Ínycsiklandóan változatos szendvicskrémek

A hozzávalókat fantáziánk szerint szinte a végtelenségig variálhatjuk. Adhatjuk reggelire, uzsonnára vagy akár vacsorára. Néhány szelet pirítóssal és némi friss zölddel fejedelmi fogást varázsolhatunk az asztalra. Erről jut eszembe: a tavasz közeledtével érdemes figyelni a korai növényeket (pongyola pitypang, lándzsás útifű, csalán, medvehagyma, martilapu, vadsóska, vadkakukkfű, vadfokhagyma, turbolya stb.) és felhasználni őket a konyhában! Akár szendvicskrémekhez is…


Füstölt sajtos almás krém

1 almát lereszelünk és meglocsoljuk pár csepp citromlével. Összekeverünk 10 deka natúr és 20 deka füstölt krémsajtot. Ha jól összeállt, belekeverünk 5 deka darált diót és az almát, aminek a levét kicsavarjuk.

Kőrözött, ahogy mi szeretjük

20 deka tehéntúró, 15 deka juhtúró, 2-3 evőkanálnyi margarin, 1 fej finomra vágott lilahagyma, kevés ételízesítő, fehérbors, ízlés szerint pirospaprika (lehet füstös is), 1 evőkanál dijoni mustár (ez kiváltható mustárporral).

Tojáskrém

4 főtt tojást lereszelünk, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint mustárt és 10-15 deka margarint adunk hozzá. Alaposan összedolgozzuk. Ízlés szerint reszelt sajtot is adhatunk hozzá.


Sárgarépás krémsajt sült fokhagymával

Egy fej fokhagymát félbevágunk, frissen szedett rozmaring ágacskával egy darab alufóliára tesszük. Meglocsoljuk oliva olajjal és szorosan becsomagoljuk. Sütőben kb. 40 perc alatt puhára sütjük. Közben lereszelünk 1-2 szál sárgarépát, 20 deka krémsajttal összekeverjük. A megsült fokhagymát kinyomogatjuk a héjából és hozzáadjuk a sajtos keverékhez.

Cukkinikrém paradicsommal

3 nagy cukkínit fóliába csomagolva a sütőben megsütünk. Ha kész, pépesítjük. Hozzáadunk darabolt aszalt paradicsomot, zúzott fokhagymát, sót, borsot, olíva olajat, végül 2-3 evőkanál majonézt. Hasonló módon padlizsánból is készíthetünk krémet.

Szendvicskrém gyökérzöldségekből

Fóliában megsütünk 2 fej céklát, 2-3 szál sárgarépát, 1 zellergumót, 1 fej fokhagymát. Teszünk melléjük 1-2 ág kakukkfüvet is. A puha zöldségeket pépesítjük, sózzuk, borsozzuk és annyi majonézt adunk hozzá, amivel jó krémes állagot érünk el.


Forrás: sokszinuvidek.hu - Horváth Adrien

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

A ház, amit 6 óra alatt fel tudsz építeni és amivel bárhova elköltözhetsz

Egy olasz cégnek és építészmérnöknek sikerült kiviteleznie egy olyan szuper házat, amelyet 6 óra alatt össze, majd ki lehet hajtogatni, feltenni egy teherautóra, és máris indulhat a szállítás, vagyis a költözés.

Ami nélkül nincs Karácsony: fények kül- és beltérre (giccsmentesen)

Karácsonykor sokan fényárba úsztatjuk az otthonunk kívül-belül. Most megkísérlünk túllépni a villogó olcsó túlzsúfolt felállásokon. Tény, hogy az ünnepi díszkivilágítás azért mégiscsak különleges! Mutatjuk, mire gondolunk!

Meglepő, de ez novemberben az ország egyik kedvenc receptje

Abszolút klasszikus, letisztult, hagyományos, pofon egyszerű, könnyű és ráadásul még olcsó is. A cidris novemberi napokra pedig tuti befutó. Lássuk a magyarok kedvenc frankfurti levesét!

Igazi hobbit-lak: ez lett az év ökoportája 2017-ben

A ház fából, kőből és szalmából készült, fabútorokkal és más természetes anyagokkal. A Bristol mellett "magasodó" családi fészek kívül és belül is varázslatos. A ház egy tóra néz, aminek látványában minden vendég gyönyörködhet. Nem csoda, hogy a legjelentősebb díjat nyerte el a gyönyörű ház Angliában.

Egy vacsi a tengerszirti barlangba épített olasz étteremben?! Lélgzetelállító...

Polignano a Mare kisvárosában található az adriai tenger fölé nyúló Grotta Palazzese hotel étterme, aminek szépségét még mindig nehezen tudjuk ép ésszel felfogni. De jó lenne ma itt vacsorázni...!


NAPI BOLDOGSÁG