Hosszú Katinka bombaformája még mindig tart

A Vasas világ- és Európa-bajnoka - akit Magyarországon az év női sportolójának és a nemzetközi szövetségnél pedig 2014 legjobb női úszójának választottak - a verseny honlapja alapján 100 méter háton 57.82 másodperces idővel, majd 400 méter gyorson 4:02.18-cal csapott elsőként a célba. Előbbi számban Verrasztó Evelyn lett a második 1:00.49-cel.

Hosszú Katinka


Hosszú az 50 méter mellett 30.66 másodperc alatt teljesítette, így megjavította 2013. november 10-én elért országos csúcsát (31.12). 200 méter pillangón 2:05.40-nel, 100 méter vegyesen pedig 58.87-tel diadalmaskodott - utóbbi versenyben Verrasztó bronzérmet szerzett 1:01.72-vel -, s csupán 50 méter gyorson (24.43 mp) szorult a második helyre, itt a francia Anna Santamans két századmásodperccel gyorsabbnak bizonyult nála. Vigasztalhatja ugyanakkor, hogy ez is új magyar csúcs - az előzőt, a 24.58-at is ő úszta idén szeptember 29-én.

Az Indiai-óceánon fekvő sziget versenyét 26. alkalommal rendezik meg, Hosszú a vasárnapi nyitónapon öt aranyérmet gyűjtött, és 200 méteres mellúszásban átadta a múltnak Kovács Ágnes csaknem tizenöt éve felállított magyar csúcsát. A viadal a mai napon zárul le.

Hossz Katinka egyébként hihetetlenül sikeres évet tudhat maga mögött: a rengeteg érem mellett övé lett Az én női úszója és Az év női sportolója cím is, ráadásul edzője (egyben férje), Shane Tusup lett Az év edzője



MTI

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Sikerfilmek törölt jelenetei, amelyek úgy átírnák a sztorit, hogy rájuk sem ismernél

Az egyikben csak egy mondatot változtattak meg, a másiknak a végét írták át, a harmadikból perceket vágtak ki. A lényeg, hogy a végeredmény mindegyik esetben más lett, mint amit eredetileg terveztek.

6 csodálatos ok, hogy minden reggel 6 órakor kelj ki az ágyadból!

A sikeres emberek már korán reggel talpon vannak, és frissen vetik bele magukat az aznap rájuk váró feladatokba. Eghosa Aihie blogger két éven keresztül, minden reggel 6 órakor kelt fel, azóta élete teljesen megváltozott. Lássuk milyen változásokat idéz elő a korai ébredés.

Egyszerre hat magyar vízilabdázó lett halhatatlan

Hat magyar vízilabdázót választottak be a sportág halhatatlanjai közé Mindannyian háromszoros olimpiai bajnokok, mostantól pedig a Hírességek Csarnokának is tagjai.

Amikor egy bálna befigyel a 'szelfin'

A selfie és a photobomb(ed) mára divatos és gyakran használt kifejezések. De vajon milyen, amikor egy bálna photobombol egy selfiet?

Ezt tanulhattuk meg az idei Olimpián

A szabadidő hasznos eltöltése korunk sarkalatos pontja. A modern kor vívmányai között a négy fal közé ragadtunk, s azt az illúziót kergetjük, hogy aktívan élünk. A négyévente megrendezett Olimpia.


NAPI BOLDOGSÁG