2014-ben harminckét csodaszép óriáspanda született Kínában





Július 29-én hármas ikrek is születtek a dél-kínai Kantonban, ami rendkívül ritka esemény, eddig csupán háromszor jegyeztek fel hasonlót. Ráadásul mindhárom bocs túlélte a szülés utáni korai időszakot, ami korábban sohasem fordult elő.


Idén a pandatenyésztés összességében fejlődött Kínában, de 2015-ben tovább kell javítani a populáció minőségét - írja a Hszinhua hírügynökség.


Az óriáspanda (Ailuropoda melanoleuca) elterjedése ma már csak maradványfoltokra korlátozódik Közép- és Dél-Kínában. Alakja a Természetvédelmi Világalap (WWF) jeleként az állatvédelem szimbólumává vált világszerte, és Kínának is az egyik legismertebb nemzetközi jelképe.



MTI

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy fiatal csapat úgy mutatja be a Dunakanyart, ahogyan előttük még senki

Az elmúlt évek legszuperebb kezdeményezésében, a DunakanyarGO-ban az ország egyik méltatlanul mellőzött tájegységét ismerhetjük meg

Páratlan: lombkorona-tanösvény nyílt Somogyban

A kaszói lombkorona tanösvény hosszát és magasságát tekintve is egyedülálló Magyarországon.

ZSIMÜ: Összművészeti zsongás egy hétig Budapesten

Számtalan értékes program várja az érdeklődőket, mi most közülük hármat ajánlunk nektek, amik (szerintünk) ütősen és tartalmasan pezsdítik a főváros tavaszi zsongását!

Ott a helyed: szedd magad nárcisz- és tulipánszüret vár a Balatonnál

Isteni programot biztosít a hétvégére és húsvétra is az, hogy Kőröshegyre is beköszöntött a tavasz. Szedd magad akció vár tulipánnal és nárcisszal, ennél léleksimogatóbb programot nem is lehetne kitalálni!

Kínai vagy hazai fokhagyma? Így ismerheted fel

Magyarország tíz éve még önellátó volt fokhagymából, jelenleg csaknem annyit importálunk, főként Kínából, mint amennyit itthon termesztünk. Kevés a hazai fokhagyma, míg tehetjük, tegyük az egészséget az asztalra.


NAPI BOLDOGSÁG