Ha egy üzlet beindul! - megnyitott a Desszert.

Februárban, a Pasta. (ejtsd: pastapont) megnyitása előtti napokban még csak olcsó szóviccnek tűnt a Desszert. (desszertpont) vizionálása, ám ez mostanra már valósággá vált. Igaz ugyan, hogy a csapat az új egységgel elhagyta a már bázissá váló Vámház körutat, de a Desszert. az Erzsébet téren is ugyanazt a megszokott, magas színvonalat hozza, mint elődeiben.


A 2011 nyarán nyitó Leves.-tal és papírpoharas leveseivel egy új korszak kezdődött az utcán evős gyorséttermek világában. Nem egészen két évet kellett várni a következő állomásra, a tésztákra specializálódó Pasta.-ra. Azt viszont senki nem gondolta, hogy alig három hónap múlva triumvirátussá bővül a „pontos” helyek listája. Pedig a Fröccsterasz szegletében megnyíló Desszert.-bódéban pont ugyanazt kapjuk, mint a Kálvin tér mellett: kígyózó sorokat, barátságos kiszolgálást, naponta változó kínálatot, ínycsiklandozó ételt.

A Desszert.
A képek forrása: a Desszert. Facebook-oldala


Horváth Zoltán és Gögge Ádám csapata itt is gondolt mindenkinek az ízlésére: a hagyományosabb ízeket kedvelők választhatnak többek között joghurt, erdei gyümölcs vagy banán ízű fagyikat, míg a kísérletezni vágyóakra angol reggeli feketeteás, pattogó csokis vagy akár csokoládés sós földimogyorós gombóc is várhat. Illetve dehogy gombóc! Az artizán fagyizó lezárható papírtálkákban árulja jeges kínálatát, így nyugodtan szállíthatjuk messzebbre is.

Pontról pontra

A három „pontos” (és a közönség véleménye alapján sokcsillagos) gyorséttermekben tökéletesen végig lehet enni egy kiadós ebédet. Hiszen a Vámház körúton elindulva belapátolhatunk egy forró levest, és máris ott vagyunk a Pasta.-nál, ahol egzotikusabbnál egzotikusabb tésztás főfogásokat választhatunk magunknak. És mire leülepszik bennünk a főétel, meg is érkezünk az Erzsébet térre, ahol kiválthatjuk jól megérdemelt desszertünket.

A fagylaltok

Azonban a fiúk azokra is gondoltak, akik nem szeretnének ennyit sétálni két fogás között: a pár hónapos Pasta.-ban már szintén lehet Desszert.-os fagyit vásárolni. Itt ráadásul le is lehet ülni, hiszen pár pad és asztal várja az étkezőket, a kreatívabbak pedig firkálhatnak is a papír asztalterítőre.

A fiúk kitartása ismét meghozta éttermét, illetve gyümölcsét. Újból bebizonyosodott, hogy érdemes vállalkozni, hiszen - ahogy korábban nyilatkozták - „bármiben lehet valami újat alkotni, csak ötlet kell hozzá”. És most már talán nem is tűnik annyira abszurdnak, hogy a hideg téli napokon betérjünk egy Süti.-ba…?


Szerző: Frányó Krisztina – Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

RAGYOGÁS: ilyen mesés a város ilyenkor

A nagy rohanásban is érdemes néhány percre megállni, és csak a fényekre koncentrálni...

Meglepő, de ez novemberben az ország egyik kedvenc receptje

Abszolút klasszikus, letisztult, hagyományos, pofon egyszerű, könnyű és ráadásul még olcsó is. A cidris novemberi napokra pedig tuti befutó. Lássuk a magyarok kedvenc frankfurti levesét!

HÚSLEVES (nem egyszerűen gyógyszer és ebéd, nem egy szimpla étel, a húsleves a minden)

Ez a film a karácsonyi húsleves készítését dolgozza fel, de ne a klasszikus főzőműsorra gondoljon valaki, ha esetleg tervbe veszi a megnézését. Inkább a főzés hangulata, és közege ami lényeges. A videó hangulata, a nyugalma, visszarepít egy szebb világba!

Egy vacsi a tengerszirti barlangba épített olasz étteremben?! Lélgzetelállító...

Polignano a Mare kisvárosában található az adriai tenger fölé nyúló Grotta Palazzese hotel étterme, aminek szépségét még mindig nehezen tudjuk ép ésszel felfogni. De jó lenne ma itt vacsorázni...!

Az ősz slágere: a tészta nélküli sütőtökös túrótorta

A sütőtök sokak kedvence, és süteményekhez is felhasználható. A ketkes.com alábbi receptjének elkészítése után garantáltan a család kedvence lesz.


NAPI BOLDOGSÁG