Az EKB legújabb intézkedései meg fogják nyugtatni a befektetőket

Az Európai Központi Bank legújabb intézkedései és a gazdaságilag legfejlettebb országok fórumainak (G7, G20) ígéretei meg fogják nyugtatni a befektetőket - mondta Olivier Bailly, az Európai Bizottság szóvivője egy hétfői sajtótájékoztatón Brüsszelben.

Bailly elmondta, hogy a lépések egy irányba mutatnak, és bizalmat sugároznak a piac, illetve a gazdasági kulcsszereplők felé. A szóvivő megismételte azt a véleményt, amely szerint az EU harmadik és negyedik legnagyobb gazdaságának számító Olaszország és Spanyolország nem szorul pénzügyi támogatásra. Az EKB vasárnap esti közleményében azt ígérte, hogy szükség esetén kész beavatkozni az államkötvények piacán. A frankfurti székhelyű szervezet nem pontosította, hogy mely országok államkötvényeiről van szó, de Róma pénteken azt állította, hogy az EKB hétfőtől olasz értékpapírokat vásárolhat fel.

Eközben a hétvégén megsokasodtak a telefonhívások a G7 országai (Egyesült Államok, Németország, Japán, Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország és Kanada) között, a világ 19 gazdaságilag legfejlettebb országát és az EU-t tömörítő G20 pedig videokonferenciát tartott vasárnap reggel. Franciaország és Németország is megszólalt vasárnap az adósságválság ügyében: a két európai hatalom felszólította Rómát és Madridot, hogy késlekedés nélkül tegyenek eleget ígéreteiknek a krízis tovagyűrűzésének megállítása érdekében.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Nincs több szmog - Minden hónapban autómentes nap lesz Párizs sugárútján!

Nem is csoda, hiszen évente több tízezren halnak meg a szmog miatt Franciaországban.

Újra hódok úszkálnak a Dunában!(+videó)

A Római-parton lencsevégre kapott hód szemmel láthatóan nem fél az ember jelenlétében.

Ahol a kultúra kézzelfoghatóvá válik - A világ 10 legszebb múzeuma

Különleges, óriási és nem utolsósorban gyönyörű múzeumok, amik az emberiség sikereinek és művészetének állítanak emléket.

Irány a tulipánok, a tenger és a szélmalmok országa (képriport)

Hollandia világszerte ismert a tulipán mezőkről, a szélmalmokról, a finom sajtokról és arról, hogy a legtöbb ember kerékpáron utazik. Az országban nyílt és barátságos emberek, mesebeli házak, lenyűgöző tájak találhatóak. Itt mindenki megtalálja azt, amire vágyik.

A macskák világuralma nehezen cáfolható: itt a teljesen kézenfekvő bizonyíték! (+videó)

Miért is vannak kizárva a macskák a világ 20 vezető hatalma közül? A kérdés csak költői, a válasz pedig a videó után teljesen egyértelmű és minden kétséget kizáró...