Múlt és jelen találkozása egy fényképen: Budapest régen és ma (képriport)

"Célom, hogy a régi Budapestet ábrázoló fényképeket összemossam a jelennel. A múlt így még közelebb kerülhet hozzánk, a XXI. század emberéhez. A régi képekhez nem adok készítési időpontot, mivel azok meglehetősen tág intervallumban készültek, az 1900-as évek elejétől kezdve az 1980-as évekig bezárólag"-olvashatjuk Dombóvári Márton Facebook oldalán. 

A fiú által készített fotók magukért beszélnek:
Baross utca
Astoria
Belgrád rakpart
Hűvösvölgy
József körút
Karácsony Sándor utca
Kozma utca
Margit híd
Nyugati pályaudvar

Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

RAGYOGÁS: ilyen mesés a város ilyenkor

A nagy rohanásban is érdemes néhány percre megállni, és csak a fényekre koncentrálni...

Papírjaguárnak, szász Porschénak, NDK-Volkswagennek is csúfolták: 60 éves a kultikus Trabi

Hatvan éve gurult le a futószalagról az első Trabant. Egészen pontosan 1957. november 7-én hagyta el a kelet-németországi Zwickau Sachsenring autógyárát a mára kultikussá vált Trabant első példánya.

Virágba borult földünk legszárazabb területe: csodaszép fotók a ritka jelenségről

Idén ismét virágba borult földünk legszárazabb területe, a chilei Atacama-sivatag. A virágzó sivatagnak nevezett jelenség olyankor következik be, amikor az El Niño hatására bő csapadék hullik az egyébként rendkívül csapadékszegény területre.

Egy megunhatatlan filmjelenet! Ismerős?

Ez egy igazi, number one filmtörténeti másfél másodperc, amit sokaknak nem kell bemutatni. De még így is bármikor érdemes leporolni és elővenni. Sőt, nem csak ezt a 1,5 percet, az egész filmet! Lássuk!

Négy kiegészítő, amivel biztosan lenyűgöz egy férfi

Egy férfinak is ugyanolyan fontos elegáns és megnyerő kiegészítőket viselni, mint egy nőnek, hiszen ezáltal sokkal vonzóbb lesz a megjelenése és sokkal magabiztosabbnak fog látszani. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk négy olyan kiegészítőt, amivel biztosan le vesz egy férfi a lábadról még a legrosszabb napjaidon is.


NAPI BOLDOGSÁG