Gera és Dzsudzsák is ott van a finnek elleni keretben


Egervári Sándor a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a finnek elleni október 11-i Európa-bajnoki selejtezőre. A névsorban ott van a sérülés után lábadozó Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs is, a zaragozai Pintér Ádám viszont kimaradt.

A magyar válogatott október 11-én, a Puskás Ferenc Stadionban zárja Európa-bajnoki selejtező sorozatát, amelyen – a finn–svéd mérkőzés eredményének számunkra szerencsés alakulása esetén – akár a pótselejtezős hely megszerzése is tét lehet. Egervári Sándor szövetségi kapitány kihirdette a találkozóra készülő keretét, amelynek ismét tagja Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs is. „Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs sérülésük után jelenleg felépülőben vannak, és bár az utóbbi hetekben nem játszottak mérkőzést, már elkezdték az edzéseket – indokolta a két futballista meghívását Egervári Sándor a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjának. – Mindketten fontos láncszemei a csapatnak, nagy egyéniségei a magyar válogatottnak, ezért az említett körülmények mellett is a meghívásuk mellett döntöttem. Ha kilencven percet nem is bírnak végig, a kispadról beszállva adott esetben nagy segítségére lehetnek a csapatnak.”
Dzsudzsák mellett Gera is készülhet a finnek ellen (fotó: nemzetisport)
A keretben egyébként nincs nagy változás: a zaragozai Pintér Ádám mellett a győri Koltai Tamást is sérülés miatt nem vehette figyelembe Egervári, és kimaradt a mainzi Stieber Zoltán is, míg Laczkó Zsolt sárga lapok miatt hiányzik. „Laczkó Zsolt sárga lapjai miatt maradt ki, ezt leszámítva a keret lényegében nem változott az előző találkozókhoz képest. Bár segítőimmel folyamatosan figyeljük az itthon és külföldön játszó jelölteket, úgy döntöttünk, azokra támaszkodunk, akikkel végigjátszottuk a sorozatot, hiszen ők már beváltak, beilleszkedtek a közösségbe, és otthonosak a csapat taktikájában is” – írta blogjában a kapitány az mlsz.hu-n. Egervári Sándor hozzátette: a keret tagjai október 3-án találkoznak Telkiben, és nagy előnyt jelent, hogy ezúttal csak egy mérkőzésre kell készülni, nem kettőre. „Örömmel tölt el mindenkit, hogy a jegyek gyorsan fogynak, így minden bizonnyal ismét telt ház előtt, remek hangulatban játszhat majd a csapat, s reméljük, a svéd–finn meccs eredménye is úgy alakul, hogy számunkra komoly tétje lesz a találkozónak” – bizakodott a szakember.Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

A 86 éves Instagram sztár nagymama folyamatosan lenyűgözi követőit (képriport)

A divatos nagymama folyamatosan elképeszti követőit az Instagrammon, amellyel bebizonyítja, hogy az életben a legtöbb dolog kortalan...

Így táncolnak a 11 hónapos ikrek apjuk gitárszólójára (+videó)

Ennél elragadóbb videóval nem is lehetne kezdeni a hétvégét!

El tudtok képzelni nála türelmesebb gazdit? Ő az, aki Tokió utcáin sétáltatja teknősét...

Új látványosságnak számít Tokióban az idős bácsi, aki nap mint nap az utcára viszi sarkantyús teknősét.

Lefilmezték a világ egyetlen fekete flamingóját (+videó)

Cipruson, Limassol és az Akrotiri katonai bázis között található nagy sósvizű tóban valószínűleg a világ egyetlen fekete flamingójáról készítettek videót.

Egy apuka szívmelengető képei Down-szindrómás kisfiáról

A kis Will a Lawrence család egyetlen tagja, akinél Down-szindrómát diagnosztizáltak. Az édesapja eldöntötte, teljesíti azt a vágyát, amely minden más gyerekben is megfogalmazódik: hogy repülhessen.

10 kép, ami villanyt gyújt a fejedben a Föld sorsáról

Minden tudós évek, évtizedek óta azt szajkózza, hogy ha nem vigyázunk a Földre, akkor előbb vagy utóbb, de kimerítjük a tartalékait.