Sok fiatal látogatott el a debreceni Farmer Expóra


Mintegy harmincezren - köztük meglepően sok fiatal - látogattak el az idei, huszadik alkalommal megrendezett debreceni Farmer Expóra - mondta el a vasárnapi vásárzárás után Vaszkó László vásárigazgató.

Szavai szerint a vidék-Magyarország legnagyobb élelmiszer-ipari kiállítását és vásárát a piaci igény tartja életben két évtizede. A négynapos üzleti fórumon azt tapasztalták, hogy nagyobb a mozgás az agráriumban, mint az elmúlt években volt, ezt az üzletkötések számán is mérni lehetett.
Egy Shire, a világ legnagyobb méretű lófajtája és vele szemben egy Shatland-póni áll a XX. jubileumi Farmer Expó nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításon, a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumában. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vaszkó László az idei expó újdonságának nevezte, hogy a kiállítók minden korábbinál több, az ifjú generációknak szóló programot szerveztek; példaként a fejési bemutatókat említette. Az állatsimogatási lehetőséggel a városi gyerekeknek a haszonállatokhoz való viszonyát szerették volna javítani - tette hozzá, megjegyezve, hogy a kiállított traktorok, kombájnok nyergében is többnyire fiatalok ültek a vásár idején. Az idén 300 kiállító 15 ezer négyzetméteren mutatta be termékeit és szolgáltatásait. A nagy gépgyártók és -forgalmazók mellett számos, régióbeli kis élelmiszer-ipari vállalkozás is kiállított, amelyek hagyományos módon előállított, minőségi magyar termékeket mutattak be - mondta Vaszkó László. 


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

A 86 éves Instagram sztár nagymama folyamatosan lenyűgözi követőit (képriport)

A divatos nagymama folyamatosan elképeszti követőit az Instagrammon, amellyel bebizonyítja, hogy az életben a legtöbb dolog kortalan...

Így táncolnak a 11 hónapos ikrek apjuk gitárszólójára (+videó)

Ennél elragadóbb videóval nem is lehetne kezdeni a hétvégét!

El tudtok képzelni nála türelmesebb gazdit? Ő az, aki Tokió utcáin sétáltatja teknősét...

Új látványosságnak számít Tokióban az idős bácsi, aki nap mint nap az utcára viszi sarkantyús teknősét.

Lefilmezték a világ egyetlen fekete flamingóját (+videó)

Cipruson, Limassol és az Akrotiri katonai bázis között található nagy sósvizű tóban valószínűleg a világ egyetlen fekete flamingójáról készítettek videót.

Egy apuka szívmelengető képei Down-szindrómás kisfiáról

A kis Will a Lawrence család egyetlen tagja, akinél Down-szindrómát diagnosztizáltak. Az édesapja eldöntötte, teljesíti azt a vágyát, amely minden más gyerekben is megfogalmazódik: hogy repülhessen.

10 kép, ami villanyt gyújt a fejedben a Föld sorsáról

Minden tudós évek, évtizedek óta azt szajkózza, hogy ha nem vigyázunk a Földre, akkor előbb vagy utóbb, de kimerítjük a tartalékait.