Az EKB legújabb intézkedései meg fogják nyugtatni a befektetőket

Az Európai Központi Bank legújabb intézkedései és a gazdaságilag legfejlettebb országok fórumainak (G7, G20) ígéretei meg fogják nyugtatni a befektetőket - mondta Olivier Bailly, az Európai Bizottság szóvivője egy hétfői sajtótájékoztatón Brüsszelben.

Bailly elmondta, hogy a lépések egy irányba mutatnak, és bizalmat sugároznak a piac, illetve a gazdasági kulcsszereplők felé. A szóvivő megismételte azt a véleményt, amely szerint az EU harmadik és negyedik legnagyobb gazdaságának számító Olaszország és Spanyolország nem szorul pénzügyi támogatásra. Az EKB vasárnap esti közleményében azt ígérte, hogy szükség esetén kész beavatkozni az államkötvények piacán. A frankfurti székhelyű szervezet nem pontosította, hogy mely országok államkötvényeiről van szó, de Róma pénteken azt állította, hogy az EKB hétfőtől olasz értékpapírokat vásárolhat fel.

Eközben a hétvégén megsokasodtak a telefonhívások a G7 országai (Egyesült Államok, Németország, Japán, Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország és Kanada) között, a világ 19 gazdaságilag legfejlettebb országát és az EU-t tömörítő G20 pedig videokonferenciát tartott vasárnap reggel. Franciaország és Németország is megszólalt vasárnap az adósságválság ügyében: a két európai hatalom felszólította Rómát és Madridot, hogy késlekedés nélkül tegyenek eleget ígéreteiknek a krízis tovagyűrűzésének megállítása érdekében.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Minden európai nyelven énekel a francia lány: így szól a gyönyörű magyar dal!

Egy francia lány úgy döntött, hogy minden európai nyelven elénekel egy dalt. Hogy a magyar zenék közül melyikre esett a választás, és hogyan adja elő a lány? Cikkünkből kiderül!

Egy leukémiás kedvesének naplója

2014 utolsó napján mielőtt éjfélt ütött az óra, mielőtt összekoccantak volna a pezsgős poharaink, mielőtt elcsattant volna az új év első csókja, mielőtt az új évben először mondtam volna ki, szeretlek, volt egy kívánságom...

A természetesség gyönyörködtet: D. Tóth Kriszta nyomán- a smink nélküli kihívás

D. Tóth Kriszta egy különleges kísérletbe kezdett, minden nap közöl magáról egy smink nélküli fotót. A kíhívás nekünk is megtetszett, úgyhogy erre invitálunk Titeket...

Egyre több a medve a Pireneusokban

Tavaly harmincegy egyedet figyeltek meg, úgy hiszik, idén 29-en élnek a spanyol és a francia Pireneusokban...

Varázsolj valódi esőfelhőket szomjazó növényed fölé (képekkel)

Ha unod már a fantáziátlan viráglocsolást, akkor ezt a kis kiegészítőt neked találták ki!