A Kézműves Magyar Ízek Vásárának 17 ezer látogatója több tízmillió forinttal segítette a magyar termelőket és ezáltal a magyar gazdaságot. A Tavaszi Fesztiválon is lesz Kézműves Magyar Ízek vására, és Szegeden nyílik az új üzlet.
Sikeres volt a 3. Kézműves Magyar Ízek Vására a Millenárison, amely teljesítette a rendezvénytől már-már megszokott számokat. A 17 ezer látogató a harmadik vásáron is több tízmillió forinttal segítette a magyar termelőket és ez által a magyar gazdaságot.
A 3. Kézműves Magyar Ízek Vásár idei különlegessége az új elrendezés volt, mivel
a fellelhető 5000 ízt hét magyar és négy határon túli magyar régió szerint rendezték be. Így a látogatók közül
bárki együtt kóstolhatta például a bükki kézműves sajtot a szilvásváradi pisztránggal. A vásáron debütált nagyközönség előtt először a magyar kaviár is, amelyet 8 éves előkészület után tudtak elkezdeni készíteni Békés megyében.
Nyertesek
A látogatók szavazatai alapján a vásár termelője idén márciusban a mézkülönlegességeket készítő Mézmúzeum lett. Második helyen a Békésszentandrási sörfőzde, míg a harmadik helyen a Sonka Mester végzett.
Új helyszínek
Az elmúlt egy év sikereit látva a szervezők új helyszíneken népszerűsítik majd a magyar ízeket és országszerte szeretnének új
boltokat is nyitni. Ilyen
új helyszín lesz a Budapesti Tavaszi Fesztivál, ahol 16 pavilonban találkozhatunk újra a magyar termelőkkel. Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. ügyvezetője szerint: „Egy éve kezdtük el népszerűsíteni a magyar ízeket és az óta töretlen a siker. A mostani vásár is bebizonyította, hogy a minőségi magyar termék iránt igenis van kereslet. Ez motivál minket abban, hogy folytassuk az általunk megkezdett utat, ezért keresünk új helyszíneket és ezért szeretnénk országszerte új boltokat nyitni. Legközelebb Szegeden nyílik Kézműves Magyar Ízek üzlet.”