Belevaló héjasok, magok:
A diófélék nagyon laktatóak, ráadásul még jóízűek is. Használhatunk diót, mogyorót, földimogyorót, mandulát, pisztáciát, kesudiót, makadámdiót, szezámmagot, napraforgómagot és kókuszforgácsot.
Hozzávaló gyümölcsök:
Tehetünk bele aszalt gyümölcsöket, datolyát, fügét, ananászt, alma- vagy banánchips-et, diót, mogyorót, étcsoki darabokat.
És a többi...
Pörkölt és puffasztott gabonaféléket és gabonapelyhet egyaránt adhatunk a müzliszeletünkhöz. Használhatunk tönköly-, zab- vagy búzapelyhet. Fokozhatjuk a müzli aromáját, ha a pelyheket előzőleg serpenyőben, zsiradék nélkül egy kicsit megpirítjuk. A dióféléknek szintén hatásosabb ízt ad a pirítás. Az aszalt gyümölcsöket vágjuk egészen apró darabokra. Az összetevők ragasztására alkalmas a méz vagy az agavé szirup, a barna cukor és egy kevés citromlé.