Mindenképpen ajánlott kivárni azt az időszakot, amikor már a hazai eper is beérik, ugyanis a külföldi eper bár látványra szép, de sok esetben kemény. Emellett pedig a gyümölcs beltartalma is jóval szegényebb, mint a hazai társáé, az ízéről már nem is beszélve!
Tudnunk kell azonban, hogy az epret nem csak az íze miatt célszerű fogyasztani, hanem azért is, mert a gyümölcsben lévő alkotóelemek a szervezetünkre is jótékony, gyógyító hatással vannak.
Az eper pozitív hatása szervezetünkre:
- - Segít az emésztési problémák leküzdésében;
- - Fiatalít, méregtelenít és elősegíti a testsúlycsökkenést;
- - Használható fájdalom enyhítésére és láz csillapítására is;
- - Hasznos a pattanásos bőr kezelésére;
- - Csökkenti a szívbetegségek, a kötőszöveti gyulladások, az agyérelmeszesedés - kialakulásának kockázatát;
- - Napozás után hűsíti a bőrt és véd a káros ultraibolya sugárzástól;
- - Nagyon magas C-vitamin tartalommal (magasabbal, mint a narancsban vagy a citromban lévő C-vitamin) és E-vitamin tartalommal rendelkezik, emiatt kitűnő - vértisztító;
- - A pépesített eperrel történő heti egyszeri fogmosás kitűnő fogfehérítő hatást eredményez
Jó tanács:
Mielőtt útnak indulsz, célszerű érdeklődni telefonon, hogy van-e érett gyümölcs az adott kertben, ill. hogy nyitva vannak-e az általad kiválasztott napon.
Nagyon könnyen előfordulhat ugyanis, hogy előző nap leszedik az utolsó érett szemeket, de akár az időjárási viszonyok miatt is bezárhatják a kertet pár napra.
Pozitív Nap
Forrás: civilhetes.net