Elsődlegesnek az emberi kapcsolatokat tartotta, mégis elfért egy őzgida a lakásában... - ilyen volt a valódi Audrey Hepburn

1929. május 4-én született Audrey Kathleen Ruston néven, Brüsszelben, Ella van Heemstra bárónő lányaként, de az arisztokrata előnyöket nem sokáig élvezhette, mivel közbeszólt szülei válása, majd a második világháború. Apja lemondott róla és testvéreiről, ez volt élete talán első, de egyik legmegrázóbb élménye. A válás után édesanyjával Hollandiába költözött, ahol végig részese volt a háború eseményeinek. Azokat az éveket soha nem heverte ki, az akkor átélt traumákat.

Amikor a háború után Audrey elolvasta Anna Frank naplóját, szinte magára ismert benne. Ő is tízéves volt, amikor a háború kitört, és megelevenedett minden emléke, főként az, amikor az utcákon menekült a halál elől.

Az anyagi dolgok szinte semmit nem jelentettek számára, elsődlegesnek az emberi kapcsolatokat tartotta.

Az átélt borzalmak miatt kialakított egy életfilozófiát magának, amely egyszerűen csak abból állt, hogy elfogadta az életet olyannak, amilyen. Minden elvárás nélkül szerette az életét.

Hogy egyáltalán legyen mit enniük, minden lehetőséget megragadott: tánckari balerina volt, modellkedett, majd a színészet felé vette az irányt. 1951-ben kapta meg élete első főszerepét Colette Gigi című regényéből készült darabjában. Ezután szinte az egyik felkérés a másikat érte. Az első filmfőszerepe a sokak által szeretett Római vakációban volt Gregory Peck partnereként, amelyért elnyerte a legjobb női főszerepért járó Oscar-díjat. Az 1961-es Álom luxuskivitelben című filmet szinte a véletlennek köszönhette, hiszen Holly szerepét eredetileg Marilyn Monroe-nak szánták. Audrey Hepburn világhírű lett vele.


Fia szerint anyját egész életében körüllengte valamilyen, a környezete számára megmagyarázhatatlan szomorúság, és egyetlen dolog volt, amiben rendíthetetlenül hitt: a szeretetben. Imádott nevetni, a nevetést mindenre gyógyírnak tartotta, ennek ellenére többször volt depressziós, előfordult, hogy 44 kilóra fogyott, pedig szeretett enni. Bármilyen borzalmakat élt is át élete során, és bármennyire is meghatározták ezek a történések, soha nem adta fel, még akkor sem, amikor vastagbélrákot diagnosztizáltak nála. Úgy vélte, hogy az élet akkor ér véget igazán, amikor már nincs egy ember sem, akinek szüksége lenne rá. Márpedig őrá szükség volt. Az utolsó pillanatokig azt mondogatta: "hiszek a csodákban".

Egyetlen dolog volt, amiben hitt: a szeretet.


Egyik "érdekesség" Audrey Hepburn kapcsán az unokája, akinek sikereiről csak kevesek tudnak. Emma Ferrer, Audrey fiának lánya. Leszerződött modell a híres Storm modellügynökségnél, amelynél olyan szupermodellek kezdték a szakmát, mint Kate Moss vagy Cara Delevingne.


A 20 éves lány egyelőre művészettörténelmet tanul egy firenzei egyetemen, azonban most New Yorkban tervezi a jövőjét. Hogy aztán lediplomázik-e, vagy a modellkarrierjére koncentrál, azt egyelőre nem tudni, minden esetre nem kell félnie, hogy kikerül a reflektorfény  alól.

Emma sajnos már nem ismerte a nagyit, ugyanis a színésznő 1993 januárjában hunyt el, míg Emma 1994-ben született.

Másik különlegesség a divatot teremtő színésznő életében, őzgidája volt, aki a Pippin névre hallgatott. Audrey kifejezetten rajongott az állatokért, őzikéje mellett egy yorkshie terrier büszke gazdája volt még.

Nem is csoda, hogy háziállat gyanánt egy ilyen különleges négylábút választott a színésznő. - Személy szerint ő maga is úgy festett, akár egy kecses őzike.

Az Oscar-díjas színésznőnek, világraszóló filmes karrierje után, gyerekei mellett, az UNICEF utazó nagyköveti feladatai töltötte ki az életét. Segített a gyerekeken, ahol és ahogy csak tudott: járt Etiópiában, Szudánban, Szomáliában, Salvadorban, Hondurasban, Mexikóban, Venezuelában, Ecuadorban, Bangladesben, Vietnamban, Thaiföldön. 1993-ban hunyt el rákbetegségben, a Genfi-tó melletti házában. 1994-ben két fia, Sean és Luca megalapította az Audrey Hepburn Gyermekalapítványt.



Audrey már az UNICEF nagyköveteként
A világ egyik legszebb nője volt, aki elfogadta ráncait és imádta volna a nagymamaságot...
Audrey azon kevés hollywoodi ikonok közé tartozik, akik mertek méltósággal megöregedni: nem tette tönkre az arcát durva szépészeti beavatkozásokkal, sőt, élete utolsó tíz évében még a haját sem festette. Talán éppen ezért volt képes megtartani kislányos báját és nőies eleganciáját halála napjáig.
Jöjjön még néhány gondolat ettől a nagyszerű és gyönyörű nőtől, aki 20 évvel halála után is pozitívan inspirál! Olvass tovább itt!


Pozitív Nap


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Besétált az ajándékboltba egy szarvas, de az igazi meglepetés csak ezután következett

Mozgalmas időszaka ez az évnek, hiszen már csak napok kérdése, és itt a karácsony. Az amerikai Colorado államban, Fort Collins város egyik ajándékboltjában az eladók már hozzászoktak a megnövekedett forgalomhoz, a napokban betérő különleges vendégek azonban még őket is meglepték.

Szem nem marad szárazon! Ez a legszerethetőbb karácsonyi videó (szerintünk)

Tisztában vagyunk vele, hogy a filmekben ábrázolt valóság és a mi saját valóságunk között éles határ húzódik. Átléphetetlen határ - gondoljuk. Pedig van egy műfaj, mely hivatásszerűen keresztül- kasul közlekedik ezen a biztosnak gondolt határon: a reklám... Ebben a reklámban csakis a mi valóságunk örökérvényű igazsága jelenik meg: adni jobb, mint kapni.

Erre a 4 dologra kell választ adnod advent időszakában

Advent a december 25-e előtti negyedik vasárnappal kezdődök és karácsonyig tart. Eredete a 4. századik nyúlik vissza, amikor VII. Gergely pápa négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát. Így tehát idén december 3-ára esett advent első vasárnapja, ekkor kezdődik meg hivatalosan az egyházi esztendő.

10 dolog, amit egy gyereknek tudnia és értenie kéne 12 éves koráig!

Minden szülő álma az, hogy gyereke egy jó, becsületes, és bátor felnőtté váljon, de ezekért a pozitív jellemvonások kialakulásáért bizony meg kell dolgozni.

dolog, amit az igaz barátok másképp csinálnak

Mi az, amit megtesznek egymásért egy jó barátságban? Öt pontban összefoglaljuk neked, amire - szerintünk - megéri odafigyelni.


NAPI BOLDOGSÁG