Szálljunk Vízre! - A hazai vizi turizmus ösztönzése

A vidék, a turizmus, elsősorban a vízi turizmus erősítését szolgálja az a csaknem 23 millió forint keretösszegű pályázat, amelyet augusztus elsején írt ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet - jelentette be Soltész Miklós, a tárca államtitkára Tokajban, a Tisza partján kedden tartott sajtótájékoztatóján.

Egy pályázó minimum 500 ezer, maximum egymillió forint támogatást nyerhet, ehhez hasonló összegű önerőt kell biztosítani, a felét készpénzben, a másik fele pedig akár közmunkával hozzátehető - mondta a szaktárca szociális, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára. pályázat célja vízitúra-táborhelyek kialakítása, felújítása, az infrastrukturális feltételek és a higiéniás körülmények javítása - tette hozzá Soltész Miklós. Megjegyezte: bár ez a kis összeg nem tud versenyezni százmilliós vagy milliárdos befektetésekkel, de a települések összefogásával mindenféleképpen erősítheti a vízi turizmust.
Ha a pályázat sikeresnek bizonyul, a jövőben nagyobb lehet a támogatás összege - mondta. Kizárólag elektronikus úton pályázhatnak egyebek mellett közhasznú, vagy kiemelkedően közhasznú társadalmi szervezetek, egyházak és egyházi fenntartású intézmények, önkormányzatok és fenntartásukban műkődő intézmények, országos sportági szakszövetségek, országos sportszövetségek. A pályázatokat augusztus 31-ig lehet benyújtani, a fejlesztéseket pedig a jövő év április végéig kell befejezni.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Csak ámulunk: szenzációsak az év panorámafotói

Nem győzünk álmélkodni az év panorámafotóin! Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg az EPSON nemzetközi panorámafotós pályázatát, a győzteseket pedig szerdán ki is hirdették.

Hóbagoly szállította az aranyat a magyar természetfotósnak

Aranyérmet nyert Kércz Tibor fotográfus a 2017-es francia PX3, Prix de la Photographie Paris nemzetközi fotópályázaton - írja a National Geographic.

Ezek 2016 legjobb drónfotói

A Hong Kong-i SkyPixel 2016-os légifotó pályázatára 27 ezer pazar kép érkezett. Ezeket választották a legjobbnak közülük, és a képek láttán erősen elgondolkoztunk, hogy veszünk egy drónt mi is.

Ez a fotópályázat bizonyítja: drága gép nélkül is lehet csodás képeket lőni

Úgy gondolod, hogy méregdrága fényképezőgép kell hozzá, hogy jó képeket készíts? Nincs igazad!

Magyar vonat kicsit másképp

Két pályázó, a kilencéves Haidekker Zsófia és a 12 éves Farkas András alkotása nyerte a MÁV Ha nagy leszek, vasutas leszek! című rajzpályázatát


NAPI BOLDOGSÁG