Ingyenes wifit indított a II. kerület

Ingyenes közterületi wifi-szolgáltatást indult a II. kerületi Mechwart ligetben és a Lövőház utcában.


Láng Zsolt, a kerület polgármestere a szerdai átadáson azt mondta, a vendégek, turisták fél óráig, míg a II. kerület kártyával rendelkezők két órán keresztül vehetik igénybe a wifi-szolgáltatást, ami segítheti őket a tájékozódásban, az információszerzésben, az ügyintézésben.
    
A polgármester felidézte, hogy a városrész megújításánál egy élhetőbb, szerethetőbb Bel-Buda kialakítását tűzték ki célul, s a Lövőház, Kis Rókus, Keleti Károly utcákat, a Mechwart ligetet és a Marczibányi teret érintő beruházásoknál is ez volt a fő szempont.     

Szavai szerint a környezet megújítása nagy hatással volt a közösségi életre is, így folyamatosan szeretnék bővíteni az elérhető szolgáltatásokat.
    
A wifi-rendszer kialakítása egymillió forintba került, a későbbiekben bővítenék a lefedettséget.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy aprócska falu kiparodizálta az internetet, és most az internet sírva röhög

Egészen rendkívüli ötletet valósítottak meg egy 400 fős olasz faluban. Minden intézményét és egyes embereit is az internet és a modern világ egy-egy gigantikus jelenségével címkézett fel. Azóta szakadunk a röhögéstől.

Nézd élőben az antarktiszi pingvinek mindennapjait!

Az oxfordi kutatók az internetezők segítségével szeretnék megmenteni a pingvineket.

Ismerkedés már csak az interneten keresztül?

Ma már el sem tudjuk képezni az életünket, az internet, facebook és különböző közösségi oldalak használata nélkül. Szinte már annyira a rabjává váltunk, hogy a személyes kapcsolatainkat is ezen keresztül tartjuk. Ami, nem feltétlen rossz hiszen, ha távoli ismerősünkkel nem tudunk olyan gyakran találkozni, mint szeretnénk akkor ez egy remek lehetőség arra, hogy még is kapcsolatba maradjunk vele.

Tények és tévhitek - tudod melyik igaz és melyik nem?

Igaz-hamis állítások, néhányon igencsak meg fogsz lepődni.

10 különleges kép, amit még nem láttál

Különleges és elképesztő képek szerte a nagyvilágból. Avagy a világ, és ami mögötte van...