Torokdoktor otthon

Elsőként a mézre esküszik a nagymamától kezdve az apukán át, a kisöcsig mindenki.

Valószínűleg a legismertebb torokfájás elleni házi gyógymód a méz. Antibakteriális és köhögéscsillapító hatása révén enyhíti a kaparó érzést és csökkenti a fájdalmat. Arra vigyázz, hogy ne tedd ki 40°C-nál magasabb hő hatásának. Jelentős kalóriatartalma miatt pedig jobb, de csak mértékkel. 

Meleg zsurlótea

A mezei zsurló - Equisetum arvense - teáját gyulladáscsökkentő hatása miatt elsősorban gargalizásra ajánlják. Egy csésze teához forráz le egy púpozott teáskanál szárított mezei zsurlót, hagyd állni pár percig, majd öblítsd át vele a szájüreget és a torkot.

Kakukkfűtea

A kakukkfű - Thymus - teája a torokfájás és a köhögés egyik legismertebb folyékony ellenszere. A benne lévő timol közvetlenül aktiválja a hörgőket, pusztítja a baktériumokat és a gombákat. Ezek mellett számos pozitív tulajdonsága van.

Sós langyos víz

Néha a legegyszerűbb megoldások a leghatékonyabbak: adj körülbelül fél teáskanál tengeri sót egy pohár langyos vízhez, majd keverd fel. Gargalizálj ezzel a fertőtlenítő hatású keverékkel naponta többször. A sós víz az orrdugulásos panaszokat is enyhítheti.

Zsályatea

Kellemes illatának és gyulladáscsökkentő vegyületeinek - karnozinsav és karnozol - köszönhetően a zsálya - Salvia - teája frissíti a leheletet, valamint enyhíti a torokgyulladás okozta fájdalmas panaszokat. Más módok a zsálya felhasználásáról.

Húsleves

A nagyi húslevese csaknem minden, télen előforduló, légutakat érintő betegség ellen bevethető. Egyrészt hőfokából adódóan felmelegíti a torkot - kevéssé ideális terepet teremtve ezzel a kórokozóknak -, másrészt enyhíti a nyálkahártya gyulladását.


Pozitív Nap - Vermes Nikolett

Forrás: Femina


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

A ház, amit 6 óra alatt fel tudsz építeni és amivel bárhova elköltözhetsz

Egy olasz cégnek és építészmérnöknek sikerült kiviteleznie egy olyan szuper házat, amelyet 6 óra alatt össze, majd ki lehet hajtogatni, feltenni egy teherautóra, és máris indulhat a szállítás, vagyis a költözés.

Ami nélkül nincs Karácsony: fények kül- és beltérre (giccsmentesen)

Karácsonykor sokan fényárba úsztatjuk az otthonunk kívül-belül. Most megkísérlünk túllépni a villogó olcsó túlzsúfolt felállásokon. Tény, hogy az ünnepi díszkivilágítás azért mégiscsak különleges! Mutatjuk, mire gondolunk!

Meglepő, de ez novemberben az ország egyik kedvenc receptje

Abszolút klasszikus, letisztult, hagyományos, pofon egyszerű, könnyű és ráadásul még olcsó is. A cidris novemberi napokra pedig tuti befutó. Lássuk a magyarok kedvenc frankfurti levesét!

Igazi hobbit-lak: ez lett az év ökoportája 2017-ben

A ház fából, kőből és szalmából készült, fabútorokkal és más természetes anyagokkal. A Bristol mellett "magasodó" családi fészek kívül és belül is varázslatos. A ház egy tóra néz, aminek látványában minden vendég gyönyörködhet. Nem csoda, hogy a legjelentősebb díjat nyerte el a gyönyörű ház Angliában.

HÚSLEVES (nem egyszerűen gyógyszer és ebéd, nem egy szimpla étel, a húsleves a minden)

Ez a film a karácsonyi húsleves készítését dolgozza fel, de ne a klasszikus főzőműsorra gondoljon valaki, ha esetleg tervbe veszi a megnézését. Inkább a főzés hangulata, és közege ami lényeges. A videó hangulata, a nyugalma, visszarepít egy szebb világba!


NAPI BOLDOGSÁG