Ez a tésztaétel egyszerűségében, az alapanyagok frissességétől és minőségétől finom: igazi olaszos fogás. Ékes bizonyítéka annak, hogy létezik fantáziadús olasz tésztaétel tejszínes vagy paradicsomos szósz nélkül is.
Hozzávalók 2 személyre, - akár egy romantikus vacsorán is megállja a helyét. Uraim!, csak bátran! :)
1 adag teljes kiőrlésű (gluténmentes) tészta
2 kk. szárított spenótpor
2 kk. só a tészta főzővizébe
50g fenyőmag
2 ek. olívaolaj
csipet só
5-10 friss bazsalikomlevél
1 kis cukkini
125g lazacfilé
- A tészta összegyúrása előtt keverd el a szárított spenótport a lisztekkel, majd készítsd el és főzd meg a tésztát a recept szerint.
- A cukkinit mosd meg és szeleteld vékonyra uborkagyaluval.
- Forró serpenyőben pirítsd meg a fenyőmagot 1-2 perc alatt.
- Közepes hőfokon, kevés olívaolajon részletekben pirítsd meg a cukkinit.
- Ha a cukkini elkészült, a maradék olajon süsd a lazac szelet mindkét oldalát 2-3 percig, majd villával tépkedd kis falatokra.
- A pestohoz tedd aprítógépbe a fenyőmagot, pici sót, 2 ek. olívaolajat és a friss bazsalikomleveleket, majd nagyjából dolgozd össze.
- Halmozd tányérokra a tésztát, rá a cukkinit, lazacfalatokat, és végül a bazsalikomos pestot.
Az étvágyat a mindenmentes blognak köszönhetjük.
Pozitív Nap - Vermes Nikolett