Tovább nőtt az e-kereskedelemi forgalom hazánkban

Tovább bővül az idén az elektronikus kiskereskedelmi forgalom, s a tavalyi 133 milliárd forint után 2011-ben elérheti a 155-160 milliárd forintot - összegezte legfrissebb felmérésének eredményét a  GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. kedden.

A kutatás alapján a teljes magyarországi kiskereskedelmi forgalom 1,8 százalékát tette ki 2010-ben a  webáruházi eladás. A kutatás emlékeztet arra, hogy az interneten keresztül értékesítő kiskereskedelmi boltok forgalma 2009-ben még csak 100 milliárd forint körüli volt, míg az idén az online kiskereskedelmi értékesítésből származó árbevétel elérheti a teljes kiskereskedelmi forgalom 2,2 százalékát.
A magyarországi online kiskereskedelemben a 2010. évi kereskedés során a legnépszerűbb termékkategóriák az étel-ital, háztartási gépek, könyv, újság, magazin, ruházat, sportruházat, számítástechnika és a szórakoztató elektronika, műszaki cikkek voltak.  A kutatás szerint Magyarországon 2010 utolsó negyedévében a 14 évesnél idősebb lakosság 58 százaléka, 4,9 millió fő rendelkezett internet-hozzáféréssel, amelyen belül 53 százalékot tett ki a naponta internetezők aránya, és 10 százalék alá csökkent az internetet egyáltalán nem használók hányada. A 14 éven felüli népesség 14 százaléka, 1,2 millió fő vásárolt már online, vagyis 2010-ben számottevően nőtt azok száma, akik már próbálták az interneten keresztüli vásárlást. A rendszeresen, havonta legalább 1 órát internetezők 32 százaléka vásárolt már a világhálón.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Minden iskolában lesz internet

2016 végére minden iskolában lesz internet, a nagy kérdés pedig az, hogy ez hátrányos vagy előnyös hatással bír majd az órán elhangzottakra...

Akik lekapcsolták magukat a hálózatról (képriport)

Egy francia fotós három éven át stoppolt keresztül-kasul Európán, hogy olyan emberekkel találkozzon, akik „lekapcsolják magukat a hálózatról”.

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Hajtani kell a pénzt! Vagy mégse? - Hatórás munkanapot tesztelnek a svédek!

Keményebben dolgozunk, mint valaha, sőt mára már azt is bebizonyították, hogy kevesebb szabadidőnk van, mint a feudális társadalmakban volt...

Nagyok és picik: állatcsaládok lencsevégen!

Képriportunkban 32 utánozhatatlan párost láthattok: vigyázzatok, néhányszor ki fog akadni a cukiságmérő!


NAPI BOLDOGSÁG