Két londoni kvótát szereztek parasportlövőink a Világkupán

Gurisatti Gyula a második helyen végzett a sydneyi parasportlövő Világkupán a pisztolyosok 50 méteres versenyében, és ezzel megszerezte a londoni paralimpiai részvételhez szükséges kvótát. Gurisatti Gyula után Dávid Krisztina is indulási jogot szerzett a londoni paralimpiára a Sydneyben zajló parasportlövő Világkupa-versenyen.A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint Gurisatti másodikként jutott be a döntőbe, ahol sikerült megőriznie ezt a pozíciót."Nagyon nehéz verseny volt, mert fújt a szél, és a döntőre még jobban felerősödött" - mondta a viadal után Gurisatti Gyula.

"Óriási teher nehezedett a vállamra, tudtam, hogy meg kell őriznem a második helyet a kvótaszerzéshez, és volt még tíz sorozat, végig magam mögött kellett tartani a többieket, egy gyenge lövéssel elszálltam volna. Hihetetlenül boldog vagyok, sok kis versenyt nyertem már, de komoly viadalon, éles helyzetben többször megremegett a kezem, ezúttal végig bírtam a nyomást.

Dávid Krisztina a női légpisztolyosok között negyedikként jutott be a nyolcas döntőbe, ahol egy pozíciót sikerült előrelépnie, s harmadik helyével sikerült részvételi jogot szereznie a jövő nyári játékokra.

"Ezen a versenyen csak egy kvótát lehetett szerezni, s mivel az előttem végzett dél-koreai és macedón lövő már korábban kvalifikálta magát, így nekem jutott a kvóta, aminek nagyon örülök - mondta a magyar sportoló. - Hosszú ideje bajlódom vállsérüléssel, határtalanul boldoggá tesz, hogy ennek ellenére sikerült ilyen jól szerepelnem."

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Már meg is van a legtündéribb szurkoló a vizes vb-n

Egykori olimpiai bajnokunk kisbabája elvitte a show-t hétfő este a Hajós Alfréd Uszodában.

Ilyen az igazi sportszellem - félájult testvérét cipelte a sportoló a vb-címért!

A testvérek között lévő kötelék az egyik legerősebb és legcsodálatosabb dolog a világon. Testvérünkért képesek vagyunk lemondani saját céljainkról is, akárcsak a Brownlee fivérek.

Magyar ünnep a Paralimpián: 24 óra alatt két hatalmas siker egy úszónőtől!

A magyar paralimpiai delegáció közel nyolvan elhivatott sportolóból áll, akik büszkén utaztak ki az idei riói játékokra, hogy képviseljék hazánkat.

Elkezdődött a 2016-os Paralimpia is! (+videó)

Az olimpiai játékok úgymond kistestvére a paralimpia, mely idén 15. alkalommal kerül megrendezésre és ahol a sportolók szintén hihetetlen emberi teljesítményekről tesznek tanúbizonyságot!

Egy olasz faluban elevenedik meg gyermekkorunk álma: vegyél részt a bújócska-világbajnokságon!

Ki ne bújócskázott volna rengeteget gyermekkorában? Esős napokon a lakásba, házba beszorulva, ragyogó napsütésben a kertben viháncolva játszottuk a klasszikus, örök kedvenc mókát.


NAPI BOLDOGSÁG