Belépés

Fiatal álláskeresők képzését és elhelyezkedését segíti az Andersen Program


Álláskereső fiatalok képzését és elhelyezkedését segíti a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Andersen Programja, amelynek fontos célja, hogy releváns munkáltatói igényeket elégítsen ki, így hozzájárulva a regisztrált álláskeresők számának csökkenéséhez - olvasható a megvalósításban együttműködő szervezetek közös közleményében.

A program keretében - a szakmai képzés és a résztvevők számától függően - körülbelül 2,5 millió forint áll rendelkezésre, amelyet a Velux Alapítvány biztosít. Ebből a pénzből a képzést és az ahhoz kapcsolódó költségeket fedezik, a képzésben 18 és 35 év közötti budapesti, álláskereső, nappali tagozatos tanulmányokat nem folytató fiatalok vehetnek részt. A képzéssel olyan szakmát, képesítést szeretnének a résztvevők kezébe adni, amelyre valós munkaerő-piaci igény van, ezért a program - elsősorban textil- és ruhaipari - munkáltatókkal együttműködésben valósul meg.  Az Andersen Programra Budapestről és vonzáskörzetéből várnak olyan munkáltatókat, amelyek nehezen találnak megfelelő képzettséggel és személyi kompetenciákkal rendelkező munkavállalót. Azokat a munkaadókat szeretnék segíteni az alkalmazásban, amelyek vállalni tudják, hogy munkaszerződéssel alkalmazzák a kiképzett munkaerőt - olvasható a közleményben. 
Az álláskeresők jelentős része fiatal. (Fotó: vallalkozoinegyed.hu)
Az érdeklődő cégeknek, vállalkozásoknak augusztus 31-ig kell visszaküldeniük az igényfelmérő lapot (ezen jelölhetik be, hogy milyen szakképzettségű munkaerőt keresnek), majd az Andersen Program szakemberei a munkáltató képviselőjével közösen kiválasztják a programban résztvevőket.  A kiválasztottak részt vesznek a munkáltatónak szükséges OKJ-s, vagy szakmai továbbképző tanfolyamon; ezek várhatóan ősszel indulnak el és tematikájukat a munkaadókkal közösen alakítják ki. Hozzáfűzik: a résztvevők egy személyiségszintű fejlesztésben is részt vesznek, segítendő a munkahelyre való beilleszkedésüket.  A képzési folyamatok befejeztével, a munkáltató olyan, a saját igényeire, saját szervezeti működésére felkészített munkavállalókat tud alkalmazni, akik mind szakmailag, mind emberileg teljes mértékben megfelelnek, emellett az Andersen Program szakemberei az elhelyezkedés követő hónapokban is követik a munkavállalók sorsát.  A kiválasztás szervezését, a koordinációt a munkáltatóval együttműködve az Andersen Program munkatársai végzik, a költségeket az Andersen Programból finanszírozzák.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Munkanélküliség – csökkenő tendenciák ...

Tovább csökkent a regisztrált munkanélküliek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Vas megyében 7 ...

Vigyázat: az Ön terméke nyomokban ...

A kényszermunka, amellyel a birtokunkban álló tárgyak egy része készül, bizony nem más, mint modernkori ...


Népszerű termékek
Hópehely Szappan
990 Ft/2db

Valami igazán újszerű és hasznos dologgal díszítenéd ...

Megnézem a terméket
Fahéjas Borszappan
990 Ft

Rendhagyó karácsonyi ajándék a bor,-narancs,-fahéj illatú ...

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése