Sok fiatal látogatott el a debreceni Farmer Expóra

Mintegy harmincezren - köztük meglepően sok fiatal - látogattak el az idei, huszadik alkalommal megrendezett debreceni Farmer Expóra - mondta el a vasárnapi vásárzárás után Vaszkó László vásárigazgató.

Szavai szerint a vidék-Magyarország legnagyobb élelmiszer-ipari kiállítását és vásárát a piaci igény tartja életben két évtizede. A négynapos üzleti fórumon azt tapasztalták, hogy nagyobb a mozgás az agráriumban, mint az elmúlt években volt, ezt az üzletkötések számán is mérni lehetett.
Egy Shire, a világ legnagyobb méretű lófajtája és vele szemben egy Shatland-póni áll a XX. jubileumi Farmer Expó nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításon, a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumában. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vaszkó László az idei expó újdonságának nevezte, hogy a kiállítók minden korábbinál több, az ifjú generációknak szóló programot szerveztek; példaként a fejési bemutatókat említette. Az állatsimogatási lehetőséggel a városi gyerekeknek a haszonállatokhoz való viszonyát szerették volna javítani - tette hozzá, megjegyezve, hogy a kiállított traktorok, kombájnok nyergében is többnyire fiatalok ültek a vásár idején. Az idén 300 kiállító 15 ezer négyzetméteren mutatta be termékeit és szolgáltatásait. A nagy gépgyártók és -forgalmazók mellett számos, régióbeli kis élelmiszer-ipari vállalkozás is kiállított, amelyek hagyományos módon előállított, minőségi magyar termékeket mutattak be - mondta Vaszkó László. 


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Lélekkozmetika: a belső, külső szépségért

Képzelj el egy olyan kozmetikát, ahol nem csak a bőröd, hanem a lelked is megváltozik. A testi-lelki-szellemi harmónia eléréséhez egy különleges módszert ismerhetsz meg, az Animi Lélekkozmetikát.

Disneyland Magyarországon: utazz Debrecenbe, és éld át a csodát!

Emberarcú 3D-s beszélő fa, Flintstones vízibicikli és épített mesejelenetek - a közel 30 ezer négyzetméter alapterületű Kerekerdő Élménypark egész évben szabadtéri és fedett programokkal várja a családokat.

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Minden nap egy alma, az orvost távol tartja: rekordmennyiségű alma lesz idén!

Elengedhetetlen az egészségünk szempontjából, hogy az őszi-téli időszak egyik legfontosabb egészségvédő gyümölcséből sokat fogyasszunk.

Juhászképzés indul a magyar egyetemeken

Jávor András, a Debreceni Egyetem (DE) rektorhelyettese szerint az agrárágazatban jelenleg nagy tudáshiány van, ez különösen igaz a juhtenyésztésre.


NAPI BOLDOGSÁG