Fiatal álláskeresők képzését és elhelyezkedését segíti az Andersen Program

Álláskereső fiatalok képzését és elhelyezkedését segíti a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Andersen Programja, amelynek fontos célja, hogy releváns munkáltatói igényeket elégítsen ki, így hozzájárulva a regisztrált álláskeresők számának csökkenéséhez - olvasható a megvalósításban együttműködő szervezetek közös közleményében.

A program keretében - a szakmai képzés és a résztvevők számától függően - körülbelül 2,5 millió forint áll rendelkezésre, amelyet a Velux Alapítvány biztosít. Ebből a pénzből a képzést és az ahhoz kapcsolódó költségeket fedezik, a képzésben 18 és 35 év közötti budapesti, álláskereső, nappali tagozatos tanulmányokat nem folytató fiatalok vehetnek részt. A képzéssel olyan szakmát, képesítést szeretnének a résztvevők kezébe adni, amelyre valós munkaerő-piaci igény van, ezért a program - elsősorban textil- és ruhaipari - munkáltatókkal együttműködésben valósul meg.  Az Andersen Programra Budapestről és vonzáskörzetéből várnak olyan munkáltatókat, amelyek nehezen találnak megfelelő képzettséggel és személyi kompetenciákkal rendelkező munkavállalót. Azokat a munkaadókat szeretnék segíteni az alkalmazásban, amelyek vállalni tudják, hogy munkaszerződéssel alkalmazzák a kiképzett munkaerőt - olvasható a közleményben. 
Az álláskeresők jelentős része fiatal. (Fotó: vallalkozoinegyed.hu)
Az érdeklődő cégeknek, vállalkozásoknak augusztus 31-ig kell visszaküldeniük az igényfelmérő lapot (ezen jelölhetik be, hogy milyen szakképzettségű munkaerőt keresnek), majd az Andersen Program szakemberei a munkáltató képviselőjével közösen kiválasztják a programban résztvevőket.  A kiválasztottak részt vesznek a munkáltatónak szükséges OKJ-s, vagy szakmai továbbképző tanfolyamon; ezek várhatóan ősszel indulnak el és tematikájukat a munkaadókkal közösen alakítják ki. Hozzáfűzik: a résztvevők egy személyiségszintű fejlesztésben is részt vesznek, segítendő a munkahelyre való beilleszkedésüket.  A képzési folyamatok befejeztével, a munkáltató olyan, a saját igényeire, saját szervezeti működésére felkészített munkavállalókat tud alkalmazni, akik mind szakmailag, mind emberileg teljes mértékben megfelelnek, emellett az Andersen Program szakemberei az elhelyezkedés követő hónapokban is követik a munkavállalók sorsát.  A kiválasztás szervezését, a koordinációt a munkáltatóval együttműködve az Andersen Program munkatársai végzik, a költségeket az Andersen Programból finanszírozzák.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)

Az egyik legszebb természeti jelenségünk: szállnak a darvak hazánk felett! (képriport)

Jó lenne, ha minden magyar ember legalább egyszer tanúja lehetne ennek a világraszóló látványosságnak, amiért nem kell a Föld valamely távoli szegletébe utaznunk!

Íme a tó, ami minden évben eltűnik, majd újraszületik!

Festői látványt nyújt az évente eltűnő, majd felbukkanó tó Ausztriában.

Mióta nem hiszed magadról, hogy valóban szép vagy? Egy felrázó kisfilm, amit minden hölgynek látni kéne (+videó)

A nők maximum 4%-a vallja magát szépnek. Vagyis 10 nőből minimum 9 nincs tisztában azzal, milyen sugárzó valójában. Most azonban méltó helyére emeljük a valódi szépséget!


NAPI BOLDOGSÁG