Belépés

Sok fiatal látogatott el a debreceni Farmer Expóra


Mintegy harmincezren - köztük meglepően sok fiatal - látogattak el az idei, huszadik alkalommal megrendezett debreceni Farmer Expóra - mondta el a vasárnapi vásárzárás után Vaszkó László vásárigazgató.

Szavai szerint a vidék-Magyarország legnagyobb élelmiszer-ipari kiállítását és vásárát a piaci igény tartja életben két évtizede. A négynapos üzleti fórumon azt tapasztalták, hogy nagyobb a mozgás az agráriumban, mint az elmúlt években volt, ezt az üzletkötések számán is mérni lehetett.
Egy Shire, a világ legnagyobb méretű lófajtája és vele szemben egy Shatland-póni áll a XX. jubileumi Farmer Expó nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításon, a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumában. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vaszkó László az idei expó újdonságának nevezte, hogy a kiállítók minden korábbinál több, az ifjú generációknak szóló programot szerveztek; példaként a fejési bemutatókat említette. Az állatsimogatási lehetőséggel a városi gyerekeknek a haszonállatokhoz való viszonyát szerették volna javítani - tette hozzá, megjegyezve, hogy a kiállított traktorok, kombájnok nyergében is többnyire fiatalok ültek a vásár idején. Az idén 300 kiállító 15 ezer négyzetméteren mutatta be termékeit és szolgáltatásait. A nagy gépgyártók és -forgalmazók mellett számos, régióbeli kis élelmiszer-ipari vállalkozás is kiállított, amelyek hagyományos módon előállított, minőségi magyar termékeket mutattak be - mondta Vaszkó László. 


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Sok fiatal látogatott el a debreceni Farmer ...

Mintegy harmincezren - köztük meglepően sok fiatal - látogattak el az idei, huszadik alkalommal ...

Újra Art Market Budapest - Október végén ...

Magyarország és Közép-Európa kortárs képzőművészetét kívánja nemzetközi kontextusba helyezni az ...


Népszerű termékek
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Macaron szappan
1189 Ft

A 3 db. macaron szappant a szivárvány minden színében kérheted

Megnézem a terméket
Kalocsai mintás szappan
1189 Ft

Kalocsai mintával díszített szappan díszcsomagolásban.

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése