Négy zöldség, ami most nem hiányozhat az asztalról

Végre megérkezett a jó idő, és ezzel együtt lassacskán egyre több zöldség és gyümölcs közül válogathatunk a piacon és a boltok polcain is. Érdemes már most összeszednünk, hogy melyek azok a legfontosabb zöldségek, amelyekre a szervezetünknek mindenképpen szüksége van a szokatlanul hosszúra nyúlt tél után.


Borsó

A borsó az egyik legnépszerűbb zöldségeink közé tartozik. Ráadásul ilyenkor tavasszal már nem kell feltétlenül a boltok mélyhűtőiben keresgélnünk, hanem érdemesebb a piacon beszereznünk a frissen termett zsenge zöldborsót, hiszen a legfontosabb vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz csak így tudunk hozzájutni. A borsó ugyanis gazdag B1-, B2- és C-vitaminban is, de segíti a tavaszi méregtelenítést is, sőt akár a zsírégetést is fokozhatja.

Sárgarépa

Azt, hogy a sárgarépa mennyire jót tesz az egészségünknek már gyerekkorunk óta tudjuk, hiszen számtalan módon próbáltak a szüleink rávenni arra, hogy megegyük a levesből vagy akár nyersen. Bár nem biztos, hogy a répa rágcsálása javít a fütyülési tudományunkon, de ettől eltekintve valóban számtalan jótékony hatása van az egészségünkre, ami miatt tavasszal érdemes minél többet ennünk belőle. Többek között tartalmaz A-, B- és C-vitamint is, de antioxidáns hatással is rendelkezik, így hatékonyan előzi meg a különböző rákos betegségeket, erősíti az immunrendszert és a méregtelenítésben is nagy segítségünkre lehet.


Spárga

A diétázók körében is nagy népszerűségnek örvendő spárgával is érdemes próbálkoznunk tavasszal, hiszen egyik előnye, hogy alacsony a kalóriatartalma, de emellett rengeteg rostot, illetve nagy mennyiségű fehérjét tartalmaz. Ráadásul olyan fontos ásványi anyagok vannak benne, mint például kalcium, magnézium és a kálium. Nem utolsósorban pedig nagyon sokféle módon elkészíthetjük, hiszen lehet párolva, levesként vagy akár grillezve is fogyasztani.
 
Spenót


Bár nem mindenki rajong a spenót ízéért, de érdemes vele megbarátkoznunk, mert ez az egyik olyan zöldségünk, amelynek a legmagasabb az ásványi anyag tartalma. Ennek köszönhetően a spenót hozzájárul a sejtmegújításhoz, segít a vérképzésben és nem utolsósorban az idegrendszer megfelelő működéséhez szükséges ásványi anyagokat is nagy mennyiségben tartalmazza.



Forrás: Femcafe.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ismerd fel időben a cukorbetegséget!

Magyarországon több mint félmillió regisztrált cukorbeteg ember él, és további 250 ezer azoknak a száma, akik valójában cukorbetegek, de nem tudnak róla vagy még nem vettek részt diabétesz-szűrésen.

6 pozitív hatás, amiért érdemes kávét innod

Évek óta megy a vita, egészséges-e a kávé, vagy sem. Az egy dolog, hogy nem mindenki szereti a kávét, de aki igen, azt folyamatosan olyan hiedelmekkel riogatják, hogy nem jó kávét fogyasztani.

Ezt adod a gyerekednek, ha sportolni küldöd

Elgondolkodtató írás terjed arról, mit adsz a gyermekednek, ha sportolni küldöd Nem csak erőnlétet vagy jó kondíciót, hanem annál sokkal többet...

Tudod, mi történik a testeddel, ha túl sok cukrot eszel?

Nem sok jó, annyit elöljáróban elárulunk. Ráadásul sajnos az elhízáson túl azért (sokkal) több van ebben a dologban.

A dinnye a nyár legfinomabb gyümölcse, most megtanítjuk, hogyan kell tökéletesen felszeletelni! +VIDEÓ

Nyáron az egyik legegészségesebb szezongyümölcs a görögdinnye. Az óriási "labdát" sokszor alig tudjuk hazacipelni, és türelmetlenül várjuk, hogy lehűljön, hiszen tudjuk, a dinnye hidegen jó. Milyen módszerrel szoktátok felvágni a dinnyét?


NAPI BOLDOGSÁG