5 bomba biztos módszer, hogy eredményesebb legyen az érettségire, államvizsgára történő felkészülésed

Ha diák vagy, akkor közeledik az év vége, fel kell javítanod az átlagot, és jobb jegyre kerekítened az év végi jegyeket. Ha végzős vagy, hétfőtől kezdődik az érettségi, majd egy hónap múlva a szóbeli, addig pedig kutya kötelességed bemagolni az össze tételt, amit kiadtak a tanárok. Ha pedig egyetemista vagy, és netalán államvizsgára készülsz, akkor a szakdolgozat megírása és leadása után az a feladatod, hogy túléld az államvizsgát.


Minden szempontból húzós időszak ez a május, mindenkinek készülnie kell, kinek erre, kinek arra. Éppen ezért, összegyűjtöttük neked a legjobb módszereket, hogy eredményes, gyors és hatékony lehess a tanulásban. Lássuk:

1. Minél több érzékszervünket használjuk a tanulás közben, annál eredményesebbek leszünk. Ha ülünk az asztal felett, és magunkban olvasunk, de mégsem megy a dolog, próbáljuk meg hangosan olvasni, így a szemünket, a szánkat, és a fülünket is használjuk. Ha pedig egy kis extrát is szeretnénk belevinni a dologba, járkáljunk, és dúdoljuk azokat a dolgokat, amiket mindenképpen meg kell jegyeznünk. Ne felejtsük el: szórakoztatóan is lehet tanulni!

2. Minden reggel kezdődik el. Ha tanulni szeretnénk, érdemes úgy alakítanunk a dolgokat, hogy már reggel elkezdhessük, az egyéb otthoni dolgokat pedig délutánra halasszuk. Reggel a legfrissebb az agyunk, akkor képes a legtöbb új információt befogadni. Így tehát, tusolás, reggeli, és két-három óra hosszán át fel se álljunk az íróasztalunk mellől.


3. Minden káros szenvedélyt, és potenciális kísértést rakjunk félre. Ha a közelben van a telefonunk, amely állandóan pittyeg, hogy sms érkezett, vagy a laptop túl közel van, ás állandóan jelez, ha írt neked valaki a közösségi oldalon, akkor bizony nagyon könnyen elvonja a figyelmedet arról, hogy mit is kellene éppen csinálnod.

4. A gondolataink szárnyalnak. Csak olvassuk, olvassuk az anyagot, amikor egyszer csak rájövünk, hogy már legalább 20 oldala azon gondolkodunk, hogy mit vegyünk fel holnap, vagy milyen érdekes dolog történt tegnap a parkban. Ennek elkerülése érdekében, próbáljuk elképzelni azt, ahogyan olvasunk. Például, ha éppen arról tanulsz, hogy Hunyadi Mátyást királlyá koronázták, rajzold meg őt a képzeletedben, és vezesd át a Duna jegén.

5. Készíts be enni és innivalót a szobádba. Mindig akkor a legéhesebb az ember, amikor tanulnia kell. Az egy nem bizonyított tény, de higgyétek el nekem, hogy így van. Éppen ezért, készítsük be a teát és a ropogtatnivalót, hogy semmi okunk ne legyen arra, hogy lesétáljunk a konyhába.


Ha ezeket a módszereket betartod, bizonyára eredményesebb lesz a tanulásod, és több óra magolás és olvasás után nem érzed majd úgy holnap reggelre, hogy mindent elfelejtettél, és egy szót sem tudsz a tegnapi anyagból. Vannak olyan emberek, akiknek elég annyi, hogy amit az iskolában vagy egy előadáson hallott azonnal megjegyezze, ám ha te elolvastad a cikket, akkor valószínűleg azok közé az emberek közé tartozol, akiknek bizony szükségük van az otthoni felkészülésre.

Amennyiben a fent említett 5 módszer közül legalább kettőt megfogadsz, garantáltan jobban megy majd minden, és könnyedén veszed majd az akadályokat.

Hajrá!


Szilágyi-S. Erika/ Pozitív Nap


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Így gondolnak a gyerekek a gyógyszerészekre (egy fantasztikusan kedves videó)

Néhány napja, egészen pontosan szeptember 25-én volt a Gyógyszerészek Világnapja. Ennek alkalmából gyermekeket kérdeztek meg arról, hogy mi a véleményük a szakmáról.

A vakáció kontra tanévkezdés - átok vagy áldás? (fotók)

A vakáció egy igen érdekes dolog. Véleményünk róla attól függ, hogy melyik oldalán szereplünk éppen a történéseknek. Gyermekkoromban izgatottan vártam, hogy az "ó, ió, ció" után elérjünk a nagybetűs VAKÁCIÓ-ig.

A tudás kincs, de pontosan mennyit ér? Ezek a világ leghíresebb egyetemeinek tandíjai!

"A tudás egy kincs, mely tulajdonosát mindenhova elkíséri." Ehhez hasonló mondásokat mindannyian ismerünk. De vajon mennyit ér számokban kifejezve egy diploma például a világ legismertebb egyetemén a Harvadon?

Egy 16 nyelven beszélő tolmács nyelvtanulási tippjei

Tudtátok, hogy egy magyar nő volt az, aki "feltalálta" a szimultán tolmácsolást? És nem is egy, hanem tizenhat idegen nyelven beszélt? Tőle kaphattok most tanácsokat a nyelvtanulással kapcsolatban.

Tippek, hogy mindig tanulhass valami újat

Az emberek sokszor elvesztik a motivációjukat. Nem képesek véghez vinni az adott feladatot a munkahelyükön vagy az iskolában. Külső megjelenésük kifogástalan, akkor mégis, mi lehet a gond? Talán nem is gondolnák, hogy gyakran a belső tulajdonságainkat kell helyretenni ahhoz, hogy minden helyzetben tanulhassunk valami újat.


NAPI BOLDOGSÁG