Betiltották a mobilozást egy francia étteremben, hogy beszélgessenek egymással a vendégek


A tulajdonos egy futballszerű büntetőrendszert alkalmaz az étteremben: a pincérek a sípjukba fújnak és felmutatják a sárga lapot, ha valaki pötyög a mobilján. Amennyiben ismét rajtakapják őket, az már piros lapot jelent, a tettest pedig megkérik, hogy fáradjon ki a helységből.

Hean-Noël Fluery a The Local című lapnak elmondta, hogy néhány vendéget már el kellett küldeniük az asztaloktól.

Néhányan semmiképp nem akarták letenni a telefonjukat, mert nem tetszettek nekik a szabályok, és inkább elmentek. De nem érdekel, az emberek megtehetik ezt máshol, három másik étterem is van a faluban - fogalmazott, hozzátéve, hogyha a vendégek rossz hangulatban érkeznek, vagy morcosak, akkor távozniuk kell.

Elmagyarázzuk nekik a szabályokat, még mielőtt betérnének. Az emberek kikapcsolják a telefonjaikat akkor is, ha moziba vagy színházba mennek. Akkor az étteremben miért ne tehetnék?


A szabályok

A tulajdonos sikernek könyveli el a találmányt, ugyanis a vendégek sárga lap után az esetek többségében nem kockáztatnak és elrakják a készülékeiket.

Franciaországban tradíció, hogy beszélgetünk az étkezések közben. Amikor megfújjuk a sípot és felmutatjuk a lapot, az egész étterem életre kel és párbeszédek alakulnak ki különböző asztalok között is - magyarázta.

Fleury tisztában vele, hogy nehéz lesz leszoktatni az embereket a rossz szokásról, ugyanis egy friss felmérés szerint tíz franciából nyolcan használnak mobiltelefont vacsorázás közben.

Mint mondta, sok szülő azért választja az éttermüket, hogy gyermekeik és mobiljaik nélkül végre egymással foglalkozhassanak.A Petit Jardin ugyanakkor nemcsak a telefonokat, hanem a Coca-Colát, a ketchupot és a majonézt is betiltotta:

"A helyi termékeket népszerűsítjük. A Coca-Cola helyet finomabbnál finomabb gyümölcsitalokat fogyaszthatnak a vendégek, a ketchup helyett pedig tradicionális mustárt kínálunk."


Forrás: Sokszínű Vidék

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

"422 barátom van, mégis magányos vagyok."

"Ahogy kinyitjuk a számítógépünket, becsukjuk az ajtókat." Gary Turk versében felhívja a figyelmünket arra, hová vezethet az, ha elhanyagoljuk a valódi életet.

Újra kell értékelnünk a nagyszülők szerepét, mert nagyon fontosak!

Boldogabbak azok gyerekek, akik több időt töltenek a nagyszüleikkel - és ez nem csak a puszta tapasztalat, kutatások is igazolják már. Így ahelyett, hogy egyre kevesebb teret kapnak unokáik életében, sok kedvezőtlen szociális hatást is ellensúlyozhatnak szerető jelenlétükkel.

Egy vacsi a tengerszirti barlangba épített olasz étteremben?! Lélgzetelállító...

Polignano a Mare kisvárosában található az adriai tenger fölé nyúló Grotta Palazzese hotel étterme, aminek szépségét még mindig nehezen tudjuk ép ésszel felfogni. De jó lenne ma itt vacsorázni...!

A legjobb apa-baba pillanatok +VIDEÓ

Az apukák és babák közös produkciói mindig különösen szívet melengetőek. Anyaként pedig nem a gyomrunkon, hanem a gyerekünkön keresztül vezet az út a szívünkhöz. Elhoztuk most nektek a legaranyosabb apa-baba videót az internet nagy tengeréből, hogy mindenkinek mosolyt csaljunk az arcára.

A csendes tragédia, ami a gyerekeinkkel történik (és amit tehetünk ellene)

A mostani kor otthonaiban van jelen ez a csendes, de annál szomorúbb tragédia, mely a szemünk láttára ragadja el a nekünk legkedvesebbet: a gyermekeinket.


NAPI BOLDOGSÁG