Hozzávalók a hamburgerhúshoz:
- 1 kg sertés/marha vegyes darált hús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 lapos teáskanál só
- 2 tojás
- 2 púpos evőkanál ketchup
- frissen tartó fólia a csomagoláshoz
Hamburgerhús elkészítése:
A hagymát vágjuk apró kockákra (mintha pörkölthöz vágnánk). Az összes hozzávalót keverjük össze egy tálban. A fóliát húzzuk ki az asztalra, tegyünk rá egy púpos evőkanálnyi húst, majd nyomkodjuk szét, hogy szép, nagyjából fél centi vastag pogácsává váljon. Ezt követően hajtsuk rá a fóliát, és csomagoljuk be, de közben vigyázzunk arra, hogy sehol ne menjen bele túl mélyen a húsba, mert nehéz lesz kiszedni belőle, ha belefagy. Ezt a műveletet addig ismételgessük, míg üres nem lesz a tál. Ha megvan, mehet zacskókba és irány a fagyasztó, ahol elég sokáig eltartható.
Természetesen nem fontos fagyasztani, a massza akár rögtön süthető!
Hozzávalók a puffancshoz:
- 68 dkg liszt
- 68 g porcukor
- 68 g vaj
- 68 g tojás sárgája (kb. 3 nagyobb tojásé)
- 40 g sütőélesztő
- 8 g konyhasó
- 330 ml langyos tej
Puffancs elkészítése:
Az összetevőket gyúrjuk össze alaposan, majd 20-25 percig konyharuhával letakarva pihentessük. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20-25 percig pihentessük. Osszuk 8-10 egyenlő részre a tésztát és formázzunk zsemléket. Ezeket helyezzük szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe, és kenjük meg tojással (üssünk fel egy tojást, és keverjük el az egészet egyben, mintha rántottához készülnénk elő). Kelesszük, 35-40 percig majd kenjük le ismét a felvert tojással. Ezt követően 190 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük készre.
A recept folytatásáért kattints az Ezt fald fel blogra!
Forrás: eztfaldfel.blogspot.hu