Három arany, két bronz és hét kvóta a pénteki termés

A magyar csapat nagyszerű teljesítményt nyújtva három arany- és két bronzérmet, valamint hét londoni kvótát gyűjtött a péntek délutáni döntők során a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

Az első aranyérmet a parádésan versenyző Csipes Tamara szállította a kajak egyesek 1000 m-es versenyében, majd jött a szegediek kedvence, a kenus Vajda Attila, aki amellett, hogy nagyszerű győzelmet aratott 1000 m-en, szerzett egy kvótát is Magyarországnak a jövő évi olimpiára. A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Benedek Dalma összeállítású női kajaknégyes első helyével további négy ötkarikás indulási jogot gyűjtött, ráadásul megvédte címét. Az eddig is rekorder Kovács pályafutása 30. vb-aranyát szerezte.
Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Benedek Dalma és Kovács Katalin a női kajak négyes verseny 500 méteres számának győztesei ünneplik aranyérmüket a Maty-éri olimpiai központban. MTI Fotó: Illyés Tibor

A Medveczky Erika, Sarudi Alíz kajakpáros harmadik lett 1000 m-en, a Dombi Rudolf, Kökény Roland kettős pedig bár nem tudott dobogóra állni a férfiak hasonló számában - a hatodik helyen végzett -, de ezzel is kiharcolt további két kvótát. A Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály, Vasbányai Henrik, Németh Szabolcs alkotta kenunégyes Medveczkyékhez hasonlóan harmadikként ért célba. A Kozmann György, Korisánszky Péter kenus duó utolsó, azaz kilencedik lett az 500 m-es fináléban, míg Dombvári Bence (K-1 1000 m) a B döntőben negyedikként zárva összesítésben a 13. helyen végzett. A két táv többi számában szombaton rendezik a finálékat.A 34-35 fokos, rekkenő hőség ellenére több ezren buzdították a magyarokat a Maty-éren.

A péntek délelőtti előcsatározások során hat magyar hajó biztosította a helyét a szombati finálékban. A Tóth Dávid, Kulifai Tamás 500 m-es kajakpáros előfutam-győzelmével egyből a legjobb kilenc közé lépett, míg fél kilométeren Kozák (K-1), a Csipes, Kovács duó (K-2), Kugler Attila (K-1), Korisánszky Dávid (C-1), 1000 m-en pedig a Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kucsera Gábor, Boros Gergely összeállítású kajaknégyes a középfutamból került a legjobbak mezőnyébe. Amennyiben utóbbi egység a fináléban is célba ér, további négy kvótát gyűjt Magyarországnak.
Ezer méteren a Széles Gábor, Nagy Péter kenu kettes kiesett a középfutamban, így az egység számára véget ért a vb, ráadásul két kvótaszerzési esély is elúszott.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

"Ha tehetném, mindenkinek adnék egy darabot az aranyérmemből" - jó, hogy vannak olyan példaképeink, mint Szilágyi Áron

A Rio de Janeiró-i Karióka Arénában adott nyilatkozata után csütörtök délelőtt Facebook-oldalán köszönte meg a szurkolást és a neki küldött üzeneteket Szilágyi Áron.

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)

Az egyik legszebb természeti jelenségünk: szállnak a darvak hazánk felett! (képriport)

Jó lenne, ha minden magyar ember legalább egyszer tanúja lehetne ennek a világraszóló látványosságnak, amiért nem kell a Föld valamely távoli szegletébe utaznunk!

Íme a tó, ami minden évben eltűnik, majd újraszületik!

Festői látványt nyújt az évente eltűnő, majd felbukkanó tó Ausztriában.

Mióta nem hiszed magadról, hogy valóban szép vagy? Egy felrázó kisfilm, amit minden hölgynek látni kéne (+videó)

A nők maximum 4%-a vallja magát szépnek. Vagyis 10 nőből minimum 9 nincs tisztában azzal, milyen sugárzó valójában. Most azonban méltó helyére emeljük a valódi szépséget!


NAPI BOLDOGSÁG