Fiatal álláskeresők képzését és elhelyezkedését segíti az Andersen Program


Álláskereső fiatalok képzését és elhelyezkedését segíti a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Andersen Programja, amelynek fontos célja, hogy releváns munkáltatói igényeket elégítsen ki, így hozzájárulva a regisztrált álláskeresők számának csökkenéséhez - olvasható a megvalósításban együttműködő szervezetek közös közleményében.

A program keretében - a szakmai képzés és a résztvevők számától függően - körülbelül 2,5 millió forint áll rendelkezésre, amelyet a Velux Alapítvány biztosít. Ebből a pénzből a képzést és az ahhoz kapcsolódó költségeket fedezik, a képzésben 18 és 35 év közötti budapesti, álláskereső, nappali tagozatos tanulmányokat nem folytató fiatalok vehetnek részt. A képzéssel olyan szakmát, képesítést szeretnének a résztvevők kezébe adni, amelyre valós munkaerő-piaci igény van, ezért a program - elsősorban textil- és ruhaipari - munkáltatókkal együttműködésben valósul meg.  Az Andersen Programra Budapestről és vonzáskörzetéből várnak olyan munkáltatókat, amelyek nehezen találnak megfelelő képzettséggel és személyi kompetenciákkal rendelkező munkavállalót. Azokat a munkaadókat szeretnék segíteni az alkalmazásban, amelyek vállalni tudják, hogy munkaszerződéssel alkalmazzák a kiképzett munkaerőt - olvasható a közleményben. 
Az álláskeresők jelentős része fiatal. (Fotó: vallalkozoinegyed.hu)
Az érdeklődő cégeknek, vállalkozásoknak augusztus 31-ig kell visszaküldeniük az igényfelmérő lapot (ezen jelölhetik be, hogy milyen szakképzettségű munkaerőt keresnek), majd az Andersen Program szakemberei a munkáltató képviselőjével közösen kiválasztják a programban résztvevőket.  A kiválasztottak részt vesznek a munkáltatónak szükséges OKJ-s, vagy szakmai továbbképző tanfolyamon; ezek várhatóan ősszel indulnak el és tematikájukat a munkaadókkal közösen alakítják ki. Hozzáfűzik: a résztvevők egy személyiségszintű fejlesztésben is részt vesznek, segítendő a munkahelyre való beilleszkedésüket.  A képzési folyamatok befejeztével, a munkáltató olyan, a saját igényeire, saját szervezeti működésére felkészített munkavállalókat tud alkalmazni, akik mind szakmailag, mind emberileg teljes mértékben megfelelnek, emellett az Andersen Program szakemberei az elhelyezkedés követő hónapokban is követik a munkavállalók sorsát.  A kiválasztás szervezését, a koordinációt a munkáltatóval együttműködve az Andersen Program munkatársai végzik, a költségeket az Andersen Programból finanszírozzák.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

A 86 éves Instagram sztár nagymama folyamatosan lenyűgözi követőit (képriport)

A divatos nagymama folyamatosan elképeszti követőit az Instagrammon, amellyel bebizonyítja, hogy az életben a legtöbb dolog kortalan...

El tudtok képzelni nála türelmesebb gazdit? Ő az, aki Tokió utcáin sétáltatja teknősét...

Új látványosságnak számít Tokióban az idős bácsi, aki nap mint nap az utcára viszi sarkantyús teknősét.

A világon 300 millió gyermeknek nincs cipője - egy fiatal srác találmánya most megoldhatja ezt a problémát!

Kenton Lee találmányának köszönhetően a szegénységben élő szülőknek nem kell amiatt aggódniuk, hogy miből vesznek új lábbelit a lurkóknak.

Otthagynád a gyerekedet az út szélén? Akkor a kutyáddal se tegyél ilyet!

Egy megdöbbentő, ám annál tanulságosabb magyar rövidfilm terjed az interneten, ami a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet.

Egy tanmese, amit minden felnőttnek el kellene olvasnia

Egy remek szöveg arról, milyen könnyen átsiklunk a valóban fontos dolgokon, és egy tanács, hogyan kerüljük el ezt a jövőben!

Bravó: 46 év után először magyar játékfilm is versenyben van a cannes-i filmfesztiválon

Nemes Jeles László első, Saul fia című játékfilmje meghívást nyert a május 13. és 24. között megrendezésre kerülő 68. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába.


Népszerű termékek
Piros Macaron Szappan
1189 Ft

Piros színű macaron szappanok díszdobozva csomagolva

Megnézem a terméket
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Kalocsai dekor szappan
1189 Ft

Egyedi mintával készítünk más szappant is!

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése