokban, hanem összességében Európában is emelkedhet a kosárlabda színvonala” – emelte ki a FIBA Europe elnöke, aki nem fél attól, hogy lesznek az Eb-n unalmas mérkőzések és összességében csökkenni fog a színvonal. Az izlandi sportvezető hasonló okokkal indokolta a női Euroliga négyes döntőjének nyolcas fináléra való emelését is.
Schmitt Pál köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadja Olafur Rafnssont, az Izlandi Olimpiai Bizottság elnökét, az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) elnökét. MTI Fotó: Beliczay László
Schmitt Pál a mintegy félórás megbeszélésen tájékoztatta Olafur Rafnssont a magyar kormány sporttal kapcsolatos eddigi intézkedéseiről és további terveiről. Kiemelte, hogy a kabinet nagy hangsúlyt helyez az utánpótlás-nevelésre, s szeretné elérni, minél több magyar ember sportoljon rendszeresen.  A találkozón szóba került a szerdai magyar–izlandi barátságos labdarúgó-mérkőzés is (4-0), amelynek kapcsán Rafnsson dicsérte Egervári Sándor gárdáját, majd hozzátette, szerette volna, ha hazája csapat legalább egy gólt szerez. Schmitt Pál és Olafur Rafnsson érintették a nemzetközi olimpiai mozgalom legaktuálisabb kérdéseit, mint a dopping és a fogadási csalások elleni küzdelem.  Olafur Rafnsson, a miskolci B divíziós utánpótlás kosárlabda Európa-bajnokság alkalmából érkezett Magyarországra, s találkozik még Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökével, valamint Szalay Ferenccel, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnökével is.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

"Mi a legfontosabb az életben?" - a sajtótájékoztató, amit mindenkinek látnia kell!

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott Sarunas Jasikevicius, a litván Zalgiris Kaunas vezetőedzője. Az átlagosnak induló kérdezz-felelek akkor vett váratlan fordulatot, mikor az egyik riporter megkérdezte, hogy lehetséges az, hogy a csapat egyik kulcsjátékosa gyermeke születésénél van ott a csapat meccse helyett.

Tombolt az öröm a kosármeccs szünetében - na, nem a játékosok miatt (+videó)

A meccsre várt, aztán megszólalt a hangszóróból a zene, ami ezután jött, az maga a felhőtlen öröm és szórakozás - látni kell, sőt nem ártana utánozni is néha, igaz? :)

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Budapest is a rendezők között lesz a 2020-as labdarúgó Eb-n

A Puskás Ferenc Stadion három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek adhat otthont a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon.

Hibátlan teljesítmény: csoportelső férfi vízilabda válogatottunk!

A magyar férfiválogatott szombaton nyolc góllal legyőzte a német nemzeti csapatot a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján.


NAPI BOLDOGSÁG