Három továbbjutó, teljes magyar csapat a női döntőben az oroszországi öttusa-világbajnokságon

A négy magyar induló közül három - Gyenesei Leila, Kovács Sarolta és Tóth Adrienn - bejutott a hagyományos női verseny szombati döntőjébe a moszkvai öttusa-világbajnokságon, így teljes csapat küzdhet majd egy jó helyezésért. Az egyéni induló Cseh Krisztina kiesett.

A csütörtöki selejtezőben két csoportban 74-en harcoltak a 36 finálés helyért. A mezőny korábban végző felében Gyenesei (4128 pont) az első, Kovács (4108) a nyolcadik helyen végzett, a második "turnusban" pedig a friss Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth (4184) a négyes élboly tagjaként másodikként futott a célba, míg Cseh (4012) a 21. helyével befejezte egyéni szereplését. A döntőbe a magyarokon kívül az oroszoknak, a briteknek, a németeknek és az olaszoknak jutott be legalább három versenyzőjük, így legfeljebb öt csapattal kell majd számolni a szombati versenyben.

Pénteken a férfiak selejtezője következik, a magyar színeket Marosi Ádám, Demeter Bence, Kasza Róbert és - egyéni indulóként - Tibolya Péter képviseli. A vb-n az 1980-as ötkarikás játékokra épült Olimpijszkij csarnokban, illetve uszodában egy helyen bonyolítják le mind az öt számot. Az orosz fővárosban - amely az eredetileg rendező Kairó helyére ugrott be - nemenként három olimpiai indulási jogot osztanak ki az egyéni versenyek alapján.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)

Nehéz elhinni, hogy ezek metróállomások: 15 elképesztő megálló a nagyvilágból! (képriport)

Fantasztikus állomások, melyeket tekinthetünk akár műalkotásoknak is.

Az egyik legszebb természeti jelenségünk: szállnak a darvak hazánk felett! (képriport)

Jó lenne, ha minden magyar ember legalább egyszer tanúja lehetne ennek a világraszóló látványosságnak, amiért nem kell a Föld valamely távoli szegletébe utaznunk!

Mi vagyunk a világ legjobb fényfestői

Tíz országot és 24 csapatot győzött le Moszkvában a magyar csapat egy nemzetközi fényfestő versenyen. Nézzétek meg, mivel nyertünk!


NAPI BOLDOGSÁG