Két londoni kvótát szereztek parasportlövőink a Világkupán

Gurisatti Gyula a második helyen végzett a sydneyi parasportlövő Világkupán a pisztolyosok 50 méteres versenyében, és ezzel megszerezte a londoni paralimpiai részvételhez szükséges kvótát. Gurisatti Gyula után Dávid Krisztina is indulási jogot szerzett a londoni paralimpiára a Sydneyben zajló parasportlövő Világkupa-versenyen.A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint Gurisatti másodikként jutott be a döntőbe, ahol sikerült megőriznie ezt a pozíciót."Nagyon nehéz verseny volt, mert fújt a szél, és a döntőre még jobban felerősödött" - mondta a viadal után Gurisatti Gyula.

"Óriási teher nehezedett a vállamra, tudtam, hogy meg kell őriznem a második helyet a kvótaszerzéshez, és volt még tíz sorozat, végig magam mögött kellett tartani a többieket, egy gyenge lövéssel elszálltam volna. Hihetetlenül boldog vagyok, sok kis versenyt nyertem már, de komoly viadalon, éles helyzetben többször megremegett a kezem, ezúttal végig bírtam a nyomást.

Dávid Krisztina a női légpisztolyosok között negyedikként jutott be a nyolcas döntőbe, ahol egy pozíciót sikerült előrelépnie, s harmadik helyével sikerült részvételi jogot szereznie a jövő nyári játékokra.

"Ezen a versenyen csak egy kvótát lehetett szerezni, s mivel az előttem végzett dél-koreai és macedón lövő már korábban kvalifikálta magát, így nekem jutott a kvóta, aminek nagyon örülök - mondta a magyar sportoló. - Hosszú ideje bajlódom vállsérüléssel, határtalanul boldoggá tesz, hogy ennek ellenére sikerült ilyen jól szerepelnem."

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ez a lenyűgöző paralimpiai videó újra bizonyítja: a fogyatékkal élők mindenre képesek!

We're The Superhumans című háromperces brit olimpiai kedvcsináló után senkinek sem lesz kétsége, hogy a paralimpikonok is abszolút teljes értékű életet élnek.

Egy magyar tollasozó olimpiai indulásáért megmozdult a világ!

Már a németek is a sportszerű magyar tollasozóért kampányolnak...

Mostantól egy helyben ülve is olimpikonná válhatsz!

2016 nyarán az Olimpiával párhuzamosan megrendezik a gamerek versengését is!

Szupercuki bébi szurikáták első felfedező útja

Bájos fotósorozattal örökítették meg a Sydney Taronga Állatkertben az alig egy hónapos bébi szurikáták első sétáját a szabadban.

Őfelsége szarvasai London szívében (képriport)

Londonban van egy csodálatos park, ahová nem érnek el a nagyváros zajai. A neve Richmond Park. Hihetetlen, hogy ilyen közel van a metropolis örökké dobogó szívéhez, mert annyira más világ. A parkban több, mint hatszáz szarvas éli békés életét.