Belépés

Két londoni kvótát szereztek parasportlövőink a Világkupán


Gurisatti Gyula a második helyen végzett a sydneyi parasportlövő Világkupán a pisztolyosok 50 méteres versenyében, és ezzel megszerezte a londoni paralimpiai részvételhez szükséges kvótát. Gurisatti Gyula után Dávid Krisztina is indulási jogot szerzett a londoni paralimpiára a Sydneyben zajló parasportlövő Világkupa-versenyen.A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint Gurisatti másodikként jutott be a döntőbe, ahol sikerült megőriznie ezt a pozíciót."Nagyon nehéz verseny volt, mert fújt a szél, és a döntőre még jobban felerősödött" - mondta a viadal után Gurisatti Gyula.

"Óriási teher nehezedett a vállamra, tudtam, hogy meg kell őriznem a második helyet a kvótaszerzéshez, és volt még tíz sorozat, végig magam mögött kellett tartani a többieket, egy gyenge lövéssel elszálltam volna. Hihetetlenül boldog vagyok, sok kis versenyt nyertem már, de komoly viadalon, éles helyzetben többször megremegett a kezem, ezúttal végig bírtam a nyomást.

Dávid Krisztina a női légpisztolyosok között negyedikként jutott be a nyolcas döntőbe, ahol egy pozíciót sikerült előrelépnie, s harmadik helyével sikerült részvételi jogot szereznie a jövő nyári játékokra.

"Ezen a versenyen csak egy kvótát lehetett szerezni, s mivel az előttem végzett dél-koreai és macedón lövő már korábban kvalifikálta magát, így nekem jutott a kvóta, aminek nagyon örülök - mondta a magyar sportoló. - Hosszú ideje bajlódom vállsérüléssel, határtalanul boldoggá tesz, hogy ennek ellenére sikerült ilyen jól szerepelnem."

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Cím

A göteborgi férfi kézilabda olimpiai selejtezőtornán Magyarország legyőzte Brazíliát, a svédek pedig ...

Szilágyi Áron kvótát érő ezüstérme a férfi ...

Szilágyi ezüstérmet nyert a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard Grand Prix-n, ezzel nem hivatalos ...


Népszerű termékek
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Macaron szappan
1189 Ft

A 3 db. macaron szappant a szivárvány minden színében kérheted

Megnézem a terméket
Pink mini muffin szappan
866 Ft/3db

Elbűvölő mini muffin, pink kosárkával, csillámmal és ...

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése