Ilyet nem gyakran találni: ez a három város Neked fizet azért, hogy odaköltözz


Persze ezek a települések általában nem tartoznak a legvonzóbb helyek közé (nyilván ezért is fizetnek), de van köztük olyan is, amely fiatal és törekvő munkaerőt és lakosságot szeretne magához vonzani.

Most a Smartasset segítségével bemutatunk három olyan amerikai várost, amely mindezért hajlandó anyagi áldozatot is hozni.


1. Detroit

Túlzás lenne azt állítani, hogy a hosszú évek óta pénzügyi csőddel és elvándorlással küzdő Detroit vonzó célpont lenne, ám azt sem lehet tagadni, hogy akad kihívás bőven (ha pozitívan akarunk hozzáállni).

Mi több, a nagyváros külön programot indított, a Challenge Detroit célja a megújulásra vágyó magánemberek és kalandos kedvű vállalkozók bevonzása. Ennek keretében a város vezetése fizet azoknak a jelentkezőknek, akik hajlandóan oda költözni és részt venni a gazdaság és a nonprofit szektor fellendítésében.


2. Chattanooga, Tennessee

Más helyzetben van Chattanooga, amely elsősorban a fiatal „geekek" központjává szeretne válni. Ezért hozták létre a GigCity-t, ami az első olyan város a nyugati féltekén, ahol az egész településen legalább másodpercenkénti gigabites internetelérést biztosítanak. A program neve egyébként GeekMove, ami elsősorban fejlesztőket szeretne a városba vonzani.


3. Niagara Falls, New York

Niagara Falls is a fiatalokra gyúrna, a közösségfejlesztési program keretében a friss diplomásokat várják. Nekik a tandíj visszafizetésében segítenek 7000 dollár értékben. A cél egyértelmű: a vízesés mellett mással is vonzóvá tenni a települést.


+1 Alaszka

Nem csak városok kínálnak pénzt az odaköltözőknek, hanem például Alaszka is. Az államnak külön programja van arra, hogy fizessen az ott letelepedőknek, amihez az anyagi hátteret a bányászatból származó jövedelmekből fedezik.

A kifizetések évente történnek, az állam szerint ez tulajdonképpen egy befektetés a részéről a jövőbe, azt remélik ugyanis, hogy ezzel sikerül odavonzani és megtartani a fiatalokat. Az első kifizetést egy évvel az odaköltözés után kaphatjuk meg, feltétel még, hogy évi legkevesebb 190 napot ott kell lennünk.


Pozitív Nap

Forrás: itt. 


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

85 éve él ugyanabban a házban egy angol bácsi

Legyen háború, fenyegesse a házas élet, változzon meg minden a környéken, egy nyolcvanhat éves angol férfi semmiért el nem költözne szeretett otthonából.

A nagy kérdés: menni vagy maradni?

Van, akit a kalandvágy, van, akit a szükség hajt külföldre, ezt jól ismerjük. De mi az, ami sokakat mégis itt tart Magyarországon?

Megérkezett az év első gólyája!

Megérkezett hétfő reggelre az első gólya az országba, ezúttal is a Veszprém megyei Tüskevár községbe - tájékoztatott a polgármester, Molnár Levente.

Magyar dal napja: 23 helyszínen több száz fellépővel

Nyolc vidéki és 13 fővárosi színpadon, valamint két határon túli helyszínen tartják meg szeptember 9-én, vasárnap a magyar dal napját.

Költözz, hogy dolgozhass! Az állam most támogat

Lakhatási támogatást kaphatnak azok az álláskeresők, akik otthonuktól legalább 100 kilométerre vállalnak munkát.


NAPI BOLDOGSÁG