Így emaileznek a legmenőbb emberek

Tim Cook napi több száz emailt olvas el és válaszol meg (fotó: flickr.com / Valery Marchive / LeMagIT)

Jeff Bezos, Amazon

Az Amazon elnök-vezérigazgatója nem sokat vacakol, a hozzá érkező leveleket egyetlen plusz karakterrel megtoldva továbbítja a megfelelő embernek. Ez a karakter pedig a "?".

Mint a Businessweek írta, egy-egy ilyen levélre az Amazon alkalmazottai úgy reagálnak, mintha időzített bombát kaptak volna, mert tisztában vannak vele, hogy maximum pár órájuk van a megfelelő válasz elkészítésére.

Arianna Huffington, Huffington Post

A világ egyik legnagyobb híroldalának társalapítója három egyszerű szabályt követ:

1. Fél órával lefekvés előtt már nincs email

2. Ébredéskor nem az emailek olvasása az első dolog

3. Amikor a gyerekeivel van, tilos a levelek olvasása

Utóbbit azzal magyarázza, hogy édesanyja halála előtt utoljára akkor vesztek össze, amikor az rászólt, hogy miért olvassa az emailjeit, miközben a gyerekeivel van.

Tim Cook, Apple

A világ egyik legnagyobb vállalatának első embere minden nap háromnegyed 4-kor kel, lévén munkamániás. Ebbe beletartozik az is, hogy gyakorlatilag az összes neki érkező emailt elolvassa - márpedig napi 700-800 darabot kap.

Bill Gates, Microsoft

Bill Gates

A másik végletet Bill Gates jelenti, aki a jelek szerint sokkal jobban leosztja a munkát, hiszen csupán napi 40-50 levelet kap. Ezek közül is van, amit azonnal továbbít, másokra este fordít némi időt.

Eric Schmidt, Google

Eric Schmidt alapelve a Business Insider szerint az, hogy az összes, neki érkező levélre reagál valamit, még ha az csak annyi is, hogy "Megkaptam". Az elve az, hogy ez a gesztus egyfelől egy pozitív kommunikációs lépés, másfelől a tisztelet jele is a részéről.

Pozitív Nap

Forrás: itt.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

12 aranyköpés gyerekkorunk nagy kedvencétől, Dr. Bubótól

Igaz, ami igaz, anno nagyon szerettük. Ma pedig érdemes újra elmerülnünk benne, mert bőven. hordoz mondanivalót a 21. század emberének is.

A Dalai Láma üzenete a magyarokhoz

Figyeljünk oda jól a szavaira! Ugyan a felvétel már több mint 10 éves, aktualitása ma is nagyon erős. .

Könnyeket csal a szemedbe Liptai Claudia anyák napi üzenete

"Nincs nap hogy ne törne rám a hiányod. Lassan 7 éve, hogy nem érzem az illatod és az ölelésed. Ha a gyerekeimre nézek, még jobban érzem azt az űrt, amit hagytál. Hogy nem kapnak a borsólevesedből, a rajongásodból, a semmihez sem hasonlítható nagymamaságodból" - olvassátok el Liptai Claudia megható anyák napi üzenetét.

Negyven másodperc, amit mindenkinek látnia kéne. Egy magyar költő, akit mindenkinek ismernie kéne...

Nagy László, Kossuth-díjas magyar költő, műfordító volt. Akit több mint negyven éve kértek meg, hogy üzenjen a jövő emberének. Vagyis nekünk...

A kutyának se kellett az Adidasnál ez a reklám, amit egy diák csinált, már bánhatják (+videó)

Egy filmes hallgató szebb reklámot készített az Adidasnak, mint amilyenről azok álmodhatnának, de nem fogadták el! Már bánhatják. mivel valószínű ez lett volna az eddigi legszebb filmje a sportmárkának.


NAPI BOLDOGSÁG