Belépés

Szálljunk Vízre! - A hazai vizi turizmus ösztönzése


A vidék, a turizmus, elsősorban a vízi turizmus erősítését szolgálja az a csaknem 23 millió forint keretösszegű pályázat, amelyet augusztus elsején írt ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet - jelentette be Soltész Miklós, a tárca államtitkára Tokajban, a Tisza partján kedden tartott sajtótájékoztatóján.

Egy pályázó minimum 500 ezer, maximum egymillió forint támogatást nyerhet, ehhez hasonló összegű önerőt kell biztosítani, a felét készpénzben, a másik fele pedig akár közmunkával hozzátehető - mondta a szaktárca szociális, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára. pályázat célja vízitúra-táborhelyek kialakítása, felújítása, az infrastrukturális feltételek és a higiéniás körülmények javítása - tette hozzá Soltész Miklós. Megjegyezte: bár ez a kis összeg nem tud versenyezni százmilliós vagy milliárdos befektetésekkel, de a települések összefogásával mindenféleképpen erősítheti a vízi turizmust.
Ha a pályázat sikeresnek bizonyul, a jövőben nagyobb lehet a támogatás összege - mondta. Kizárólag elektronikus úton pályázhatnak egyebek mellett közhasznú, vagy kiemelkedően közhasznú társadalmi szervezetek, egyházak és egyházi fenntartású intézmények, önkormányzatok és fenntartásukban műkődő intézmények, országos sportági szakszövetségek, országos sportszövetségek. A pályázatokat augusztus 31-ig lehet benyújtani, a fejlesztéseket pedig a jövő év április végéig kell befejezni.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Panyola, ahol a gyümölcs reneszánszát éli

A táj adottságait kihasználva, a vidék gazdag gyümölcstermésére építve olyan feldolgozó ...

Indul a tanyafejlesztés

Jövő csütörtöktől indul a tanyafejlesztési program, pályázni szeptember végéig lehet, a nyertesek ...


Népszerű termékek
Macaron szappan
1189 Ft

A 3 db. macaron szappant a szivárvány minden színében kérheted

Megnézem a terméket
Rózsaillatú Szívszappan
360 Ft

Esküvők romantikája, szerelem kifejezője; a szívszappan!

Megnézem a terméket
Kalocsai mintás szappan
1189 Ft

Kalocsai mintával díszített szappan díszcsomagolásban.

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése