Történelmi sikert ért el a magyar férfi és női curlingválogatott

A december 2. és 10. között Moszkvában lezajlott 37. kontinensviadalon mindkét magyar curlingválogatott remeklésével a sport hazai történetében először csodálatos kettős sikert ünnepelhettünk: mindkét csapat feljutott az A csoportba. 


A „B” csoportban a magyar curling női és férfi válogatott 9. Eb-szereplésével sikerre vitte régi álmát, hogy feljusson az „A” ligába. Csapatonként 1-1 vereséggel, csoportelsőként jutottak a mieink a „B” liga elődöntőjébe, ahol „page system” szerint már az első győzelmükkel megszerezték a jogot, hogy a jövő évi svédországi Európa-bajnokságon a tizes elitben folytassák szereplésüket. 
A magyar női curlingválogatott. Forrás: curling.hu

A Szekeres Ildikó, Béres Alexandra, Patonai Ágnes, Ádám Boglárka és Páthy-Dencső Blanka alkotta női gárdának a „B” osztály megnyerésével (4-1-re verték a finneket) esélye nyílt kijutni az áprilisi világbajnokságra. Ehhez további meccsek vártak rájuk az „A” ligás csehek ellen, melyet végül a csehek nyertek. 

Női „B” eredmények: 
1. Magyarország
2. Finnország
3. Szlovákia

A magyar férfi curlingválogatott. Forrás: curling.hu


A Nagy György, Hall Krisztián, Ézsöl Gábor, Belleli Lajos, Gazdagh Pál, Kiss Zsolt összeállítású férfi gárda ugyancsak B csoportos finálét játszott pénteken, de 7-4-re kikapott az oroszoktól, így egy év múlva az Eb-n az A csoportban szerepelhet, a vb-n azonban szintén a B csoportban indul majd.

Férfi „B” eredmények: 
1. Oroszország
2. Magyarország
3. Anglia

"Óriási nap ez a magyar curling életében, nehéz kifejezni az érzéseimet. - nyilatkozta az MTI-nek Rókusfalvy András, a honi szövetség elnöke. - A cél az első két hely valamelyikének megszerzése volt, de hogy sikerült feljutni az A csoportba, az hatalmas fegyvertény.”

Gratulálunk a versenyzőknek!
Fotó: Fischer Tamás / Forrás: FTC Hiuz Curling Team Facebook oldala

Szerkesztő: Ritka - Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Budapest is a rendezők között lesz a 2020-as labdarúgó Eb-n

A Puskás Ferenc Stadion három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek adhat otthont a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon.

Hibátlan teljesítmény: csoportelső férfi vízilabda válogatottunk!

A magyar férfiválogatott szombaton nyolc góllal legyőzte a német nemzeti csapatot a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján.

Szurkoljunk a mieinknek: kezdődik a budapesti vízilabda Európa-bajnokság!

A vízilabda-Európa-bajnokságok történetében hétfőtől Budapesten a 31. férfi és a 15. női kontinensviadal következik. A magyar főváros 1926, 1958 és 2001 után negyedszer házigazda.

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)


NAPI BOLDOGSÁG