Belépés

Három továbbjutó, teljes magyar csapat a női döntőben az oroszországi öttusa-világbajnokságon


A négy magyar induló közül három - Gyenesei Leila, Kovács Sarolta és Tóth Adrienn - bejutott a hagyományos női verseny szombati döntőjébe a moszkvai öttusa-világbajnokságon, így teljes csapat küzdhet majd egy jó helyezésért. Az egyéni induló Cseh Krisztina kiesett.

A csütörtöki selejtezőben két csoportban 74-en harcoltak a 36 finálés helyért. A mezőny korábban végző felében Gyenesei (4128 pont) az első, Kovács (4108) a nyolcadik helyen végzett, a második "turnusban" pedig a friss Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth (4184) a négyes élboly tagjaként másodikként futott a célba, míg Cseh (4012) a 21. helyével befejezte egyéni szereplését. A döntőbe a magyarokon kívül az oroszoknak, a briteknek, a németeknek és az olaszoknak jutott be legalább három versenyzőjük, így legfeljebb öt csapattal kell majd számolni a szombati versenyben.

Pénteken a férfiak selejtezője következik, a magyar színeket Marosi Ádám, Demeter Bence, Kasza Róbert és - egyéni indulóként - Tibolya Péter képviseli. A vb-n az 1980-as ötkarikás játékokra épült Olimpijszkij csarnokban, illetve uszodában egy helyen bonyolítják le mind az öt számot. Az orosz fővárosban - amely az eredetileg rendező Kairó helyére ugrott be - nemenként három olimpiai indulási jogot osztanak ki az egyéni versenyek alapján.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Moszkvában aranyérmes lett a magyar női váltó

A Kovács Sarolta, Gyenesei Leila, Tóth Adrienn összeállítású csapat első lett a moszkvai öttusa-vb ...

Két szám után Kovács a második, a csapat első ...

Két szám után Kovács Sarolta a második helyen áll a moszkvai olimpiai kvalifikációs ...


Népszerű termékek
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Macaron szappan
1189 Ft

A 3 db. macaron szappant a szivárvány minden színében kérheted

Megnézem a terméket
Rózsaillatú Szívszappan
360 Ft

Esküvők romantikája, szerelem kifejezője; a szívszappan!

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése