Itt az eperszezon: készítsd el a legfinomabb lekvárt 10 perc alatt


Hozzávalók:

- 700 gramm, érett, friss eper

- 150 gramm barnacukor

- 1 evőkanál frissen facsart citromlé

- 1 csomag vaníliapor, vagy vaníliacukor


Elkészítés:

Alaposan mossuk meg az epreket, vágjuk ki a leveleket és közepes darabkákra kockázzuk fel. Ezután egy edénybe tegyük bele a gyümölcsöket, adjuk hozzá a cukrot, majd födjük le, és hagyjuk, hogy forrjanak össze.

Közbe természetesen kevergessük, addig kell várni, amíg fehér habréteg nem keletkezik a tetején. Ezt le kell kanállal szedni.

A lekvár befőzéséhez elég 10 perc, az utolsó 2 percbe kell hozzáadni és elkeverni a citromlevet. Szintén ez az a pillanat, amikor a vaníliaport kell beletenni. Már csak befőttesüvegekbe kell kanalazni a finomságot, és hagyni kihűlni.

Jó étvágyat!

Pozitív Nap

Forrás: itt.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

alapanyag, ami nem hiányozhat a konyhádból húsvét előtt

Ja, és az sem elhanyagolható, hogy a húsvéti ünnep közeledtével igen jól mutatnak majd az ünnepi asztalunkon, mert finomak, szezonjuk van és nagyon jól mennek a sonkához, tojáshoz!

10 élelmiszer, ami megmentheti a hétköznapokat - kamrába velük!

A legtöbb kamra, konyhaszekrény tartalmaz alapvető élelmiszereket, melyek szükségesek a mindennapi főzéshez. Ki akarna naponta lisztért vagy olajért rohangálni? Nyilván senki.

Tavasszal a virága, most a termése kápráztat el minket: a sokoldalú bodza

Az év első meleg, napsütéses napjai tavasszal elhozzák nekünk az isteni illatú bodza virágzását, a nyárutó pedig a termésének a szezonja.

A házi készítésű italok királynője: a bodzaszörp

Rengeteg recept kering a neten, amiket kipróbáltál, de nem válltak be? Olvass tovább és eláruljuk a hibátlan bodzaszörp készítésének csínját-bínját!

Évekig eláll a nyersen készített eperszörp

Sokan kedvelik az eperből készült szörpöket. A legtöbb recept főzéssel csírátlanítja a gyümölcs levét, azt viszont kevesen tudják, hogy nyers állapotában is kitűnő és elálló szörp készíthető belőle. Vidéki, idős asszonyok így rakják el, és pompás ital lesz a gyümölcsből.


NAPI BOLDOGSÁG