A világon a hetedikek vagyunk: kínai orvoslás oktatása indul a Pécsi Tudományegyetemen



Az egyetem közleménye szerint a világon a hetedik, Magyarországon pedig az első ilyen tevékenységet végző Konfuciusz Intézetet várhatóan a kínai és a magyar kormány magas rangú képviselőinek jelenlétében fogják megnyitni.

"Az Intézet már a jövő év elején megkezdi működését kínai nyelvi kurzusokkal, amelyeket kínai oktatók tartanak az egyetem dolgozóinak, hallgatóinak és más érdeklődőknek" - tették hozzá.

Köpölyözés


A PTE tájékoztatója szerint, a kínai kormány a kínai kultúra, a hagyományok, és a nyelv népszerűsítését 2004 óta végzi Magyarországon a kínai filozófusról és tanítóról, Konfuciuszról elnevezett program keretein belül.

Mint azt kiemelték, közel ötszáz Konfuciusz Intézetet hoztak létre világszerte olyan egyetemeken, ahol fontosnak tartják a keleti kultúra és nyelv népszerűsítését, de ezek mellett működnek speciális irányultságú intézetek is, amelyek a hagyományos kínai orvoslás megismertetésére és fejlesztésére helyezik a hangsúlyt.

Rámutattak, hogy a nyugati orvostudomány a kiegészítő terápiás eljárások között számos, a kínai gyógyításból eredeztethető eljárást használ, és annak érdekében, hogy ezek Magyarországon is teret nyerhessenek, szükséges a jogszabályi háttér rendezése, továbbá az ilyen jellegű egyetemi képzés bevezetése.

Az elmúlt tíz évben eddig hat, a hagyományos kínai orvoslás megismerését célzó intézet jöhetett létre a világon, nálunk most ez a hetedik.


MTI

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Csókay doktor fia haláláról: "Hiszem, hogy egyszer újra megölelem Marcit"

Alig érkezett meg Nigériából, élete első missziójáról, Csókay András világhírű idegsebész, agykutató, máris a kórházba sietett ügyelni... Huszonnyolc éve gyógyít, nemzetközileg elismert idegsebész, mégis minden reggelét gyakorlással kezdi a boncteremben. Családapaként megtörtént vele az, ami minden szülő rémálma: a születésnapján egy tragikus baleset miatt elveszítette legkisebb gyermekét, az akkor 10 éves Marcit.

Így gondolnak a gyerekek a gyógyszerészekre (egy fantasztikusan kedves videó)

Néhány napja, egészen pontosan szeptember 25-én volt a Gyógyszerészek Világnapja. Ennek alkalmából gyermekeket kérdeztek meg arról, hogy mi a véleményük a szakmáról.

10 egyenlőség az életünkből, amit mindannyian megélünk!

Az élet nem regény, szokták mondani. Azonban abban mindannyian egyetérthetünk, hogy rengeteg örök és egyetemes igazság létezik, melyet az is lehet, hogy megírtak már és mind ismerjük!

Az első pillantások a világra: ilyen, amikor visszakapja a látását egy testvérpár (+videó)

Egy mosoly. Egy elkapott pillantás. A naplemente. Ezek eddig nem léteztek az indiai testvérpár számára. Azonban hála a 20/20/20-nak mára az életük 180 fokos fordulatot vett.

A tudás kincs, de pontosan mennyit ér? Ezek a világ leghíresebb egyetemeinek tandíjai!

"A tudás egy kincs, mely tulajdonosát mindenhova elkíséri." Ehhez hasonló mondásokat mindannyian ismerünk. De vajon mennyit ér számokban kifejezve egy diploma például a világ legismertebb egyetemén a Harvadon?


NAPI BOLDOGSÁG