Egyáltalán nem olyan bonyolult elkészíteni, mint amilyennek látszik.
Elkészítés:
520 gramm liszt, 450 gramm cukor, 500 gramm vaj, 220 gramm tej, 6 tojás, 80 gramm növényi olaj, 6 teáskanál sütőpor, 4 teáskanál fahéj, 2 teáskanál vanília.
A vajat, a tojást, a cukort, a vaníliát és a fahéjat keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet, a tejet és a sütőport, és lassú fokozaton keverjük simára. Fogjunk egy közepes méretű inox tálat, vajazzuk ki, tegyünk az aljába egy kis sütőpapírt, és kanalazzuk bele a masszát. Majd tegyük a sütőbe, és süssük meg. Mikor készen van, vágjuk le a tetejét, borítsuk ki egy rácsra, és az alját szórjuk meg alaposan fahéjas cukorral. Az óriási fánk elkészítéséhez két ilyen cipóra lesz szükségünk, tehát kétszer kell elvégeznünk ezt a műveletet. Vágjuk ki mindkét cipónak a belsejét, majd töltsük meg lekvárral, és szintén egy kis lekvár segítségével ragasszuk össze őket.
Forrás: twice